12-05-07

't Is weer voorbij die mooie Tweedaagse ...

20 jaar IML en BlankenbergeDit week-end was het weer zover : de tweedaagse voettocht in, rond en door Blankenberge. Dat deze kuststad heel wat meer te bieden heeft dan het casino en 'tien om te zien' werd maar weer eens bewezen. Gisterenmorgen al heel vroeg werd afgesproken voor het startsein van deze tocht. Een hevige wind en niet zo hoge temperaturen deden toen al vermoeden dat het een zwaar 'marathon-duo' zou worden. De eerste dag ging het richting Lissewege. Ons groepje van 7 werd al gauw uitgedund door iemand met een rugprobleempje. Ellen besloot om de 24 km te doen en heeft het ook gehaald ondanks de pijn : 'petje af' !

Toen waren we nog met 6. Enkelen gingen 's avonds ook nog deelnemen aan een nachtdropping, dus die zijn iets sneller doorgestapt (zelfs Koen Pompoen moest met iets te kleine schoenen volgen, waardoor hij natuurlijk aankwam met pijnlijke voeten en kuiten). De vier musketiers dus vooraan en met z'n tweetjes hebben we het op een iets gezapiger tempo gehouden ... en zijn ook binnengeraakt (de ene al wat vlotter dan de andere, wat maakt dat ik m'n hoedje afneem voor m'n wandelpartner : nog nooit meer gestapt dan 30 km en helemaal geen geoefend wandelaarster). Katrien : chapeau ! Terwijl wij aan onze laatste paar honderd meter bezig waren, kwamen de andere dapperen ons al tegen, richting station ... die gingen 's avonds nog wat stappen ;-)

IML1987_2002De tweede dag begon - qua weer - veel beter. Een verwarmend zonnetje waagde het zelfs al om rond 7 u al door de wolken te breken. Jammer genoeg is dit niet zo gebleven, en stak de wind in de namiddag weer op. Opwaaiend zand zorgde voor iets meer blaren dan anders, hoewel ik er persoonlijk van gespaard ben gebleven.  Mijn compagnon hield het vandaag op 7 km en ik ben met enkele IML-rotten vertrokken, terug voor de 42 km ... en ook aangekomen; Aan een iets hogere snelheid als gisteren dus ...  De tocht werd iets zwaarder gemaakt doordat we een heel eind over het strand moesten lopen, maar het lukte ...

Wandelboekje afgestempeld, IML-stempel gaan halen, en vermoeid maar blij terug naar huis. Op de eerste dag telde men meer dan 7000 wandelaars, vandaag zelfs meer dan 9000. Natuurlijk ben ik blij er ook weer deel van te hebben uitgemaakt. 't Blijft toch altijd een belevenis, zo'n tweedaagse. En nu ... op naar Diekirch (begin juni).

Een verslagje van een andere twee-dagenstapper (ook IML) vinden jullie bij Guy : http://gwy.skynetblogs.be/post/4501782/de-zondag-in-blank...

18:17 Gepost door Thierry | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

er komen er nog ... Op O7/5 schreef Guy :
Voor dit jaar is het inderdaad voorbij.
Het is weer een evenement waar mensen als jij en ik en duizenden anderen met genoegen op kunnen terug kijken.
We hebben in real life de km-tjes gestapt. We hebben oude vrienden ontmoet en nieuwe vrienden gemaakt.
En nu kunnen we in deze virtuële internet wereld weer alles nagenieten.
http://gwy.skynetblogs.be/

Gepost door: G.U.Y. | 12-05-07

Chapeau Op 8/5 schreef Nana:
Amai, mijn voeten zouden afgesleten zijn tot aan mijn oksels! Bedankt voor het wakker worden berichtje. Het bracht een brede glimlach op mijn gezicht. Groetjes en tot donderdag!
http://levenmetlupus.skynetblogs.be

Gepost door: Nana | 12-05-07

De commentaren zijn gesloten.