19-05-07

 Kijk een paard !

Eindelijk thuisgeraakt (men schrijve 22:45). ' t Was vanmorgen al heel vroeg begonnen. Om 4 uur ! De wekker de nek omgedraaid en de haan buitengesmeten ('t kan ook anders zijn, maar met slaapogen zie je het verschil zo goed niet). Monter (hum) én met het juiste been (of was het het andere) uit bed gesprongen (mja) en gauw 'genoten' van een koude douche. Daarna ging het beter. Nadat ik de verplichte ronde van de Belgische stations gedaan had, en er een extra 'De Lijn'-trip bijkreeg, aangekomen in de startzaal in Overmere. Daar zat Fie al klaar met de koffie. Druppelsgewijs kwamen ook de andere 'Jeneverkes' binnengeslopen (de meesten ook al onder de indruk van het vroege uur van afspraak).

Dapper vertrokken we een half uurtje erna.

Het Donkmeer (ook bekend als Overmere-donk) is een meer gelegen in Overmere en Uitbergen. Het heeft een wateroppervlakte van circa 86 hectare en is daarmee het grootste meer in Vlaanderen. 30 hectare van het gebied is beschermd natuurresevaat en wordt sinds 1993 beheerd door het v.z.w. Durm.

Aan het meer is er een grote keuze van toerisme. Je hebt o.a. de Eendenkooi. Langs het donkmeer staan talloze restaurant's en café's.

Het meer is ontstaan doordat tussen 17e eeuw en de 20e eeuw in het gebied de veen werd weggestoken.

decoration

Tot daar het serieuze. Voor het overige niet echt veel serieus te melden. Hoewel ... het Jeneverbendekes-woordenboek werd toch gespijsd met enkele nieuwe uitdrukkingen en zelfs een encyclopedie kan nog wat leren van ons groepke. Zo kwamen we bomen tegen met 'volle takken', gesplitste bomen, vervelde bomen, stijve bomen, enkweeniewatnogallemaal. Een natuurgids is er niets tegen. Via de flora natuurlijk recht naar de fauna en aanverwanten. Over de paarden in de wei, over fruit (pruimen en bananen) en koetjes en kalfjes.

Ja, deze bijvoorbeeld.

Ook hebben we ons heel nuttig beziggehouden door Petra duidelijk te maken wat 'kleefkruid' nu eigenlijk is. Rugzak, jas en haren werden vakkundig 'bekleefd' met het didaktisch materiaal. Petra (de 'baabste' onder de 'babes' - lees 'beepste onder de beeps') vertrok trouwens met handicap 3 aan deze tocht (3 blaren, netjes verdeeld onder twee voeten). Chapeau dus, want ze heeft toch maar de 33 km doorsparteld. De gespreksonderwerpen sprongen van de hak op de tak, gaande van bloedernstig (O+) tot iets minder bloedernstig (O-).

De paarden langsheen het traject beslisten trouwens hoe vaak er van onderwerp veranderd werd. Volgende keer overwegen we trouwens een dagverblijf in een manège.  Net zoals de weerrecords sneuvelden in de maand april, sneuvelden vandaag enkele wandelrecords (waar was guiness trouwens ?). Marie (Helène of Thérèse, daar zijn we nog niet helemaal uit) en Bart hebben hun persoonlijke limieten verlegd en hebben tot het einde het zeer hoge staptempo van de overige leden gevolgd. Koen (dit keer met de juiste schoenmaat, en grote pas) speelde fotograaf (foto's volgen trouwens, die zitten nog efkes in de donkere kamer) en onder leiding van Fie (geboren leidster) konden de schaapjes na enkele broodnodige stops (voor Jean zelfs met een driedubbele portie)  al heel snel ('t leek misschien lang voor sommigen, maar 't was echt wel heel snel) terugkeren naar de startzaal (waarvan de naam ondertussen veranderd werd in aankomstzaal). Enkel de laatste paar honderd meter werden we nog opgeschrikt door een 'splash'. Neen, niemand in het water gevallen. Het waren gewoon de blaren onder Fie's voeten die het niet meer volhielden ... water gebroken dus, maar zonder veel erg ...  

't Was een heel lange dag (morgen staat er trouwens nog zo eentje klaar), maar 't was alweer de moeite om op stap te zijn geweest met 'Het Jeneverbendeke' (en neen, er werd geen jenever gedronken, we hielden het allemaal braafjes bij een pintje, cola of water !)

23:21 Gepost door Thierry | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hihi, weeral iets geleerd zie, wist niet wat een eendekooi of een kooikerhoond was!!

Gepost door: Jientje | 20-05-07

Goh hoe hou je het vol!?

Gepost door: nana | 20-05-07

Hé Thierry! Hoop dat jullie tocht vandaag een succes was!!
Hollandse groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 20-05-07

De commentaren zijn gesloten.