12-05-07

Cycle for Life 2007

 

Wat is Cycle for Life ? Hoor ik jullie al vragen. Wel het is een sportief evenement waar fondsen bij elkaar worden gefietst en gewandeld ten voordele van het kankeronderzoek in België.

Tot op vandaag is kanker nog steeds de tweede belangrijkste doodsoorzaak en overlijdt ongeveer 1 op 4 mensen aan de gevolgen van deze verschrikkelijke ziekte. Wetenschappelijk kankeronderzoek en de zoektocht naar nieuwe en betere behandelingsmethoden moeten daarom een topprioriteit zijn en blijven. In België zijn er op dit moment heel wat veelbelovende onderzoeksprojecten in verschillende universitaire centra, maar onderzoek is duur en vraagt veel tijd.

Cycle for Life wil patiënten en onderzoekers daarom zowel moreel als financieel steunen in hun strijd tegen kanker. Wetenschappelijk onderzoek is en blijft immers heel belangrijk om deze ziekte te kunnen overwinnen.

3 jaar geleden lanceerden de laboratoria Roche en 7 Belgische universitaire centra dit unieke initiatief. Sindsdien worden er op de laatste zondag van juni vanuit deze 7 locaties fiets- en wandeltochten uitgezet. Op deze manier krijgt het onderzoek een nationale belangstelling.

In 2006 mobiliseerde Cycle for Life maar liefst 5500 deelnemers, een verdubbeling van het aantal tegenover de start in 2004. Het was dan ook de eerste keer dat ook de wandelaars konden deelnemen aan dit unieke evenement.

Financieel leverde dit een heel mooi bedrag op voor het kankeronderzoek. Alle 7 universitaire centra kregen een cheque uitgereikt door de labo Roche ter waarde van 10000 euro voor een prodject in het kader van het onderzoek. Daarenboven ging het inschrijvingsgeld van 5 euro van elke deelnemer integraal naar hetzelfde doel, en werd het bovendien nog eens verdubbeld door Roche.

   VANZELFSPREKEND WORDT DIT INITIATIEF OOK VERDER GEZET IN 2007. NOTEER DUS AL ZEKER 24 JUNI 2007 IN JULLIE AGENDA !

Nieuw dit jaar is dat ook de wandelboekjes zullen afgestempeld worden met de officiële Aktivia-stempel, en dat de tocht dus aanzien wordt als 'officiële' tocht. Daardoor wordt uiteraard ook gemikt op de wandelaars die elke zondag hun wandelschoenen aantrekken.

Ikzelf sta in voor het wandelparcours te Leuven (Gasthuisberg) en ik wil jullie nu alvast al uitnodigen om die dag zeker eens langs te komen.

Meer informatie kunnen jullie vinden op de site van Cycle for Life zelf :

http://www.cycleforlife.be/ maar bij deze zijn jullie ook al op de hoogte;

met vriendelijke wandelgroeten,

en ... tot dan ????

thierry

17:04 Gepost door Thierry | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.