12-05-07

Honderden ... of iets minder ?

 
lupus affiche Volgens de politie waren er honderden, neen duizenden, mensen op het Astridplein in Antwerpen vandaag, de organisatoren en wij houden het op ... iets minder ...    Een 60-tal enthousiastelingen nam  de tijd om eventjes stil te staan bij 'lupus'. Wij stilstaan ? Dan ook de toevallige passanten natuurlijk, die onze kleurrijke bende bekeken alsof we van een andere planeet kwamen.

Op honderden blogs ... het kunnen er ook iets minder geweest zijn ... verschenen de laatste weken boodschappen over deze dag. Jientje, die dacht dat ze het alleenrecht had om vlindertjes te publiceren op haar webstek, zag haar monopolie al gauw vliegen, en de fladderende beestjes fleurden dan ook al gauw de postjes van enkele andere medebloggers op.

Honderden mensen in het station toen ik er aan kwam ... Iets minder volk dat  mij aan het opwachten was. Met iets minder volk wil ik zeggen : twee mensen, maar 't bleken dan ook twee heel lieve : heel fijn gezelschap : Jientje en Nana.

lupus jientje nana ikke

De Heilige Blogdrievuldigheid was geboren !

In het station passeerden nog honderden mensen ... iets minder met een blauwe paraplu, maar die hielden dan ook meteen halt en maakten zich kenbaar als de 'lupus-bende'. Het groepje groeide uit tot een groep van een 60-tal personen, niet minder ... maar zeker ook niet veel meer ...

De paraplus werden voorzien met het 'world lupus day'-logo en ballonnen werden opgeblazen. Een groepsfoto zorgde voor heel wat hilariteit bij ons en vooral bij de voorbijgangers. Probeer maar : onder een stevige zeebries (ja hoor, tot in Antwerpen !) moet je zien dat je ballon niet gaat vliegen, moet je proberen je binnenstebuitengedraaide paraplu terug in de plooi te krijgen, en op de koop toe moet je dan nog zorg dragen voor de flyers.

lupus bellemanEen belleman trok de aandacht. Ik had dat eerst verkeerd begrepen en vroeg meteen om een ijsje, maar dat moest de brave man me schuldig blijven. Jammer.

Nadat we zowel de buitenkant als de binnenkant van het station voorzien hadden van flyers was het ogenblik aangebroken om de ballons uit te laten. lupus ballonnenHonderden ballons ... of iets minder ... kregen hun luchtdoop, velen bezweken echter onder het gewicht van de honderden ... ('k heb ze niet geteld, maar 't waren er wellicht veel méér) ... regendruppeltjes. De diertjes in de Zoo zullen er wel plezier aan gehad hebben, zo een extra neerdwarrelend speelgoedje

Er werd afscheid genomen van de groep, maar de harde kern van blogland (alle drie) besloot om toch nog een 'après-lupus day' te houden in een nabijgelegen taverne. Lupus werd al snel een beetje naar de achtergrond verdreven, en de koetjes en kalfjes kwamen opdraven in de gesprekken. Na een heel gezellige en toffe babbel ging elk terug de eigen weg op. Voor mij werd deze weg het spoor. Honderden sakkerende mensen ... neen, zeker niet minder ... in het station van Brussel. Door agressie op een trein werd het hele schema voor de komende avond grondig herschikt. Wat niet afgelast werd, kreeg een rood vertragingsbolletje achter de naam. Door de wir-war van officiële berichten en roddels heen, vond ik toch nog een machinist die zo vriendelijk was om richting Diegem te rijden en me daar te droppen. Iets later dan voorzien, maar gezien het prettige karakter van deze dag kon het me niet echt schelen.  'k Had vandaag in de warmte aan m'n pc kunnen zitten op het werk, maar koos voor de wind en de regen in de Antwerpse buitenlucht. 'k Kon de middag doorgebracht hebben met al dan niet sakkerende klanten en collega's, maar koos voor een paar plezierige onbekenden (die nu niet langer onbekend zijn). 'k Kon zoveel excuses vinden om niet te gaan, maar 'k beklaag het me geen moment !

Het was een heel toffe dag en 'k heb twee heel lieve en fijne mensen leren kennen (niet meer en niet minder) ! NANA & JIENTJE : you're great !!!

18:25 Gepost door Thierry | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Ja Op 10/5 schreef Nana :
Het is mooi geweest hé. Een heel toffe dag. Niet meer en niet minder ;-) En nu goe slapen en vergeet je blaadjes niet hé ! x

Gepost door: Nana | 12-05-07

You're simply the best ! Op 11/5 schreef Jientje :
Bedankt voor een heel fijne dag, Thierry, bedankt om er je vrije dag voor op te offeren, ook al was het nu niet meteen ...
Ik zet je zeker in mijn headlines hé, weet je wel ?
Slaapwel !

Gepost door: Jientje | 12-05-07

Ook al zo'n leuk verslag ! :-) Iemand zei eens tegen mij: jij kunt van een drama een klucht maken op je log ... nou jullie kunnen dat alle drie zéker ook! Hoewel ik het niet echt een drama vind hoor ... mensen lopen tegenwoordig niet meer warm voor zulke dingen ! Helaas ! Maar het werd uiteindelijk voor jullie drieën een gezellige dag en dat is ook wat waard !
hollandse groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 12-05-07

Leuk toch ! Het zal altijd iets gedaan hebben al was de opkomst niet zo groot. Alle begin is moeilijk hé !! Het heeft d mensen van blogland al ingelicht en mooie vriendschappen opgebracht. Dat is ook altijd mooi meegenomen, niet ??
Groetjes !!

Gepost door: Lena | 12-05-07

Hé, Ik zie dat het je gelukt is met de headlines ?
Bedankt hoor, you're a pal !

Gepost door: Jientje | 12-05-07

Blaadjes ... Naast je bed; Om op te schrijven, weet je wel ! ;-) Heb vandaag geen nieuws gezien maar 't zal morgen wel in de krant staan zeker, je treinperikelen. Nog een fijn week-end !

Gepost door: nana | 12-05-07

aaaaaah jaaaaaaaaaa ! dieieieiieieieie blaadjes ;-)

Gepost door: thierry | 12-05-07

De commentaren zijn gesloten.