12-05-07

Cola ... of water ?

 Kijk, en vergelijk !

Water :

Een onderzoek aan de universiteit van Washington toont aan dat een glas water het hongergevoel tijdens de nacht wegneemt met nagenoeg 100 % van de personen die een dieet volgen.

Tekort aan water is de belangrijkste oorzaak van vermoeidheid tijdens de dag.

Verschillende studies tonen aan dat bij 80% van de mensen met rug- en gewrichtsklachten de pijn aanzienlijk vermindert door het drinken van 8 tot 10 glazen water per dag.

Een minimale vermindering van 2 % water in het lichaam kan de oorzaak zijn van aantasting van het korte termijngeheugen, problemen bij het rekenen en verminderde concentratie voor de computer of bij het lezen van een gedrukte tekst.

Het drinken van 5 glazen water per dag vermindert het risico op darmkanker met 45 % en kan het risico op borstkanker verminderen met 79  %

Drink jij dagelijks de hoeveelheid water die je lichaam nodig heeft ?

 

Cola :

In verschillende staten uit Amerka nemen de wegpatrouilles Cola mee om het bloed van de weg te krijgen na een ongeval.

Als je een beentje in een glas Cola legt, is het na 2 dagen zo goed als opgelost.

Om de wc te reinigen : giet een blik Cola in het toilet, laat een tijdje rusten en spoel dan door. Alle vlekken zijn weg ...

Roestvlekken op chroom (vb autobumper) wrijf je weg met een stukje aluminiumfolie dat je overvloedig in Cola dopt.

Het zuur in Cola helpt perfect om vlekken te verwijderen van borden, tassen, ...

Corrosievlekken van lekkende autobaterijen kan je oplossen door er een blik Cola over te gieten.

Om vetvlekken te verwijderen uit kleding volstaat het om een blik Cola in de wasmachine te gieten samen met de gevlekte kleding. Vervolgens gewoon wassen. Het zuur in de cola helpt het vet oplossen.

Cola is zelfs goed om de voorruit van je auto te reinigen

Algemene informatie :

Het aktief bestanddeel dat voor dit alles verantwoordelijk is, is fosforzuur. Het heeft een Ph-waarde van 2,8 en kan een stukje vingernagel oplossen in ongeveer 4 uur. Fosforzuur steelt bovendien calcium uit onze beenderen en is een van de belangrijkste oorzaken van het toenemend aantal gevallen van osteoporose. Enkele jaren geleden werd een Duits onderzoek gevoerd naar de oorzaken van osteoporose (botontkalking) bij kinderen van 10 jaar. Resultaat : overmatige consumptie van cola en gebrek aan controle hierop door de ouders.

De vrachtwagens die Cola vervoeren dragen allemaal het label 'gevaarlijke goederen' en ook in de luchtvracht wordt heel voorzichtig omgesprongen met het goedje. De verzenders moeten kunnen voorleggen dat alles heel professioneel is verpakt, en dat er voorzichtig wordt mee omgesprongen. Cola extract dat uitloopt zou ervoor kunnen zorgen dat er gaten komen in containers, en dan ook verder in de bodem van een truck/vliegtuig. En dan zijn de gevolgen natuurlijk niet meer te overzien.

Verdelers van coca cola gebuiken al meer dan 20 jaar cola om de motor van hun vrachtwagens mee te reinigen !

Nog een klein detail : Coca Cola Light wordt door artsen en onderzoekers nóg meer beschouwd als een tijdbom door de mengeling van coca en aspartaam (kunstmatige zoetstof) en wordt ervan verdacht een van de oorzaken te zijn van Lupus en degeneratie van het zenuwstelsel.

En tot slot nog een tip : poets nooit je tanden na het drinken van een glas cola. Je verwijdert het email van je tanden, voor altijd !

Voor wandelaars en andere sporters is een glas cola natuurlijk een goede aanvulling van het suikergehalte, maar een paar glazen water zijn zeker even goed !

En wat wordt het voor U ? Water ? Of cola ?

17:24 Gepost door Thierry in x Gezondheid/EHBO | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

°*°* Op 01/05 schreef Zora :
Hallihallo :-)
Super blogje er ontbreekt alleen een mini-chat :-)
Ik wist dat niet van, cola en water weeral wat bijgeleerd ;-)

XxX
Zora
http://zora.skynetblogs.be

Gepost door: Zora | 12-05-07

Amai Op 03/05 schreef Kathia :
nu blijf ik zeker water drinken,ik wist wel dat je vlekken kon verwijderen met cola maar dat het zo erg was hallo nee ben blij dak wate drink nu
http://kathia.skynetblogs.be

Gepost door: Kathia | 12-05-07

De commentaren zijn gesloten.