17-04-11

Laurent

Het is er eindelijk van gekomen. Er zijn enkele flarden van de gesprekken uitgelekt die onze prins Laurent gehad heeft met minister (pre-) formateur Leterme.

 

Leterme verwijt de prins dat hij door zijn gedrag ons 'oerdegelijk politiek stelsel' in het buitenland onsterfelijk belachelijk heeft gemaakt ... Een uistpraak die kan tellen ...

 

Het probleem bestaat er volgens Leterme niet in dat Laurent naar Congo is vertrokken, neen het echt probleem schuilt 'm in het feit dat hij ook vanuit Congo is teruggekeerd.


Een korte samenvatting van de gesprekken :

 

- Dat Laurent zijn dotatie kan kwijtspelen bij een volgende misstap is nog niet het minste, maar blijkbaar wordt hem ook het recht ontzegd om nog op de 'Delacre'-koekendozen te figureren.

 

- Laurent mag nog slechts drie landen bezoeken : Plopsaland, Bobejaanland en Disneyland

 

-  Laurent roept ter verdediging in dat hij dacht dat het om een 'Congobon' ging, niet om een 'Bongobon'

 

- Er zouden plannen geweest zijn om de 'supernanny' te laten opdraven zodat de zoon van Koning Albert zijn manieren zou leren ... Deze optie werd echter heel snel afgeblazen omdat men niet zeker was dat de koning zelf zijn manieren zou kunnen houden met de Supernanny.

 

- Als Laurent niet vrijwillig afstand wil doen van zijn dotatie, overweegt de minister om hem zijn kindergeld te laten afpakken.

 

- Laurent reageert verbolgen en legt alle honden in de Belgische asielen zwijgplicht op.

 

- Voortaan zal prins Laurent voor alle reisaanvragenworden bijgestaan door Mevr.Onkelinckx (non Laurent, non, non, non!), Dhr.Di Rupo (kledingadvies) en Dhr De Wever (voor de snelle hap tussendoor).

 

Laurent.jpg

14-04-11

MS STEUNAKTIE 25 MEI 2011

English Version : click here

 

 

ms, multiple sclerosis, march, brussels, 25th may, media, national register, support - Misschien hebben jullie al horen praten over MS (Multiple Sclerose) ?

 

- Misschien kennen jullie persoonlijk iemand met MS ? 

 

- Of misschien zie je jezelf elke dag zelf geconfronteerd met MS ? 

 

In elk van deze gevallen vragen we jullie voor jullie steun !.MS is een ziekte die, hoewel niet altijd zichtbaar, het langzaamaan moeilijk, en later zelfs onmogelijk, maakt voor een patient om nog op een 'normale' manier te functioneren - zowel op fysiek als op mentaal gebied.

Meer informatie over MS kunnen jullie terugvinden door HIER te klikken ...

 

MS tast de zenuwcellen in de hersenen aan, alsook het ruggemerg, zodat deze niet meer met mekaar kunnen communiceren. 

De gevolgen zijn dat de patient steeds meer en meer afhankelijk zal zijn van hulp van derden.


België hinkt achter bij zijn strijd tegen MS en de impact die deze ziekte heeft op het leven van de patient, zowel op sociaal als op financieel gebied. 

 

>> Er is geen nationaal register.

>> Financiële hulp blijkt ontoerijkend.

>> Er is niet genoeg media-aandacht voor deze ziekte. 

>> ...

 

MS.jpgEén van deze patienten (Isabella) en haar moeder (Lydia) brengen dit naar voren in de media zodat de wereld een beter zicht kan krijgen op wat MS patienten dagelijks doormaken en natuurlijk vragen ze de politiekers ook om steun en hulp.

 

Er wordt ook een march georganiseerd om de politiekers te wijzen op hun gebrek aan verantwoordelijkheid en om hen steun en hulp te vragen.

 

Diegenen die willen helpen (er wordt niet naar geld gevraagd, enkel jullie aanwezigheid) worden gevraagd om hun aanwezigheid te willen bevestigen via facebook (http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=185481214803061) of via inschrijving op http://www.ms-steunactie.be/index.php?option=com_content&...

 

We komen samen :

25 Mei 09 AM : Brussel Zuid (treinstation) : Frankrijkstraat

25 Mei 12h30 PM : Brussel Zuid (treinstation) : Frankrijkstraat

 

Van daaruit wordt er verder gegaan (via vervoer) naar de kabinetten van enkele ministers  (Jo Vandeurzen, Fadila Lanaan, Elio Di Rupo, etc hebben al hun toezegging gedaan).

 

Alstublieft mensen, jullie hulp en aanwezigheid zullen heel erg geapprecieerd worden door alle MS patiënten, hun familieleden en vrienden. 


Zien we jullie allen op 25 Mei ?

 

ms, multiple sclerosis, march, brussels, 25th may, media, national register, support

 

MS SUPPORT ACTION 25 TH MAY 2011

Nederlandstalige versie : klik hier

 

 

ms, multiple sclerosis, march, brussels, 25th may, media, national register, support - Perhaps you already heard somebody talking about MS (Multiple Sclerosis) ?

 

- Perhaps you may know someone with MS ? 

 

- Or maybe you see yourself day in day out confronted with MS ? 

 

In either case we kindly ask you to SUPPORT below action.MS is a disease that, although not always visible, gradually makes it difficult, and later even impossible for the patient to function in a 'normal' way - physically as well as mentally.

You can find more informations on MS by clicking HERE ...

 

MS affects the ability of nerve cells in the brain and spinal cord to communicate with each other.

In the end the patient finds him-/herself increasingly disabled and largely dependant on another person's help.


Belgium lags behind in its fight against MS and the impact it has on the patient's life, both socially and financially.

 

>> There is no national register.

>> Financial support remains insufficient.

>> There is not enough coverage from the media.

>> ...

 

ms, multiple sclerosis, march, brussels, 25th may, media, national register, support One of the patients (Isabella) and her mother (Lydia) are bringing this in the media in order to offer the world a better view on what MS patients have to go through every single day and of course in order to ask the politicians for more attention and help.

They are also planning a march in the city of Brussels in order to confront the politicians with their lack of irresponsability

 

Those who are willing to help (we don't ask for money, just for your presence) are asked to confirm via a message. You can do this via facebook (http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=185481214803061) or via a comment on http://www.ms-steunactie.be/index.php?option=com_content&...

 

We will meet :

25 th May 09 AM : Brussels South (trainstation) : Frankrijkstraat

25 th May 12h30 PM : Brussels South (trainstation) : Frankrijkstraat

 

From there we will have a walk and will visit some cabinets of ministers (Jo Vandeurzen, Fadila Lanaan, Elio Di Rupo, etc).

 

Please people, your support and presence will be very highly appreciated by all MS-patients, relatives and friends.


See you all on 25th May ?

 

ms, multiple sclerosis, march, brussels, 25th may, media, national register, support

 

Probleem ? Of oplossing ?

Vorige week reed ik rustig, net als elke dag, richting werk.

 

Terwijl ik, naar dagelijkse gewoonte, in de file stond ter hoogte van Affligem, tikte er plotseling iemand op mijn venster. Ik schuifde het raampje naar beneden en vroeg wat er aan de hand was.

 

De andere gaf als antwoord:

 

Terroristen hebben Pieter De Crem, Bart De Wever, Yves Leterme, Laurette Onkelinckx en Elio Di Rupo gegijzeld.

 

Ze vragen 2 miljoen vóór het einde van de week, anders worden de politici overgoten met benzine en gooien ze er een lucifer in. Dus vragen we aan elke chauffeur die voorbijkomt om een kleine bijdrage.

 

Plichtsbewust als ik ben, vroeg ik natuurlijk meteen hoeveel de anderen zo gemiddeld geven.

 

"Dat hangt er van af", zei de man lakoniek, "meestal tussen de 5 en 10 liter ...".

 

belgie.jpg

13-04-11

Fietsers hier oversteken

Het is hier de laatste tijd heel rustig geweest (een beetje té rustig eigenlijk), maar samen met de lentebloesems, de fluitende vogeltjes, en de zonnestralen kom ik hier toch ook nog eens piepen.

 

Drukte van jewelste op het werk, en ook de week-ends zitten overvol. Vandaar dat het internet 's avonds plaats moet ruimen voor de werken in de tuin, voor onze wekelijkse wandelingetjes en 'grote kuis' thuis.

 

De perenboom is al een takje kleiner gemaakt, het gras is alweer gemaaid, terras is in aanleg en ook het verblijf van de ganzen/kippen en parelhoen wordt opgeblonken. Ook de oprit diende bladvrij gemaakt te worden (waarom is het enige wat Altijd groeit toch het onkruid ?)

 

Fotootjes van de tuin komen eraan, nu is er nog niet veel te zien ...

 

Ik kan wel al een fotootje plaatsen van absurde verkeerstekens die je als wandelaar soms tegenkomt.

 

Deze situatie doet zich voor in Mechelen. Fietsers oversteken ...

 

 

maar doe wel eerst even de zwembroek aan    Stoer

 

Mechelen Fietsers afstappen.jpg

11:11 Gepost door Thierry in Wandelen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

31-12-10

Haast en spoed ...

... zorgen ervoor dat het alweer bijna Nieuwjaar is ...

Prettige eindejaarsfeesten iedereen !

Nieuwjaarsdag.jpg

30-12-10

Cadeautje naar het buitenland ?

Cadeautje sturen naar het buitenland ?

 

Natuurlijk, maar hou misschien ook wel even rekening met het feit dat men daar vaak ook een andere taal spreekt, en ons 'Vlaamsch' of 'Nederlands' voor misverstanden kan zorgen.

 

Onlangs op het werk meegemaakt. Een ongeruste klant belt met de vraag waarom zijn kerstcadeautje blijkbaar geblokkeerd is door de Amerikaanse douane.

 

Even nagekeken ...  Blijkbaar is de zending tegengehouden wegens 'alkoholische inhoud' ...  So far, so ... euh ... good ...

 

unauthorized alcohol.jpg

 

 

 

 

Maar ... Dit kan absoluut niet volgens de klant, en die blijft bij zijn standpunt. Het enige maar dan ook het enige wat in het pak zit, is een pluchen beer.
Eventjes de exportfactuur opgezocht, en inderdaad ... een pluchen beer ... netjes met de vermelding dat het om een 'gift' gaat.

beer.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat wel is vergeten is dat de Amerikanen liever niet hebben dat hun klein grut met dit soort 'beer' speelt en dat onze vlaamse term voor een onschuldig speelgoedje voor hen een heel andere betekenis heeft.

Bij hen is 'BEER' maar toegelaten vanaf 21 jaar, en dan zijn de meesten bij ons natuurlijk de Pampers al ontgroeid.

 

Rare gasten hoor ... maar toch een tip aan diegenen die een faktuur dienen op te maken naar het buitenland : gebruik Engels ...  Stoer

 

 

29-12-10

Pöpcørn för mina svenska vänner

't Is nu misschien wel het seizoen voor Kalkoen,  maar hierbij toch even een leuke manier om Zweedse popcorn te maken ...

 

Kanske det är mer säsong för Turkiet, men vänligen hitta härmed en trevlig recepy för svenska popcorn

 

 

Hier misschien toch eventjes het originele, voor de echte muziekliefhebbers (the original version for real music-lovers) :

 

 

ENJOY THE HOLIDAYS !!!

28-12-10

Wiki Wiki Wiki

Jullie denken misschien dat ik ze niet helemaal meer op een rijtje heb (misschien terecht), maar ik zou toch het een en het ander willen verduidelijken over de titel. (bijna) iedereen heeft ondertussen waarschijnlijk toch al gehoord van enkele 'Wiki's' die onze wereld momenteel bezit.

 

Eerst was er Wickie de Viking,  een Japans-Duitse tekenfilmserie. Van de serie werden er 78 afleveringen gemaakt tussen 3 april 1974 en 24 september 1975.

Een aflevering duurt 22 minuten. In 2010 kreeg Wickie de Viking een film. In onder andere Duitsland en Spanje was deze een groot succes.

 

Als basis voor de serie diende het kinderboek Vicke Viking uit 1963 van de Zweedse schrijver Runer Jonsson, die hiervoor in 1965 de Duitse Jeugdboekenprijs ontving.

Wickie is het vaak angstige zoontje van Halvar, de leider van het vikingdorp Flake. Toch is het Wickie die altijd zijn vader te hulp schiet met vindingrijke oplossingen. Door met een vinger langs zijn neus te wrijven gaf Wickie aan dat hij een idee had.

Door zijn stem en zijn haar, denken veel mensen dat Wickie een meisje is. Dit is zeker niet het geval: in de serie wordt er consequent van 'hem' en 'zijn' of 'mijn zoon' gesproken. In de Nederlandse versie vertolkte Marianne Rector de stem van Wickie

Studio 100 kocht in 2008 het Duitse mediabedrijf EM.Entertainment over waardoor het programma nu in handen is van Studio 100. Sinds het najaar 2009 is het te zien op VtmKzoom. Op 31 maart 2010 kwam er een Wickie de Viking film uit. Hier vind je alvast de intro van de serie ...

 

Vervolgens hebben we Wikipedia.

Wikipedia-logo.png

Wikipedia is een project van de Wikimedia Foundation, een in Florida gevestigde organisatie zonder winstoogmerk. Het doel van Wikipedia is om in elke taal een gratis internetencyclopedie te creëren. Onder de paraplu van de Wikimedia Foundation bevinden zich diverse meertalige projecten waarvan Wikipedia het oudste, bekendste en succesvolste is. De naam Wikipedia is een samentrekking van het uit het Hawaïaans afkomstige "wiki" en het Griekse "encyclopedia".

De artikelen in deze op het internet vormgegeven encyclopedie worden onder andere geacht een neutraa standpunt in te nemen. Wikipedia is in principe door iedereen die te goeder trouw is te bewerken. Dat is ook een van de redenen dat Wikipedia geen garantie voor de juistheid en evenwichtige kwaliteit van de informatie kan geven. Daarnaast is vanwege het open karakter van het project vandalisme min of meer een probleem.

De Nederlandstalige versie is te vinden op nl.wikipedia.org en bevat meer dan 600.000 artikelen. De Engelstalige versie is het grootst met ruim 3.400.000 artikelen. In totaal zijn er op 15 januari 2010 meer dan 14.000.000 artikelen in 271 verschillende talen te vinden op heel Wikipedia.

 

De laatste tijd horen we ook meer en meer van het ophefmakende Wikileaks.

 

Wikileaks.pngWikiLeaks is een in 2006 opgezette website die bedoeld is als een plaats waar klokkenluiders uit overheidsinstellingen en bedrijven, waar ook ter wereld, anoniem documenten kunnen laten plaatsen (lees: lekken) teneinde misstanden aan de kaak te stellen. WikiLeaks zou zijn opgezet door wetenschappers, journalisten en dissidenten uit de Verenigde Staten, Europa, Zuid-Afrika en Taiwan, hoewel de details hierover niet bekend zijn. WikiLeaks is geen onderdeel van Wikipedia of de Wikimedia Foundation.

Een paar 'sappige' berichten :

 • Het Amerikaanse leger heeft zich meerdere malen misdragen in Irak en Afghanistan.
 • Kritiek op de militaire operaties van het Verenigd Koninkrijk in Afghanistan.
 • Claims van ongepast gedrag door een lid van de Britse koninklijke familie: prins Andrew.
 • Analyses van tal van leiders. Zo werd Mahmoud Ahmadinejad vergeleken met Adolf Hitler, wordt Vladimir Poetin vergeleken met een alfamannetje en Angela Merkel als iemand die "risico's vermijdt en zelden creatief is".
 • Vermeende banden tussen de Russische regering en de georganiseerde misdaad.
 • Angsten in Washington en Londen over de beveiliging van het Pakistaanse nucleaire wapenprogramma.
 • Een aantal leiders van Arabische landen,onder wie koning Abdoellah van Saoedi-Arabië, koning Hamad ibn Isa Al Khalifa van Bahrein en president Moebarak van Egypte, heeft er bij de Verenigde Staten herhaaldelijk op aangedrongen Iran aan te vallen om zijn atoomprogramma te vernietigen en te voorkomen dat Teheran een kernwapen kan vervaardigen. Voorts heeft Israël gehint, bereid te zijn een nucleair Iran aan te vallen.
 • Twijfel aan de geestelijke gezondheid van de Argentijnse presidente Cristina Fernández de Kirchner.
 • Er liggen Amerikaanse kernwapens in België en Nederland. In het telegram is sprake van "mogelijkheid van het terugtrekken van kernwapens uit Duitsland en misschien ook uit België en Nederland". Waarschijnlijk gaat het hier om de wapens op de vliegbases Kleine-Brogel en Volkel.

 

En nu is er ook een wandelwiki.

 

WandelWiki logo1.pngDe plaats bij uitstek voor wandelaars om hun ervaringen te delen, wandelingen te organiseren en plannetjes (al dan niet voor gps) op het net te plaatsen, zodat ook anderen er kunnen van genieten.

De opzet is hetzelfde als bij de andere 'Wiki's' ... het is gratis.

De oprichter is een zekere Jan De Wachter, zelf een fervent wandelaar. Hij geeft aan zijn website het moto 'voor wandelaars, door wandelaars' ...

Geregistreerde leden kunnen informaties gratis delen met anderen ...Wandelwiki kan teruggevonden worden via http://www.wandelwiki.be/

Ik heb me alvast laten registreren, net zoals die andere fervente wandelaar, GUY.

 

En nu is het uitkijken naar een nieuw wandeljaar (officieel reeds begonnen op 01 november, maar ik hou het hier bij de 'echte' jaartelling.


Prettige eindejaarsfeesten aan alle lezers !!!

01-12-10

Even de weg kwijt ?

... dan is er natuurlijk Google Maps om je op het juiste pad te brengen ...

Volgende wegbeschrijving is misschien wel helemaal correct, maar waar haal je nu zo maar onmiddellijk een jetski vandaan ?

‎1) Ga naar Google Maps

2) Klik op "Routebeschrijving

3) Geef bij A 'Japan' in en bij B 'China'

4) Bekijk route informatie nummer 42 in de lijst ... Koop een jetski en ga door naar informatie nummer 43

 

google maps.jpg

 

 

23-11-10

Kippevel

Ainsi soit je ... zo zal ik zijn ...   een fantastisch liedje, zowel muzikaal als op gebied van tekst.


Een echt kippevelmoment, en het ligt niet aan de steeds maar dalende temperaturen ... echt iets om eens even heel stil te worden ...

  

   PS Niet voor gevoelige luisteraars ... !!!

  

Genieten ... (de tekst en vertaling staan onder het clipje)

 

 

Ainsi soit je

Bulle de chagrin

Bel van verdriet

Boule d'incertitude

Bal van onzekerheid

Tant de matins

Zoveel ochtenden

Que rien ne dissimule

waarop niets verborgen blijft

 

 Je veux mon hiver

Ik wil mijn winter

M'endormir loin de tes chimères

Inslapen ver van je illusies en je fabels

 Je sais bien que je mens

Ik weet goed dat ik lieg

Je sais bien que j'ai froid dedans

Ik weet heel goed dat ik koud heb binnenin

 

Bulle de chagrin

Bel van verdriet

Boule d'incertitude

Bal van onzekerheid

 

De nos destins

 Vanuit ons lot

Naît que solitude

 wordt de eenzaamheid geboren

 Tu dis qu'il faut du temps

Je zegt dat het tijd nodig heeft

Qu'aimer n'est pas un jeu d'enfant

Dat 'houden van' geen kinderspel is

 

Je sais bien que tu mens

Ik weet wel dat je liegt

Mais je suis si seul à présent

Maar ik ben eenzaam momenteel

 

Ainsi soit Je

Zo zal ik zijn

Ainsi soit Tu

Zo zal jij zijn

Ainsi soit Il

Zo zal het zijn

 

Ainsi moi je

Zo bid ik

Prie pour que Tu

omdat jij  uit

Fuis mon exil

mijn ballingschap zou vluchten

 

Mais quel espoir

Maar welke hoop

Pourrais-j' avoir

kan ik nog hebben

Quand tout est noir?

Als alles donker is ?

 

 Ainsi soit Je

Zo zal ik zijn

Ainsi soit Tu

Zo zal jij zijn

Ainsi soit ma vie

Zo zal mijn leven zijn

... Tant pis.

... da's te spijtiger.

 

Bulle de chagrin

Bel van verdriet

Boule d'incertitude

Bal van onzekerheid

Deux orphelins

Twee weeskinderen

Que le temps défigure

wat ontsiert de tijd

 

 Je voudrais mon hiver

Ik zou mijn winter willen

M'endormir loin de tes chimères

Inslapen ver van je illusies en je fabels

 

Tu sais bien que je mens

Je weet dat ik lieg

Tu sais bien que j'ai froid dedans.

Je weet goed dat ik het koud heb binnenin.

 

Ainsi soit Je

Zo zal ik zijn

Ainsi soit Tu

Zo zal jij zijn

Ainsi soit Il

Zo zal het zijn

 

Ainsi moi je

Zo bid ik

Prie pour que Tu

omdat jij  uit

Fuis mon exil

mijn ballingschap zou vluchten

 

Mais quel espoir

Maar welke hoop

Pourrais-j'avoir

kan ik nog hebben

Quand tout est noir ?

Als alles donker is ?

 

  Ainsi soit Je

Ainsi soit Tu

Ainsi soit ma vie

... Tant pis...

 

(instumental)

 Ainsi soit Je

Ainsi soit Tu

Ainsi soit Il

 

 Ainsi moi je

Prie pour que Tu

Fuis mon exil

Mais quel espoir

Pourrais-j' avoir

Quand tout est noir?

  

Ainsi soit Je

Ainsi soit Tu

Ainsi soit ma vie

... Tant pis...

 

 Ainsi soit Je

Ainsi soit Tu

Ainsi soit Il

 

 Ainsi moi je

Prie pour que Tu

Fuis mon exil

Mais quel espoir

Pourrais-j' avoir

Quand tout est noir?

  

Ainsi soit Je

Ainsi soit Tu

Ainsi soit ma vie

... Tant pis...

 

19-11-10

De werkmens

Waar het world wide web al niet goed voor is. Via het facebook profiel van Ivan Heylen is dit pareltje terug boven gekomen.

 

Zijn beroemdste creaties zijn ongetwijfeld 'De wilde Boerendochter' en  'De Werkmens', ...

Hierbij een ode aan de - misschien iets minder gekende - 'Gustaaf',  ... ook al een werkmens ... veel werken en ja knikken ... zal herkenbaar klinken voor de meesten onder ons zeker ... ?

 

Prachtig is het niet ? Een pareltje van de Vlaamse muziekgeschiedenis als je 't mij vraagt ...

(de tekst staat onderaan)

 

 

Als Gustaaf zijn laatste pintje drinkt,

Dan slaat het halfacht op Bassevelde kerke.

Als Gustaaf zijn laatste liedje zingt,

Dan is het tijd om te gaan werken.

 

Maar hij krijgt daar op zijn kloten van half acht tot half vijf,

en is het van zijn baas niet, dan is het van die zijn wijf.

Want Gustaaf is maar een werkmens ...

En Gustaaf is een beetje zot ...

Maar vandaag zal dat geen waar zijn,

want Gustaaf is Zat !

 

Als Gustaaf stillekes staat te schremen (= schreien)

Dan slaat het halfacht op Bassevelde kerke,

Als Gustaaf stilletjes staat te vloeken,

Dan is het tijd om te gaan werken ...

 

En dan pakt hij zijn velo en dan rijdt hij naar zijn werk,

en dan ziet hij zijn baas, en dan zegt hij : 'Dag ... Meneer ...'

 

Want Gustaaf is maar een werkmens,

En Gustaaf is een beetje zot ...

Maar hij maakt, hij , zijn eigen zaak

zomaar niet kapot ...

 

Want heet jij Gustaaf,

en slaat het halfacht op Bassevelde kerke,

Dan is het beter dat je lacht

En dat je stilletjes gaat gaan werken ...

Stilletjes ... gaat gaan werken ...

 

 Met dank aan Ivan Heylen

 

08:07 Gepost door Thierry in Muziek/sketches/Humor | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ivan, heylen, gustaaf, de werkmens |  Facebook |

18-11-10

Swimming in the pool

Na overleg met de kinesist heb ik vandaag (eindelijk) groen licht gekregen om een beetje te gaan zwemmen.

 

Vroeger was dat een wekelijkse bezigheid ('k ben tot het 'redddersbrevet' geraakt), maar door het late uur waarop ik tegenwoordig van mijn werk kom, komt het er jammer genoeg niet echt meer van.

 

Eigenlijk zou het wel goed zijn om deze goeie gewoonte opnieuw in te passen in de agenda, en wat meer is ... het is een bezigheid die goed is voor de rug en andere ledematen, dus waarom ook niet hé ...

 

Of het er even spectaculair zal uitzien als in het filmpje hieronder, kan en zal ik jullie niet beloven ... waarschijnlijk blijft het bij enkele baantjes zwemmen, maar ik wil jullie de verwoede zwem- en duikpogingen van Mr. Bean toch echt niet onthouden ...

 

 

 

17-11-10

Tweeti

Ook in de wereld van Facebook bestaat er zoiets als 'het stokje', dat via bloggers al geruime tijd wordt doorgegeven.

 

tw.jpg

 

De nieuwste vraag is, om je profielfoto te vervangen door je favoriete cartoonfiguurtje. Voor mij natuurlijk een voor de hand liggende keuze, hoewel niet iedereen weet hoe ik eigenlijk aan de bijnaam 'Tweeti' (dus wel degelijk met een 'i' achteraan) ben gekomen.

 

Dit heuglijke feit dateert eigenlijk vanuit mijn legertijd (tja, ik was nog één van de gelukkigen die deze mooie periode 'mocht' meemaken).

 

Op onze kamer lag een allegaartje van verschillende oorsprong. Eén medestrijder des vaderlands kwam uit het verre West-Vlaanderen, een andere kwam uit het Antwerpse, er zat één Vlaamsbrabander, daarbij nog twee Oostvlamingen en een laatste landgenoot (of noemt men dat nog landgenoten eigenlijk) was een Limburger.

 

Mijn legertijd speelde zich af in de periode van een paar beroemde gevechts- en oorlogsseries, waar nogal duchtig werd omgesprongen met bijnamen en afkortingen. Kwestie van wat stoerder over te komen. Dat waren nog al eens tijden : GI Joe, BA, ... je moest wel zo'n 'stoere' naam hebben om het waar te kunnen maken aan 'het front'.

 

By the way, ik raad bij deze trouwens onze prins Joachim ook aan om zo'n bijnaam te verzinnen, en liefst vooralleer zijn kamergenoten dat gaan doen voor hem. Het lijkt me geen echt goed idee te zijn geweest om je eerste dag in het leger door te brengen aan het polleke van je moeder, en vooral ... met een roze broek aan.

Als ik mag kiezen voor een toepasselijke naam : 'Pinky' lijkt me wel wat ... Lachen

 

Maar we hadden het hier uiteraard over mijn eigen legerdienst, nu 19 jaar geleden.

Door die mengelmoes van verschillende origines, en daarbij horend natuurlijk ook verschillende dialekten, was de communicatie bij momenten hilarisch. Op een bepaald ogenblik waren we ervan overtuigd dat 'de Limburger' naar zijn broer (die daar ook gekazerneerd was) riep dat de TV bij zijn ouders kapot was en dat hij even naar hen moest bellen. Grote hilariteit toen bleek dat ze gewoon een afspraak gemaakt hadden om het komende week-end bij hun ouders live naar de voetbalmatch op TV te gaan kijken.

 

Uit dit soort communicaties en taalverwarringen is dan uiteindelijk mijn bijnaam 'Tweeti' ontstaan.
Onze Guy (inderdaad, onze trage medemens) wou mijn naam (Thierry Treinen) eventjes afkorten en op een professionele manier, én in mijn eigen dialekt (het Oilsjters). Gezien zowel mijn naam als de voornaam met de letter 'T' beginnen, wou hij dit afkorten naar 'Twee T's',

in het dialekt zou dit dus moeten worden : 'Twieë Teis', maar zijn Limburgse tongval wou niet meewerken er er kwam 'Twie Tie' uit.

 

De naam werd goedgekeurd en zo is het dan ook gebleven ... in de vriendenkring, in de bowlingclub, in de wandelclub, ...

 

Zo zien jullie maar ... eigenlijk heb ik met dat vogeltje niets te maken (behalve dan natuurlijk het uitermate lieve karakter, de hulpvaardigheid en vriendelijkheid, ...) en ben ik er pas een fan van geworden na een simpele spraakverwarring. De tI dus van het engelse 'tie' (T)

tweeti.jpg

 

Words ...

Het is weer zover. Nog maar net is het einde van het jaar in zicht, en we mogen alweer deelnemen aan polls en verkiezingen allerhande.

 

Eén van de interessantere is natuurlijk de verkiezing van 'het woord van het jaar'. Elk jaar wordt onze taal namelijk verrijkt door nieuwe woorden die ontstaan zijn uit nieuwe situaties. Op politiek gebied bijvoorbeeld, maar ook in de muziekwereld, de showbizz en de economie kan men vaak heel vindingrijk uit de hoek komen.

 

'Streelmeisje' en 'tentsletje' strijden om titel 'Woord van het Jaar'

 

Van Dale heeft de 10 woorden die kans maken op de titel 'Woord van het Jaar 2010' bekendgemaakt. Tot de genomineerden behoren onder meer 'streelmeisje' ,  'pedopriester' , 'ontdopen' en nog zeven andere. Hieronder geef ik een korte beschrijving van de kanshebbers.

 

Er kan nog gestemd worden op de volgende woorden, en dit tot en met 10 december. Op 14 december wordt dan de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt.

 

  
 federale regering waarin dezelfde partijen zitten als in de deelstaatregeringen
  
 het stelen van een kunstwerk om er vervolgens losgeld voor te kunnen vragen
  
 ‘zich laten ontdopen’: zich uit het doopregister laten schrappen. Tegenwoordig nogal eens het gevolg van het volgende woord, de 'pedopriester'
  
 pedofiele priester, met name priester die zich schuldig heeft gemaakt aan seksuele betrekkingen met kinderen. Deze is vaak ook de aanleiding tot het aanvragen van het bovenstaande 'ontdopen'
  
 die na de informateur de formatie van een regering moet voorbereiden. Nieuw in de Belgische politiek. Vroeger hadden we een formateur en daarna een eerste minister. Nu zit er ook nog eens een preformateur tussen. Kwestie van het allemaal duidelijk te kunnen houden en vooral geen tijd te rekken ...
  
 verkennende gesprekken tussen mogelijke toekomstige (politieke) partners. Dus zeker niet te verwarren met de activiteiten van de honden die op de luchthavens op zoek zijn naar bompaketten en allerhande narcotica.
  
meisje dat bv. in een tv-programma over de te winnen prijzen streelt, neem gerust een voorbeeld aan de dames in bijvoorbeeld 'De Juiste Prijs'
De Juiste Prijs: Koen Wauters tv juisteprijs
meisje dat bv. op een festivalweide in haar tentje met verschillende mannen ... euh ... minder muzikale bedoelingen heeft
  
 verkiezing waarbij één partij de andere partijen grote stemmenverliezen toebrengt, en het is inderdaad zo dat er soms nog veel water naar zee moet stromen om deze stemmenkanonnen op éénzelfde lijn te brengen
 
 politicus die de standpunten van de onderhandelende partijen moet verduidelijken. In België vooral bekend voor de onduidelijkheden en misverstanden ...

 

Stemmen kan nog tot 10 december op de website van Van Dale.

 

Ik vond persoonlijk 'de nillies' wel een mooie vondst.

Jammer genoeg is deze niet meer in de running Huilen

 

We kennen allemaal de muziek uit de 'sixties', de 'seventies', 'de eighties' en 'de nineties', maar hoe noemt men dan de muziek uit de jaren 2000 en volgende ... awel ... de 'Nillies'

 

nillies : Benaming voor het eerste decennium van de 21e eeuw, vooral als cultuurperiode in de populaire muziek
Taal en Woorden, 't kan allemaal zo mooi zijn ... maar vergeet niet ... words don't come easy ...

16-11-10

Pleonasme of Tautologie

Onlangs hadden we het op het werk nog even over, (ja ja, soms is er daar ook een zekere vorm van 'niveau' te bespeuren), maar het blijkt toch allemaal al 'ver weg' te zitten. Nu ja, we zijn ook geen schoolverlaters meer. Toch vond ik het even interessant om nog eventjes verder in te gaan op deze twee woorden, gezien het feit dat we er allemaal toch dagelijks mee geconfronteerd worden.

 

Een pleonasme (afkomstig van het Griekse woord πλεονασμóς, pleonasmós, dat 'overvloed' betekent) is het expliciet vermelden (met een bijvoeglijk naamwoord of bijwoord) en daardoor benadrukken van een eigenschap die reeds in een zelfstandig naamwoord (of werkwoord) omschreven werd. Het verschil tussen een tautologie en een pleonasme is dat bij de eerste stijlfiguur het hele begrip met andere woorden wordt herhaald, terwijl bij de laatste alleen iets wordt herhaald dat al verwant is aan het begrip zelf. We weten bijvoorbeeld allemaal dat gras groen is, dus komt groen in het zinsdeel het groene gras overbodig op ons over, tenzij de taalgebruiker hiermee een of ander stilistisch effect beoogt. In de poezie heeft men het wel eens vaker over witte sneeuw, het groene gras, ...

 

Enkele voorbeeldjes  :

 

 • een arme sloeber (alleen als arme in een context gebruikt wordt als beklagenswaardig)
 • groter groeien (kleiner groeien zou nogal moeilijk zijn)
 • Later kreeg hij twee jongere broers (tja wat doe je bij de geboorte van twee oudere broers hé)
 • een vrouwelijke actrice (daar valt soms over te discuteren, maar de algemene regel is dat een actrice echt  wel vrouwelijk is)
 • een mogelijke kans op complicaties (een kans is en blijft altijd mogelijk)
 • naar beneden vallen
 • omhoog stijgen (andersom zou nogal moeilijk zijn, tenzij voor ruimtevaarders misschien)
 • opnieuw herhalen of nog eens herhalen (niet van toepassing bij de Belgische televisiezenders)
 • een ronde cirkel (omdat het bij een vierhoekige cirkel nogal moeilijk ligt in verband met het aantal hoeken)
 • enzovoort, en zo verder ...
 •  

  Dit waren een paar 'logische' voorbeelden. Er zijn er ook echter een paar waar je toch iets dieper dient op in te gaan.

   

  • De Faeröer-eilanden: øer is Deens voor eilanden (en fær is Oudnoors voor schapen), dus eigenlijk staat er schapeneilanden-eilanden.
  • Sahara-woestijn: sahar is Arabisch voor woestijn, dus eigenlijk staat er woestijn-woestijn.
  • Het meer van Loch Ness: loch is Schots voor meer, dus eigenlijk staat er het meer van meer Ness.
  • Koikarper: Koi is reeds Japans voor karper. Een karperkarper dus ...
  • Naanbrood: Naan is Perzisch voor brood, dus eigenlijk staat er Broodbrood.
  • ...

   

  En wat dachten jullie van de volgende ...

   

 • de A (=Alkmaar) in AZ-Alkmaar;
 • de C (=code) in BIC-code;
 • de D (=display) in lcd-display;
 • de G (=groep) in ING Groep;
 • de G (=gas) in LPG-gas; (Liquified petrol gas)
 • de M (=memory) in RAM-geheugen en ROM-geheugen;
 • de M (=moeder) in BOM-moeder;
 • de N (=number of nummer) in ISBN-nummer, IBAN-nummer;
 • de P (=pas) in CJP-pas;
 • de T (=tube) in TL buis (TL = Frans voor Tube Luminescent, lichtgevende buis);
 • de V (=virus) in hiv-virus;
 • ...
 •  

  Wacht echter een beetje met een 'pleonasme' als per definitie als 'foutief' te aanzien. Er zijn uitzonderingen.

   

  • Sommige woorden zijn ondertussen volledig ingeburgerd: in zeemeermin betekent 'meer' ook al zee;
  • Sneeuw kan (na een paar dagen) ook wel eens een andere kleur hebben dan wit. Om te benadrukken dat de sneeuw vers is, is de aanduiding witte sneeuw wel degelijk op zijn plaats. In dat geval spreekt men over een stijlfiguur en is het dan ook niet fout;
  • Men dient met schrappen dus heel omzichtig te werk te gaan: stijlfiguren nuanceren nu eenmaal. Dit is zoals hierboven reeds aangehaald, soms het geval in poezie, of met het doel bepaalde dingen te benadrukken.
  • Soms is een bepaalde woordcombinatie in de ene context wel, maar in de andere dan weer geen pleonasme. Dit komt onder meer doordat een woord vaak een rekbare betekenis heeft :
   Er komt vloeibaar water uit de kraan. Als er sprake is van water dat uit de kraan komt, wordt natuurlijk bedoeld: H2O in vloeibare vorm. Dit is dus een pleonasme.
   "Water" kan echter ook betekenen: H2O ongeacht de eigenlijke toestand ervan (vast, vloeibaar of gasvormig):
   De aarde is de enige bekende planeet met vloeibaar water aan haar oppervlak. Als men het over de beschrijving van planeten heeft, wordt onder "water" verstaan: H2O in zowel vaste vorm (ijs), vloeibare toestand als gasvormig (waterdamp). In deze context is "vloeibaar water" dus geen pleonasme.

  Bekijk ook even volgende verduidelijking Knipogen

   

   

  En nu jullie al zowat alles kennen over 'pleonasmes' , gaan we over tot de 'tautologie' :

   

  Een tautologie (afkomstig van het Griekse woord ταυτολογία, tauto logos, dat hetzelfde woord betekent) is het benadrukken van een woord met een ander woord dat (zo goed als) dezelfde betekenis heeft. Ze komen vaker over als een taalfout dan als een stijlfiguur, maar in het laatste geval is er sprake van versteend gebruik. Veel staande uitdrukkingen zijn dan ook tautologieën. Ook kan een tautologie soms dienen om een gevoel te versterken. Tautologieën die op zulke manieren worden gebruikt kunnen niet als fout worden aangemerkt.

   

  Min of meer versteende tautologieën zijn bijvoorbeeld:

   

  • gratis en voor niets
  • één en dezelfde
  • leugens en bedrog
  • geheel en al
  • vast en zeker / zeker en vast
  • wis en waarachtig
  • nooit ofte nimmer
  • voor eeuwig en altijd
  • afgelopen (over) en uit
  • wendt of keert (draait of keert)

   

  Voorbeelden van (nog) niet versteende en daarom als fout te beschouwen tautologieën zijn:

   

  • netjes en verzorgd
  • al reeds
  • nooit niks (Bijvoorbeeld: "Wij mogen nooit niks", wel degelijk ingeburgerd in de Aalsterse contreien, maar nog niet daarbuiten ;-))
  • vuil en smerig
  • blij en verheugd
  • vrolijk en blij
  • lief en aardig
  • identiek hetzelfde
  • eenzaam en alleen
  • laat alles gedaan en voorbij zijn 
  • maar en echter (Bijvoorbeeld: "Er zijn forse bezuinigingen genomen, maar we merken er echter niets van.")
  • want en immers (Bijvoorbeeld: "Ik neem een biertje, want ik heb immers dorst.")

   

   

  14-11-10

  familiebijeenkomsten

  Zonder woorden Lachen

   

  familiebijeenkomsten.jpg

  12:06 Gepost door Thierry in Muziek/sketches/Humor | Permalink | Commentaren (1) | Tags: familiebijeenkomsten |  Facebook |

  10-11-10

  Daar is'm , daar is'm , ...

  'k Weet het, voor velen onder jullie klinkt dit nog een beetje voorbarig, maar voor ons - Aalstenaars - is 'tonight the night' ... want ... de Sint is weer in het land ...

  sintniklaas.gif

  11 November. Officieel (nu toch nog, want enkele minderbegaafde ministers willen een paar feestdagen afschaffen) is dit een feestdag . En ongeveer iedereen zal wel weten dat dat is omdat jaren geleden de eerste wereldoorlog zijn einde kende op deze dag.

   

  Maar als klein ventje hadden we daar natuurlijk nog geen weet van en zeker geen boodschap aan ... Neen, 11 november, dat was Sint-Maarten. En natuuuurlijk was dat een feestdag ! Wanneer moesten we anders met ons gloednieuw speelgoed spelen ? Onze sappige mandarijntjes oppeuzelen ? Toegeven dat het vorig jaar misschien niet het toppunt van braafheid was, maar beloven dat het volgend jaar veel beter zou zijn ... ?

   

  Sint-Maarten ? Jaja, da’s de goedheilige man die in sommige streken in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en natuurlijk ook België de cadeautjes komt uitdelen. Dus “de sint” was voor mijn klas- en stadsgenootjes dus Sint-Maarten. Pas jaren later heb ik gehoord over zijn concurrent, ene Sint-Niklaas.

   

  6 December was voor mij en mijn mede-Oilsjteneers en -Oilsjteneskes dus een dag zoals een ander. Niks cadeautjes, niks vakantie ...

   

  Zielig eigenlijk, dat al die kindjes voor wie Sinterklaas komt, geen feestdag hebben Huilen

   

  sint maarten 2.jpg

  “Maar is dat dan juist hetzelfde : Sint-Maarten en Sinterklaas?”

   

   

  Wel, we maken even de vergelijking :

   

  - Sint-Maarten heeft ook Zwarte Pieten.

  - En Sint-Maarten heeft ook een paard.

  - En een lange baard.

  - En een mijter en een staf.

  - En Sint-Maarten deelde ook mandarijntjes, speculozen, nic-nac’skes, guimauvekes, marsepein en chocolaatjes uit.

  - En Sint-Maarten kwam aan aan de Denderkaai met een boot. En dan gingen wij daar met bieten met lampjes in, naartoe. En dan zongen we uit volle borst “Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan, hij brengt ons Sint-Maarten ik zie hem al staan!”  

   

  Maar de man op de foto hierboven kan dus even goed Sint-Niklaas als Sint-Maarten zijn. Het feit dat de twee heren een identiek voorkomen hebben (de derde, iets volumineuzere versie, komt eind december), zal wel historisch en commercieel gegroeid zijn. Om het niet te moeilijk te maken. Want eigenlijk hebben ze een compleet verschillende afkomst en achtergrond.

   

  Sint-Maarten is de herrijzenis van bisschop Martinus van Tours (4de eeuw), die vooral bekend is voor zijn mantel die hij als soldaat in twee sneed (met zijn zwaard) om aan een bedelaar te geven. Sint-Maarten is patroonheilige van heel wat kerken in Vlaanderen, en niet toevallig is de hoofdkerk zowel in Ieper als in Aalst de Sint-Maartenskerk. Excuus, in Ieper is dat zelfs de kathedraal.

   

  Sint-Niklaas is dan weer afkomstig van Nicolaas van Myra, eveneens bisschop, eveneens vierde eeuw, die vooral bekend is omwille van de drie vermoorde kindjes in het pekelbad die hij weer tot leven gewekt heeft. Vandaar zijn reputatie als goede kindervriend, en vandaar de drie kindjes in een bad die dikwijls samen met Sinterklaas worden afgebeeld. Hem kan je gaan bezoeken in Turkije.

   

  Toch nog iets meer over Sint-Maarten, gezien hij hier toch onze 'plaatselijke' held is ...

   

  stmartinus.jpgIn België is de traditie nog levendig in West-Vlaanderen (Ieper-Ardooie-Veurne-Lichtervelde), de streek rond Aalst en een paar (deel-) gemeenten van en rond Dendermonde.

  - Ook Mechelen en de omliggende gemeenten, waaronder Hombeek en Weerde, gemeenten met een Sint-Martinuskerk, houden deze traditie in stand.

  - In Belgisch-Limburg vindt men tradities die overeenkomen met die in Nederlands-Limburg.

  - Elders in het land wordt Sint-Maarten niet meer op traditionele wijze gevierd, maar zijn er wel concerten of feesten. Deze vieringen vallen vaak samen met de herdenkingen van de wapenstilstand.

   

  (links fotootje van de sint Martinuskerk in Aalst)

   

   

   

   

  Omdat 11 november na de Eerste Wereldoorlog ook de dag werd waarop deze oorlog werd herdacht, is wel geprobeerd het feest een wereldlijke lading mee te geven. Het Sint-Maartensfeest had dan tegelijk ook een vredesfeest moeten zijn. Dit heeft men uiteindelijk niet doorgezet. Het feest is, vooral in Nederland, juist vrij van enige religieuze of politieke lading, wat zeker bijdraagt aan de grote populariteit ervan.

   

   

  Als bedelfeest was Sint-Maarten lange tijd een feest voor de armen. Rijke burgers zagen hun kinderen er liever niet aan mee doen. Pas in de jaren '20 en '30 van de 20e eeuw veranderde deze attitude. Het Sint-Maarten werd nu juist gezien als een mooie, eigen traditie, die behouden moest worden.

   

  Ook in Noord-Frankrijk, in Frans-Vlaanderen, wordt Sint-Maarten (Saint Martin) gevierd.

  In Oost-Friesland kent men het Martinisingen waarbij onder andere Peepernööten gegeven worden.

   

  In Oostenrijk en delen van Duitsland eet men op deze dag traditioneel gans, het zogenoemde Martiniganslessen of Martinsgansessen. Deze traditie komt voort uit de legende dat Sint Maarten te bescheiden was om zich tot bisschop te laten wijden en zich daarom verstopte, ganzen verraadden hem echter door hun gesnater. Een andere legende vertelt dat een stel ganzen onder de preek de kerk binnenliep en de preek verstoorden, de ganzen werden daarom gevangen en opgegeten.

   

  sint-maarten.jpgIn Oostenrijk en Zuid-Tirol kent men ook het Sint-Maartenlopen.

  Men gaat met lantaarns door de straten begeleid door iemand die met een rode mantel om als Romeins soldaat verkleed is en op een schimmel zit. Deze man stelt Sint Maarten voor. Men noemt dit de Martinsritt. De kinderen zingen liederen en als afsluiting is er een kampvuur dat Martinsfeuer genoemd wordt. In het oosten van Oostenrijk wordt op deze dag dikwijls de nieuwe wijn ingezegend door de pastoor.

   

  Ook bij ons is deze afbeelding heel gekend, en wordt vaak gebruikt bij afbeeldingen van 'onze' Sint.

   

   

   

   

  Er bestaan ontelbare liedjes over de Sint (zij het dan 'Maarten' of 'Klaas'). Wie kent er niet 'Zie ginds komt de stoomboot', of 'Hoor wie klopt daar kinderen' ... Het oudst bekende Sint-Maartensliedje is het volgende:

   

  Stoockt vier, maeckt vier:
  Sinte Marten komt hier
  Met syne bloote armen
  Hij soude hem gheerne warmen?
   

  De regels van dit lied komen nog in diverse bestaande Sint-Maartensliedjes terug. Ook voor andere liedteksten geldt dat ze heel oud zijn, wat blijkt uit hun grote verspreiding. Onderstaande fragmentjes zijn echter gloednieuw ... de Pieten zijn pas de laatste jaren beginnen 'jumpen' ...

   

  't Is in elk geval goed voor hun conditie Lachen

   

   En nu ga ik braaf mijn schoentje zetten, ... je weet maar nooit ...

   

  Nijntje of Kathy ? Musti !!!

  Terwijl er heel wat belangrijke dingen in de wereld aan het gebeuren zijn vinden sommige individuen dat Kathy te veel lijkt op Nijntje.

  Okay, ze lijken echt wel op mekaar, en natuurlijk is er ook veel geld mee gemoeid ... volledig mee akkoord ...

  Tot deze conclusie is de rechtbank in Amsterdam vorige week gekomen na een kort geding. Kathy is het vriendinnetje van het populaire Japanse karakter Kitty.

  Kathy van Hello Kitty
  Kathy
  Het bedrijf Mercis, dat de auteursrechten beheert van de geestelijk vader van Nijntje, Dick Bruna, was naar de rechter gestapt om te bepleiten dat het Japanse bedrijf Sanrio stopt met de productie en verkoop van producten rond Kathy.
   
  De rechtbank heeft Mercis gelijk gegeven en besloten dat Sanrio, eveneens de maker van Hello Kitty, niks meer van Kathy mag maken en verhandelen in de Benelux.
   
  Het wereldberoemde konijntje Nijntje kent karakteristieke uiterlijke kenmerken, zoals de verhouding tussen hoofd en lichaam, de vorm van het hoofd, de oren en stand van de ogen, het jurkje met het kraagje, de stand van handen en voeten en het neusje/mondje.
   
  Hierdoor heeft Nijntje een eigen en oorspronkelijk uiterlijk. Juist deze kenmerken zijn ook terug te vinden in de figuur van Kathy, aldus de rechter ...

  Hier frons ik toch even mijn wenkbrouwen hoor. Want was daar niet - ergens tijdens mijn kindertijd - een katje dat Musti heette ? Volgens mij had die toch ook heel wat gelijkenissen met beide bovenstaande knaagdieren hoor.

  Kijk ... en vergelijk ...  maar vergeet ondertussen ook niet even te genieten van de onschuld van deze serie.

  In deze spannende aflevering gaat het trouwens ook over ... konijntjes ... Knipogen

  09-11-10

  25 jaar later ... Aalst herdenkt ...

  Het stadsbestuur van Aalst en een veertigtal nabestaanden, slachtoffers en hulpverleners hielden deze voormiddag een minuut stilte aan het gedenkteken voor de slachtoffers van de Bende van Nijvel. Precies 25 jaar geleden vielen in en aan de Delhaizevestiging in Aalst toen acht doden en zeven gewonden bij wat de laatste en bloederigste aanslag van 'de bende' zou worden.

  Slachtoffer David Van de Steen verloor bij de raid zijn zusje Rebecca en zijn ouders. Hij kreeg zelf vijf kogels in het been.
  Ik herinner me eigenlijk nog vrij levendig deze avond. We zaten thuis en werden ineens opgeschrikt door enorm veel sirenes. Ambulances en politie reden af en aan, wat ons deed denken aan een heel zwaar ongeval of brand. Aan een overval denk je niet meteen natuurlijk. Op de radio werd alles onderbroken, en werd gemeld wat er in Aalst aan het gebeuren was. 'Een enorm bloederige aanval op de Delhaize-vestiging met waarschijnlijk heel wat doden. De politie heeft meteen de achtervolging ingezet ...'.
  Van dat moment af zaten we gekluisterd aan de radio, niemand echter durfde buiten gaan ... in de straten was het heel stil ... iedereen had schrik, want de daders waren nog op vrije voet en men wist niet echt waarheen.
  De hele avond werd radio geluisterd en ook de nieuwsberichten op TV boezemden niet echt veel vertrouwen in. 'De politie is het spoor bijster', en 'de politie heeft de achtervolging moeten staken', zinderden nog een tijdje na.
  Toen wist niemand dat dit de laatste aanslag zou geweest zijn van de beruchte 'Bende van Nijvel', gelukkig hebben we van deze bende nadien niet meer te lijden gehad.
   
  Een kwarteeuw na de laatste overval van de Bende van Nijvel werd onlangs het speurdersteam dat de overvallen onderzoekt, verdubbeld van zes naar twaalf speurders. De versterking volgt nadat afgelopen maand ruim 500 tips binnenstroomden na een oproep tot getuigen.  
  De speurders willen vooral de gegevens over mogelijke verdachten verder onderzoeken. Ze hebben ook interesse voor de gemelde verdachte handelingen voor, tijdens en na de overval op de Delhaize in Aalst. Met de versterking hoopt onderzoeksleider Eddy Vos ook de critici de mond te snoeren. "Deze versterking bewijst: dit onderzoek is niet dood."
  Na 25 jaar zijn we dus nog niet veel verder. Waarschijlijk zal men de daders dan ook stilletjesaan gaan terugvinden in het bejaardentehuis.
   
  "Aalst draagt de dag mee in hart en geheugen", zei burgemeester Ilse Uyttersprot. "Dit is het verhaal van een trauma van de hele stad." Net zoals de meeste slachtoffers achteraf opmerkten, deed de burgemeester een oproep voor het achterhalen van de waarheid. Ze besloot haar herdenkingswoord met een citaat uit het boek 'Niet schieten, dit is mijn papa' van bendeslachtoffer David Van de Steen. De passage ging over zijn zoektocht als kleine jongen naar het graf van zijn vermoorde ouders en zus.
   
  Na een minuut stilte schoven het stadsbestuur, de toenmalige burgemeester Anny De Maght, de Delhaizedirectie en de nabestaanden van de dodelijke raid aan de Delhaize en die aan een Colruyt waarbij twee agenten gedood werden, aan om bloemen neer te leggen aan het sobere gedenkteken. Verschillende nabestaanden hadden er overigens al voor de plechtigheid bloemen achtergelaten. De herdenking zal voortaan jaarlijks herhaald worden.
   
  De herdenking werd druk bijgewoond door de regionale, nationale en zelfs de Nederlandse pers. Op een internetforum van www.bendevannijvel.com wordt opgeroepen om vanavond om 19 uur samen te komen op de parking van Delhaize voor een herdenking.

  (info © belga)

  04-11-10

  Tijd voor een spelletje ...

  zwaaien.gif

   

   

   

   

   

  1) Zoek de indringer ...

  zoek de indringer.jpg

   

   

   2) Zoek de fout ...

  zoek de fout.jpg

   

  3) Zoek de logica

  brussel-bruxelles.jpg

   

    

  De deelnemers worden verzocht hun commentaren grondig te willen funderen ...

  10:58 Gepost door Thierry in Muziek/sketches/Humor | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

  02-11-10

  Liefste ...

  Liefste Sint, of was het nu klant , of terrorist, ...

  Ik had net mijn briefje met mijn wensen klaar, om aan het haardvuur te leggen, maar U was me voor ...

  Groot was mijn verwondering toen ik te horen kreeg dat U al met pakjes aan het zwaaien bent. Weliswaar werden ze iets te vroeg onderschept, maar toch ...
  Eigenlijk stond in mijn briefje als wens : 'iets minder stress' maar zo'n bompakketje heeft vrees ik het tegenovergestelde effect.

  Laat aub de koerierdiensten hun werk doen, het is al stressy genoeg daar.

  Uw toegenegen, Tweeti

  pakjes.gif

  pakjes.gif

   

   

  Het is inderdaad zo dat de verschillende koeriersdiensten momenteel enkele stressvolle momenten aan het beleven zijn. Bompakketten en de steeds maar groter wordende dreiging die over de hoofden van de medewerkers hangt. En dat is niet plezierig.

  Toen ik nog ijverig bezig was bij mijn vorige wergever, heb ik op verschillende manieren kennis gemaakt met  gevaarlijke produkten. Het was niet altijd met terroristische bedoelingen, maar als je even nadenkt over wat de gevolgen kunnen zijn van zomaar ondoordacht 'een pakje' op te sturen, sta je toch eventjes stil ...

  dry ice.jpg- Tijdens mijn koeriersronde kreeg ik het op een bepaald moment heel benauwd. Het werd moeilijk om adem te halen en alles begon te draaien. Eventjes frisse lucht opsnuiven buiten de bestelwagen hielp al heel wat, maar nadat ik opnieuw instapte, begon het allemaal opnieuw. Gauw de supervisor gebeld die vroeg wat ik tot op dat ogenblik allemaal al had opgehaald en bij welke klanten. Bleek na een hele zoektocht dat ik veel te veel 'dry ice' meehad. Dit 'droog ijs' neemt de zuurstof weg uit kleine ruimten, vandaar dat het adem halen heel moeilijk werd natuurlijk. Toen ik de helft van de inhoud overgeladen had, kon ik verder werken. Maar ik ken nu natuurlijk wel het gevaar van dit 'droge ijs'.

   

  - Nog tijdens mijn 'buitendienst' was het opeens groot alarm. Alle pakketten dienden 100 % te worden gescreened. Indien het niet mogelijk meer was om dit bij de klant te doen, diende dit met de grootste voorzichtigheid te gebeuren in ons warehouse. Er bestond namelijk een reëel 'anthrax'-gevaar. Het zogenaamde 'witte poeder' dat kon leiden tot miltvuur en gebruikt werd tijdens een biologische oorlogsvoering tegen de US. Eén medewerkster werd toen met bepaalde alarmerende symptomen afgevoerd naar het ziekenhuis; en op de parking was het toen een drukte van jewelste door de aanwezigheid van politie, brandweer, civiele bescherming, en nog een paar andere gespecialiseerde diensten.

  - Dat 'dry ice' voor heel wat problemen kan zorgen op gebied van de ademhaling, konden jullie hierboven al lezen. Dat het ook echt gevaarlijk kan zijn voor lijf en ledematen bleek op een avond, toen een vrachtwagenchauffeur zijn lading kwam afzetten. Een heel leergierige man, die graag geweten had wat dry ice nu eigenlijk is. Een magazijnier, heel hulpvaardig, maar de domheid zelve, deed een pak open en liet de chauffeur voelen wat 'dry ice' nu eigenlijk is.  Moet het gezegd worden dat een temperatuur van -78°C natuurlijk zorgde voor brandwonden van de derde graad ...

  Cocaine.jpg- Tijdens mijn 'security inspecties' heb ik ook vanalles en nog wat mogen ontdekken wat zeker niet mocht verstuurd worden. Daarom niet altijd gevaarlijk, maar ik heb heel wat 'louche' dingetjes zien passeren. Drugs in de blaas van een voetbal, drugs in een boek (aan mekaar geplakte bladzijden), ... het meest spectaculare waren echter de X-tasy pilletjes die men netjes verstopt had in de poten van een oude keukentafel. De tot op dat ogenblik één van de grootste vangsten in België, maar nu natuurlijk al lang achterhaald.  Ook werd een moord opgelost en is een gedeelte van de toen gestolen inschrijvingskaarten teruggevonden in een pakje.

   

  - Ook wordt vaak niet goed omgesprongen met echt gevaarlijke produkten. Voor sommige mensen misschien belachelijk, maar een spuitbus onder druk kan voor een enorme chaos zorgen. Deze spuitbussen worden vaak verstuurd onder het mom van 'persoonlijke goederen', maar kunnen zoals gezegd voor desastreuze gevolgen zorgen.  Nog zo'n schijnbaar ongevaarlijke : we kregen een pallet 'cola-concentraat' onder de ogen. Cola drink je, dus dat kan niet gevaarlijk zijn, maar weet dat het concentraat een gat kan branden in een container of vliegtuig. Stel je voor dat je in volle vlucht je bodem kwijtgeraakt en er enkele tonnen goederen naar beneden vallen ...

  Limited Quantity.jpg- Wat hebben we dan nog zoal gehad ? Een combinatie van butaan en propaangas ... met daaraan verschillende aanstekers gekoppeld (!), een klant die een pallet (!) uiterst brandbaar en explosief gas had opgestuurd, zelfs toen wij hen dat uitdrukkelijk verboden hadden. Van dit produkt mocht maximaal 250 ml verstuurd worden als 'limited quantity', maar zij verstuurden er 70 kg ! Zonder gevaarsaanduidingen, zonder ADR papieren, ...  Op verschillende ogenblikken werd getracht deze zending nog te onderscheppen, maar de koerier was er al mee op de baan. Eén putje te veel, een graad te hoog, en de katastrofe zou niet te overzien geweest zijn.

   

  Jullie zien het , het hoeven niet altijd de echte 'bompakketten' te zijn die voor gevaar zorgen. Ook schijnbaar 'ongevaarlijke' dingen, kunnen voor koeriersdiensten een belemmering zijn om goed te kunnen werken. Er wordt altijd zo veel mogelijk 'gescreened', in eerste instantie door de chauffeur die de pakketten ophaalt, in tweede instantie tijdens security checks allerhande (hondenbrigade's, x-rays, ...) maar natuurlijk is er altijd een risico dat er iets voorbijgaat zonder dat het opgemerkt wordt ...

  Dus ... willen jullie ons het leven wat gemakkelijker maken ... gelieve eerst eens te willen informeren wat er nu eigenlijk kan en mag ...

  en indien U persé uw bompakketje ter plaatse wil krijgen ... wil U het dan zelf even brengen ?

  Bedankt op voorhand ...

  kaboom.jpg

  03-07-10

  Oooooh was sind sie schön!

  Oooooh was sind sie schön! Met goals van Müller, Friedrich en twee keer Klose heeft die Deutsche Mannschaft Argentinië een fameus pak slaag gegeven. 0-4, Een opdoffer van jewelste voor bondscoach Diego Maradona en ook sterspeler Leo Messi, die Zuid-Afrika moet verlaten zonder ook maar één goaltje.

  De Duitsers hebben er zelfs al een liedje van gemaakt. Op de tonen van 'Gimme Hope Jo'annah' ...

   

  29-06-10

  eindelijk

  't Werd na de verschrikkelijk barre winter hoog tijd dat er iets gedaan werd aan de temperaturen. Nu ja, in ons Belgenlandje moet men natuurlijk altijd overdrijven hé ... De temperaturen schieten de laatste dagen naar ongekende hoogtes, binnenkort is het uitkijken naar verdwaalde kamelen en andere tropische diersoorten.

  Mja, zo'n vaart zal het misschien niet lopen, maar hierbij toch een gesprek dat wij vorig week-end opvingen tijdens ons bezoekje aan de zoo van Planckendael.

  Bij de kamelen :

  - kameel 1 : zeg Julia, ik vraag me toch af zenne, waarom hebben wij eigenlijk zo'n lange kromme poten ?

  - kameel 2 : tja Albert, da's natuurlijk handig om ons door de onmetelijke en hete woestijn te bewegen zonder ernstige letsels op te lopen

  - Albert : jamaar Julia, en die lange wimpers dan ? Waarom hebben wij zo'n lange wimpers ?

  - Julia : awel, da's gemakkelijk : da's om het brandend hete woestijnzand uit onze ogen te kunnen houden. Heel handig tijdens onze lange trektochten.

  - Albert : aha, maar euh ... die twee bulten op onze rug ... waarom dienen die dan eigenlijk ? Volgens mij hangen die daar maar wat te hangen ...

  - Julia : Jamaar Albert, da's onze watervoorraad hé ... om altijd een appeltje voor de dorst bij te hebben. De temperaturen in de woestijn kunnen heel hoog oplopen hoor, en dan is het altijd heel handig om een drankje bij de hand te hebben.

  - Albert : Laatste vraagje toch Julia. OK, lange kromme poten om ons door de onmetelijke woestijn te kunnen bewegen, OK, lange wimpers om het woestijnzand uit onze ogen te houden tijdens lange trektochten, OK, twee bulten met watervoorraad om ons te bevoorraden tijdens de lange tochten doorheen de lange woestijn .... maar ... euh ... wat doen wij hier dan verdomme in de Zoo in een kooi van 10 x 10 ??

   

  Aan alle studenten en schoolgaanden : een heel prettige vakantie gewenst.
  Aan alle ouders : sterkte

   

  Een zomers liedje om de vakantie goed en zonnig in te zetten

   

  22-06-10

  Bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  vuvuzela

  Iedereen heeft er de mond (of zijn het de oren) van vol : de Vuvuzela ofte : de bijenzwerm die de oren van elk voetbalminnend persoon teistert.

  Een vuvuzela is een blaasinstrument dat vooral in Zuid-Afrika populair is bij de voetbalfans, en nu in 2010, naar aanleiding van het wereldkampioenschap voetbal 2010, ook in veel andere landen aan bekendheid / beruchtheid wint.
   
  Het instrument bestaat uit een rechte houten of plastic buis van ca. 62 cm met aan het uiteinde een kleine beker. Aan het andere uiteinde bevindt zich een mondstuk. De vuvuzela wordt op dezelfde manier als een trompet aangeblazen. Door de spanning op de lippen te veranderen kunnen andere natuurtonen worden voortgebracht. De vuvuzela produceert een geluid van circa 130 decibel.
   
  De vuvuzela’s overstemmen echt alles in de stadions. De trompet produceert het geluid van een woedende olifant en maakt 'gewone' supportersliederen onverstaanbaar.
  Het maakt het kijken naar de wedstrijden in de stadions en het luisteren naar het wedstrijdcommentaar op televisie vrijwel onmogelijk, of je moet al over solide stalen zenuwen beschikken ...
  Een groot aantal televisiekijkers heeft inmiddels laten weten dat ze het commentaar bij de wedstrijden niet meer konden volgen en daarom zijn afgehaakt. Toch blijft de populariteit van het hebbeding enorm groeien.
   
  De FIFA dacht er in eerste instantie aan om de vuvuzela zelfs helemaal te verbieden tijdens het WK, omdat hooligans er misbruik zouden van kunnen maken, maar de Zuid-Afrikaanse voetbalbond SAFA kreeg dat verbod ongedaan gemaakt, omdat het instrument onlosmakelijk verbonden was met het Zuid-Afrikaanse voetbal. Een beslissing waar de SAFA nu misschien al spijt van heeft, en niet omdat men er mekaar mee op het hoofd mept, maar omdat een 'rustig' avondje voetbal nu echt wel tot het verleden behoort.
   
  Bestaat er nog iets dat ons de irritante geluiden van de vuvuzela kan doen vergeten ? Jawel hoor : een liedje over de vuvuzela (zonder bijhorende bijenzwerm)

   

  Geef mij dan maar onze eigen 'Fredjen met zen trompetjen'

   

  20-06-10

  En toen was er Moen

  effe de benen strekkenEffe de benen strekken ;-)

   

  inderdaad, het is al (veel te) lang geleden dat hier nog iets bijgeschreven werd. Drukte op het werk, een panne waardoor ik blijkbaar geen toegang meer had tot Skynet blogs, en overvolle week-ends waren daar de hoofdoorzaken van.

  Vorige week hebben we een kleine 'reunie' gehouden. Enkele van de 'oude' stappersbende besloten om nog eens samen de wandelschoenen aan te binden en een tochtje in de mooie natuur te maken.

  Wat volgde was een mooie wandeling doorheen en rond het groene Moen, en dat geanimeerd met heel wat leuke gesprekken.

  Door op de onderstaande foto te klikken kunnen jullie een fotoverslag bekijken van deze mooie dag.

  Iedereen was het er trouwens over eens : dit was zeker niet de laatste wandeling die we samen maken ... er volgen er nog !

   

  Trouwens, wie Moen niet kent ... hier volgt een duidelijke uitleg (voor de niet-westvlamingen : verander de 'g' door een 'h', en steek een warme aardappel in de mond, dan lukt het ongetwijfeld beter :)

   

  Moen es en dorpsjen in de Belgische provincie West-Vloandern. 't Is een dêelgemêente van Zwevegem. Moen es gelegen langs 't Kanoal Kortrijk- Bossut, dat de Schelde met de Leie verbindt.

  De gemêente teldige 2746 inwuunders op 1 januari 2006 en eit en ippervlakte van 1044 ectoaren.

  Moen es gekend vô 't festival mini-rock Moen. Lanks de voart kundje schône wandlingsjes moaken en ne kêe me jen vélo tertn langs t joagpad.

   

  Vertaald geeft dat dan dat Moen een deelgemeente is van Zwevegem en ligt in de provincie West Vlaanderen. Moen is gelegen aan het kanaal Kortrijk-Bossuit, dat de Schelde met de Leie verbindt.
  De gemeente telde op 1 januari 2006 2746 inwoners, en heeft een oppervlakte van 1044 hectare. Moen is gekend door het mini-rock festival. Langs de vaart kan je mooie wandeltochten maken, en eens met de fiets langs het jaagpad rijden.

   

  En nu ... klik op de grote foto voor het fotoverslag ....

  DSCI1329

   

  14:40 Gepost door Thierry in Wandelen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandelen, moen |  Facebook |

  02-06-10

  Te voet naar Scherpenheuvel

  Jaarlijks stappen heel wat mensen naar Scherpenheuvel. Hoewel het aantal bedevaarders dat te voet naar daar gaat lichtjes is gedaald, blijkt de tocht toch nog heel aantrekkelijk te zijn. Ikzelf heb de tocht al enkele keren gedaan (vanuit Machelen is dit net 50 km, een mooie afstand, al zeg ik het zelf). Dit jaar heb ik het echter over gelaten aan Kamiel. Hieronder zijn video-verslag

   

  En wat wordt er dan gezongen onderweg ?
  Natuurlijk :

   

  31-05-10

  Manamana

  Om deze week plezierig in te zetten :

  Eén van de beste versies van dit ... euh ... lied

   

   

  29-05-10

  Tommeken

  Het is intussen een beroemde kreet geworden : 'Tommeke, Tommeke, wat doe je nu ?' In dit geval ging het echter over Tom Boonen, de wielrenner die wereldkampioen werd.
  Vanavond kan een andere Belgische Tom het volgens mij heel ver schoppen, maar dan in de muziekscène (zijn benen zijn misschien iets minder goed, over zijn stem valt in elk geval niet te discuteren ... die is prachtig).

  Het Eurovisiesongfestival mag zich vanavond verheugen op een eenvoudige en rustig voortkabbelende song van Tom Dice, onze Belgische inzending voor dit jaar.
  Met dit simpel, meeslepend liedje wil hij de harten van miljoenen europeanen verroveren en zich een plaats in de geschiedenis zingen. Voor het eerst in 6 of 7 jaar is er nog eens een landgenoot in geslaagd om mee te mogen doen aan 'de grote finale'; alle voorgangers sneuvelden reeds in de halve finale's en haalden zelfs de grote avond niet.
  Hieronder het deuntje waarmee Tom het wil wagen, als je het mij vraagt : prachtig ... !!!

   

   

  People always say
  Tom, this has gone too far
  But I'm not afraid to chase my dreams,
  Just me and my guitar

  And no one may ever know
  The feelings inside my mind
  'Cause all of the lines I ever write
  Are running out of time

  So maybe I should get a nine to five
  But I don't want to let it go, there's so much more to life

  Tell me that I've got it wrong
  Tell me everything will be okay
  Before I fall
  Tell me they'll play my songs
  Tell me they'll sing the words I say
  When darkness falls
  All of the stars will see
  Just me and my guitar

  I'm sure that I'll find my way
  'Cause I'm not afraid to try
  Even a world of love and hope can't guarantee that price

  So maybe I should get a nine to five
  But I don't want to let it go, there's so much more to life

  Tell me that I've got it wrong
  Tell me everything will be okay
  Before I fall, oh no ...
  Tell me they'll play my songs
  Tell me they'll sing the words I say
  When darkness falls
  All of the stars will see
  Just me and my guitar

  Me and my guitar...

   

  Mooi toch ???

  Heeeeeeeeeeeel veel succes vanavond !!!

  22-05-10

  De Doetjes doen het ...

  Een weekje stilte ... met reden ... we zijn er eens vantussenuit geweest. Een verslagje volgt ... maar toch eerst even jullie aandacht voor het volgende :

   

  Een wereld waarin iedereen een plaats heeft, ongeacht geloof, huidskleur of geslacht, zou dat niet mooi zijn ?

  Een wereld waarin basisrechten voor iedereen gegarandeerd zijn, waar mensen samenwerken om via duurzame methodes sociale verbeteringen te realiseren, zou dat niet prachtig zijn ?

  Een wereld waarin economische winst geen doel is, maar een middel om alle mensen gelijke kansen te bieden om zichzelf economisch, sociaal en cultureel te ontplooien, zou dat niet schitterend zijn ? 

  Onder de motto's : 'Alle beetjes helpen' en 'verbeter de wereld, begin bij jezelf' werd de 'Oxfam Trailwalk' in het leven geroepen.

   

  Oxfam trailwalk logo

   

  Oxfam Trailwalker is een unieke teamuitdaging om armoede en onrecht uit de wereld te helpen. Het is een wandeltocht van 100 km door de Hoge Venen, afgelegd door teams van vier personen in maximum 30 uur. Bovendien zamelt elk team minstens 1.500 euro in ten voordele van projecten van Oxfam-Solidariteit in het Zuiden en het Noorden.

  Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 vindt de derde Belgische editie plaats. Er kunnen maximaal 250 teams deelnemen. Met de Hoge Venen als decor voor deze wandeltocht zijn ze gezegend met een van de mooiste en meest ongerepte stukjes natuur in België.

  Voor veel mensen is de Oxfam Trailwalker de kans om met familie, vrienden collega's een bijzondere sportieve prestatie te leveren. Voor anderen is de Oxfam Trailwalker dan weer de start om meer te gaan bewegen en gezonder te gaan leven. Velen beleven ook plezier aan de acties om fondsen te werven tijdens de maanden voorafgaand aan het evenement. Want daar draait het natuurlijk om: armoede en onrecht uit de wereld helpen!

   

  de doetjes logo

   

  Eén van die deelnemende groepen is 'De Doetjes' (team 66), die er ook in 2010 opnieuw een 'lap gaan op geven'.

   

  De definitie van 'doetje' volgens het woordenboek :

  Uitspraak: ˈducə het -woord doetjes Zelfst. Naamw. [Informeel] iemand die een te zacht karakter heeft en niet flink is. Synoniem: sul. Synoniem: watje. Synoniem: eitje

   

  de doetjes groepMaar dat het geen watjes zijn, hoeven ze al lang niet meer te bewijzen. Daniel Steveninck, Martine De Vriendt, Clement Cocclez en Guy Verhelst wandelen deze 100 kilometer in de Hoge Venen ten voordele van Oxam Solidariteit.

  Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 nemen zij namelijk opnieuw deel aan deze prachtige tocht !

  Op sportief vlak kunnen ze het zeker aan. Dat weten ze van zichzelf, en velen kunnen het beamen : het zijn allemaal doorwinterde wandelaars, die je op alle mogelijke momenten en alle mogelijke parcours ten lande (en ver daarbuiten) kan tegenkomen.
  Ook zij proberen minstens 1500 Euro in te zamelen voor Oxfam-Solidariteit. Jullie kunnen hun natuurlijk steunen in dit streven.

  Het Oxfam-tellertje staat momenteel op 75117 euro, waarvan 612 euro's van De Doetjes, maar dat moeten er natuurlijk veel meer worden. Klik op onderstaande link en denk terwijl eens aan Oxfam

  de doetjes teller

   

  De belevenissen van Guy kunnen jullie trouwens steeds volgen op zijn blog : http://gwy.skynetblogs.be/. Heel veel mooie vertelsels over de belevenissen van een sympathiek wandelaar met het hart op de juiste plaats.

   

  Ina, Gianni en ik gaan in elk geval onze duit in het zakje doen, en trekken maandag aanstaande (Pinkstermaandag) met wandelschoenen en goed hart richting Eksaarde (Lokeren) .
  Niet voor 100 km, ... dat laten we aan de specialisten over, maar wel voor een gezellige, ontspannende benefiettocht, die hun kas wat zou moeten spijzen.

   

  Start van 7 u tot 15 u
  Startplaats: Stedelijke Basisschool
  Dam 67,9160 Eksaarde, Lokeren
  Afstanden: 7 – 12 – 21 & 27 km
  Natuurwandeling om en rond de Zuidlede en de Verrekapel
  Startkaart inclusief 2 gewone consumpties kost 4 euro.

   

  Dus : Wandelschoenen aan, en ALLEN DAARHEEN !!!

   

  22:33 Gepost door Thierry in In de kijker ... | Permalink | Commentaren (4) | Tags: wandelen, goed doel, oxfam, trailwalk, doetjes |  Facebook |