31-05-07

Ik ben weg ...

 

      ... maar 'k kom maandag terug ...        

 

Vanavond is er op het werk een rondleiding voorzien voor een klant van mij, dus zit ik, terwijl jullie dit lezen, alweer ergens met mijn voeten onder tafel ... Na die feestjes bij Nana en MizzD een hele opgave, en 't zal lastig zijn, maar 'k zal me toch maar terug opofferen hé ... in het belang van de klant en de firma ...

   Van onder de tafel in het restaurant gaat het naar de 'Aviation'-collega's op de luchthaven, waar een heel interessante uiteenzetting volgt over het 'transportgebeuren' in Zaventem. Eens kijken of dat nachtlawaai nu echt zo erg is en of de nachtploegen het even goed doen als wij tijdens de dag.     Dan zal het rond 1u30-2u00 zijn ...  eventjes kijken of mijn bed er nog staat en  morgenvroeg met de eerste trein richting Luxemburg.

Waarom zijn er trouwens maar 24 uur in een dag ? Ik kom daar bijlange niet mee toe ???

Zowel op zaterdag als zondag een 'marathonnetje' (2 x 42 km) in het prachtige Diekirch. Dit week-end vindt er namelijk de tweedaagse voettocht van het leger plaats. Een 'Marsch' doorheen een streek die 'klein Zwitserland' genoemd wordt. En die bijnaam is er heus niet omdat men daar ook koekoeksklokken maakt ! Heuveltjes (enfin, meer bergen eigenlijk) met een stijgingspercentage om 'U' tegen te zeggen en afdalingen waar de remblokjes van verschillende auto's al voor beginnen panikeren. 't Is er echter zo mooi dat ik me enkele jaren geleden heb voorgenomen dat - zolang ik kàn stappen - ik er elk jaar opnieuw heen ga. Bij deze dus voor de zevende keer ...   Fotootjes en een verslag volgen, maar intussen kunnen jullie hier al genieten van een leerijk filmpje (klik op het ezeltje), dat uitlegt waarom de mascotte van Luxemburg een ezel is.

Als ik zondagavond terug binnen'val' in Diegem (waarschijnlijk zal het letterlijk binnen'vallen' zijn, als een volleerd soldaat), nog gauw enkele voorbereidingen treffen, want op maandag wordt ik bij de wandelbond Aktivia in Aalter verwacht voor de laatste afspraken en voor het afhalen van de pijltjes voor de 'Cycle for Life' wandeltocht, waar ik insta voor het parcours. Een heeeeeeel druk week-end (met uitloper) dus ...   Mijn blogronde zal dan ook pas voor maandagavond zijn, maar dan probeer ik ook bij iedereen langs te gaan, beloofd ...  (ps mocht er een onweerstaanbare drang bestaan om ook tijdens dat bezoek voor een hapje en een drankje te willen zorgen, hou jullie vooral niet in - de calorietjes zullen er afgevlogen zijn, en dus mag er wel weer wat 'bijgetankt' worden).

Aan allen een heel fijn en zonnig (?) week-end !  En tot na de tweedaagse !

18:15 Gepost door Thierry | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

27-05-07

Begroet iedere dag ...

x begroet iedere dag met een lach
NIET VERGETEN HE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ps mijn voornemen om het rustig te houden is verdwenen, samen met de zon. 'k Vertrek dus binnen 5 minuutjes naar Knokke ('t Zeetje) voor een wandeling van 32 km (tja, 'k kon het niet laten).

Aan allen een heel fijne zondag gewenst ... en vergeet niet te lachen hé !!!

19-05-07

 Kijk een paard !

Eindelijk thuisgeraakt (men schrijve 22:45). ' t Was vanmorgen al heel vroeg begonnen. Om 4 uur ! De wekker de nek omgedraaid en de haan buitengesmeten ('t kan ook anders zijn, maar met slaapogen zie je het verschil zo goed niet). Monter (hum) én met het juiste been (of was het het andere) uit bed gesprongen (mja) en gauw 'genoten' van een koude douche. Daarna ging het beter. Nadat ik de verplichte ronde van de Belgische stations gedaan had, en er een extra 'De Lijn'-trip bijkreeg, aangekomen in de startzaal in Overmere. Daar zat Fie al klaar met de koffie. Druppelsgewijs kwamen ook de andere 'Jeneverkes' binnengeslopen (de meesten ook al onder de indruk van het vroege uur van afspraak).

Dapper vertrokken we een half uurtje erna.

Het Donkmeer (ook bekend als Overmere-donk) is een meer gelegen in Overmere en Uitbergen. Het heeft een wateroppervlakte van circa 86 hectare en is daarmee het grootste meer in Vlaanderen. 30 hectare van het gebied is beschermd natuurresevaat en wordt sinds 1993 beheerd door het v.z.w. Durm.

Aan het meer is er een grote keuze van toerisme. Je hebt o.a. de Eendenkooi. Langs het donkmeer staan talloze restaurant's en café's.

Het meer is ontstaan doordat tussen 17e eeuw en de 20e eeuw in het gebied de veen werd weggestoken.

decoration

Tot daar het serieuze. Voor het overige niet echt veel serieus te melden. Hoewel ... het Jeneverbendekes-woordenboek werd toch gespijsd met enkele nieuwe uitdrukkingen en zelfs een encyclopedie kan nog wat leren van ons groepke. Zo kwamen we bomen tegen met 'volle takken', gesplitste bomen, vervelde bomen, stijve bomen, enkweeniewatnogallemaal. Een natuurgids is er niets tegen. Via de flora natuurlijk recht naar de fauna en aanverwanten. Over de paarden in de wei, over fruit (pruimen en bananen) en koetjes en kalfjes.

Ja, deze bijvoorbeeld.

Ook hebben we ons heel nuttig beziggehouden door Petra duidelijk te maken wat 'kleefkruid' nu eigenlijk is. Rugzak, jas en haren werden vakkundig 'bekleefd' met het didaktisch materiaal. Petra (de 'baabste' onder de 'babes' - lees 'beepste onder de beeps') vertrok trouwens met handicap 3 aan deze tocht (3 blaren, netjes verdeeld onder twee voeten). Chapeau dus, want ze heeft toch maar de 33 km doorsparteld. De gespreksonderwerpen sprongen van de hak op de tak, gaande van bloedernstig (O+) tot iets minder bloedernstig (O-).

De paarden langsheen het traject beslisten trouwens hoe vaak er van onderwerp veranderd werd. Volgende keer overwegen we trouwens een dagverblijf in een manège.  Net zoals de weerrecords sneuvelden in de maand april, sneuvelden vandaag enkele wandelrecords (waar was guiness trouwens ?). Marie (Helène of Thérèse, daar zijn we nog niet helemaal uit) en Bart hebben hun persoonlijke limieten verlegd en hebben tot het einde het zeer hoge staptempo van de overige leden gevolgd. Koen (dit keer met de juiste schoenmaat, en grote pas) speelde fotograaf (foto's volgen trouwens, die zitten nog efkes in de donkere kamer) en onder leiding van Fie (geboren leidster) konden de schaapjes na enkele broodnodige stops (voor Jean zelfs met een driedubbele portie)  al heel snel ('t leek misschien lang voor sommigen, maar 't was echt wel heel snel) terugkeren naar de startzaal (waarvan de naam ondertussen veranderd werd in aankomstzaal). Enkel de laatste paar honderd meter werden we nog opgeschrikt door een 'splash'. Neen, niemand in het water gevallen. Het waren gewoon de blaren onder Fie's voeten die het niet meer volhielden ... water gebroken dus, maar zonder veel erg ...  

't Was een heel lange dag (morgen staat er trouwens nog zo eentje klaar), maar 't was alweer de moeite om op stap te zijn geweest met 'Het Jeneverbendeke' (en neen, er werd geen jenever gedronken, we hielden het allemaal braafjes bij een pintje, cola of water !)

23:21 Gepost door Thierry | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-05-07

Dodentocht voor autisme

decorationJaja, we zijn aan het aftellen (zie rechterkolom). De dodentocht nadert met rasse schreden. 10 Augustus is in zicht. Wat bezielt mensen nu om 100 km te wandelen ? Zijn het zotten ? Mankeren ze hier en daar een vijs ? ... Waarschijnlijk wel, maar enkelen willen de tocht uitstappen met een goed doel voor ogen.

     Zo ook  'Het Jeneverbendeke', een groep vrienden die - in tegenstelling tot wat de naam en het logo misschien laten vermoeden - heel sportief het land doorkruist. 10 Augustus zijn ze dus te bewonderen in Bornem. Een paar leden (zeker al Koen, Fie, Petra, Ellen, Jean, Kathy en ikzelf) zullen proberen om de missie tot een goed einde te brengen.

Van de Parkvrienden zullen zeker al Eric (voor de 19° keer), William (voor de 13° keer), Jean-Pierre (voor de allereerste keer) en ikzelf aanwezig zijn (pas op, 'k sta zowel bij het jeneverbendeke als bij de Parkvrienden, maar ik doe maar 1 x 100 km hé ...)

We hopen natuurlijk op een sterk logistiek team voor onderweg. Iemand die ons eens een verfrissing aanbiedt, of een paar nieuwe schoenen of kousen bezorgt, of ons eens aan 't lachen wil brengen als we 't efkes niet meer zouden zien zitten, of misschien een stukske wil meewandelen ? 

'Het Jeneverbendeke', met het hart op de juiste plaats stapt deze afstand als steun voor enkele verenigingen die met autisme te maken hebben :

- Tanderuis in Oost- en West Vlaanderen, thuisbegeleiding voor ouders van kinderen met authisme

- Het Raster in Antwerpen, thuisbegeleiding voor ouders van kinderen met authisme

- Limburgse stichting Authisme in Limburg, thuisbegeleiding voor ouders van kinderen met authisme

- VZW 't Werk, waar jonge authistische mensen ijs en pralines maken

- VZW Freetime, organiseren kampen voor mensen met authisme

We stappen met een groep van ongeveer 50 wandelaars (samen met de peter Rene Verreth) om op die manier geld in te zamelen voor deze goede doelen. Hiervoor willen we ons laten sponsoren door vrienden, kennissen, collega's, familie, bloglezers (ja, jullie !), enz enz . Veel vragen doen we niet. Jullie kunnen sponsoren voor heel kleine bedragen (minimaal 5 cent per kilometer wat komt op 0,05€ x 100 = 5 €). Het mag natuurlijk ook veeeeeeeeel meer zijn !

Giften vanaf 50 € krijgen een fiscaal attest en sponsors die 150 € willen neertellen voor onze sportieve prestatie krijgen reclame op onze T-shirts.

WIL JE STEUNEN ? Klik dan  H I E R

Gewoon formuliertje invullen en storten op het vermelde rekeningnummer.

Wij danken jullie in elk geval al van harte, en zijn nu al druk bezig met de trainingen.

T o t   o p   1 0   a u g u s t u s  ? ? ?

 

PS: als U ons op de dag zelf electronisch wil volgen kan dit. Klik HIER en geef het startnummer in van de persoon die U wenst te volgen. U krijgt dan meteen alle info.  Onze startnummers :  Koen 164 / Fie 165 / Petra 181 / Ellen 185 / Jean 197 / Kathy 1021  / Thierry 1557

18:36 Gepost door Thierry | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Honderden ... of iets minder ?

 
lupus affiche Volgens de politie waren er honderden, neen duizenden, mensen op het Astridplein in Antwerpen vandaag, de organisatoren en wij houden het op ... iets minder ...    Een 60-tal enthousiastelingen nam  de tijd om eventjes stil te staan bij 'lupus'. Wij stilstaan ? Dan ook de toevallige passanten natuurlijk, die onze kleurrijke bende bekeken alsof we van een andere planeet kwamen.

Op honderden blogs ... het kunnen er ook iets minder geweest zijn ... verschenen de laatste weken boodschappen over deze dag. Jientje, die dacht dat ze het alleenrecht had om vlindertjes te publiceren op haar webstek, zag haar monopolie al gauw vliegen, en de fladderende beestjes fleurden dan ook al gauw de postjes van enkele andere medebloggers op.

Honderden mensen in het station toen ik er aan kwam ... Iets minder volk dat  mij aan het opwachten was. Met iets minder volk wil ik zeggen : twee mensen, maar 't bleken dan ook twee heel lieve : heel fijn gezelschap : Jientje en Nana.

lupus jientje nana ikke

De Heilige Blogdrievuldigheid was geboren !

In het station passeerden nog honderden mensen ... iets minder met een blauwe paraplu, maar die hielden dan ook meteen halt en maakten zich kenbaar als de 'lupus-bende'. Het groepje groeide uit tot een groep van een 60-tal personen, niet minder ... maar zeker ook niet veel meer ...

De paraplus werden voorzien met het 'world lupus day'-logo en ballonnen werden opgeblazen. Een groepsfoto zorgde voor heel wat hilariteit bij ons en vooral bij de voorbijgangers. Probeer maar : onder een stevige zeebries (ja hoor, tot in Antwerpen !) moet je zien dat je ballon niet gaat vliegen, moet je proberen je binnenstebuitengedraaide paraplu terug in de plooi te krijgen, en op de koop toe moet je dan nog zorg dragen voor de flyers.

lupus bellemanEen belleman trok de aandacht. Ik had dat eerst verkeerd begrepen en vroeg meteen om een ijsje, maar dat moest de brave man me schuldig blijven. Jammer.

Nadat we zowel de buitenkant als de binnenkant van het station voorzien hadden van flyers was het ogenblik aangebroken om de ballons uit te laten. lupus ballonnenHonderden ballons ... of iets minder ... kregen hun luchtdoop, velen bezweken echter onder het gewicht van de honderden ... ('k heb ze niet geteld, maar 't waren er wellicht veel méér) ... regendruppeltjes. De diertjes in de Zoo zullen er wel plezier aan gehad hebben, zo een extra neerdwarrelend speelgoedje

Er werd afscheid genomen van de groep, maar de harde kern van blogland (alle drie) besloot om toch nog een 'après-lupus day' te houden in een nabijgelegen taverne. Lupus werd al snel een beetje naar de achtergrond verdreven, en de koetjes en kalfjes kwamen opdraven in de gesprekken. Na een heel gezellige en toffe babbel ging elk terug de eigen weg op. Voor mij werd deze weg het spoor. Honderden sakkerende mensen ... neen, zeker niet minder ... in het station van Brussel. Door agressie op een trein werd het hele schema voor de komende avond grondig herschikt. Wat niet afgelast werd, kreeg een rood vertragingsbolletje achter de naam. Door de wir-war van officiële berichten en roddels heen, vond ik toch nog een machinist die zo vriendelijk was om richting Diegem te rijden en me daar te droppen. Iets later dan voorzien, maar gezien het prettige karakter van deze dag kon het me niet echt schelen.  'k Had vandaag in de warmte aan m'n pc kunnen zitten op het werk, maar koos voor de wind en de regen in de Antwerpse buitenlucht. 'k Kon de middag doorgebracht hebben met al dan niet sakkerende klanten en collega's, maar koos voor een paar plezierige onbekenden (die nu niet langer onbekend zijn). 'k Kon zoveel excuses vinden om niet te gaan, maar 'k beklaag het me geen moment !

Het was een heel toffe dag en 'k heb twee heel lieve en fijne mensen leren kennen (niet meer en niet minder) ! NANA & JIENTJE : you're great !!!

18:25 Gepost door Thierry | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Tweedaagse van Diekirch

De voeten zijn nog maar net bekomen van onze tweedaagse in Blankenberge, of er staat alweer een dubbele marathon op het programma. Na het 'vlakke Vlaamse land' (hoewel de deelnemers dit zeker zullen tegenspreken) komen nu de 'heuveltjes van Diekirch'. Als het 'vlakke Vlaamse land' al enkele stevige klimpartijen inhield, weten jullie wel wat ik met 'heuveltjes' bedoel. Enkele stevige kuitenbijters dus van het hoogste kaliber, en dat afgewisseld met een zo al hobbelig parcours door de bossen en velden van Bettendorf, Bastendorf en Ermsdorf. Langs de oevers van de Sauer (beter gekend onder de franse benaming 'Sûre') en zo terug naar 'Dikkrich' waar een welverdiende medaille (en vooral ook een verfrissende douche) ons zullen verwelkomen.

Om in te schrijven is het nooit te laat, het kan door hier te klikken, maar het kan natuurlijk ook nog op de dag zelf. De mogelijke afstanden zijn 12 , 20 en 40 km, en dat op beide dagen. De parcours van beide dagen vinden jullier hier.

De organisatie (altijd eersteklas service trouwens !) ligt volledig in handen van het Luxemburgse leger. Meer informatie vinden jullie op hun site.

Mijn startkaarten liggen in elk geval al te wachten, nog enkele wandelvrienden zijn ook al aan het inpakken.  Mogen we ook jullie daar verwelkomen ???

18:21 Gepost door Thierry | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

't Is weer voorbij die mooie Tweedaagse ...

20 jaar IML en BlankenbergeDit week-end was het weer zover : de tweedaagse voettocht in, rond en door Blankenberge. Dat deze kuststad heel wat meer te bieden heeft dan het casino en 'tien om te zien' werd maar weer eens bewezen. Gisterenmorgen al heel vroeg werd afgesproken voor het startsein van deze tocht. Een hevige wind en niet zo hoge temperaturen deden toen al vermoeden dat het een zwaar 'marathon-duo' zou worden. De eerste dag ging het richting Lissewege. Ons groepje van 7 werd al gauw uitgedund door iemand met een rugprobleempje. Ellen besloot om de 24 km te doen en heeft het ook gehaald ondanks de pijn : 'petje af' !

Toen waren we nog met 6. Enkelen gingen 's avonds ook nog deelnemen aan een nachtdropping, dus die zijn iets sneller doorgestapt (zelfs Koen Pompoen moest met iets te kleine schoenen volgen, waardoor hij natuurlijk aankwam met pijnlijke voeten en kuiten). De vier musketiers dus vooraan en met z'n tweetjes hebben we het op een iets gezapiger tempo gehouden ... en zijn ook binnengeraakt (de ene al wat vlotter dan de andere, wat maakt dat ik m'n hoedje afneem voor m'n wandelpartner : nog nooit meer gestapt dan 30 km en helemaal geen geoefend wandelaarster). Katrien : chapeau ! Terwijl wij aan onze laatste paar honderd meter bezig waren, kwamen de andere dapperen ons al tegen, richting station ... die gingen 's avonds nog wat stappen ;-)

IML1987_2002De tweede dag begon - qua weer - veel beter. Een verwarmend zonnetje waagde het zelfs al om rond 7 u al door de wolken te breken. Jammer genoeg is dit niet zo gebleven, en stak de wind in de namiddag weer op. Opwaaiend zand zorgde voor iets meer blaren dan anders, hoewel ik er persoonlijk van gespaard ben gebleven.  Mijn compagnon hield het vandaag op 7 km en ik ben met enkele IML-rotten vertrokken, terug voor de 42 km ... en ook aangekomen; Aan een iets hogere snelheid als gisteren dus ...  De tocht werd iets zwaarder gemaakt doordat we een heel eind over het strand moesten lopen, maar het lukte ...

Wandelboekje afgestempeld, IML-stempel gaan halen, en vermoeid maar blij terug naar huis. Op de eerste dag telde men meer dan 7000 wandelaars, vandaag zelfs meer dan 9000. Natuurlijk ben ik blij er ook weer deel van te hebben uitgemaakt. 't Blijft toch altijd een belevenis, zo'n tweedaagse. En nu ... op naar Diekirch (begin juni).

Een verslagje van een andere twee-dagenstapper (ook IML) vinden jullie bij Guy : http://gwy.skynetblogs.be/post/4501782/de-zondag-in-blank...

18:17 Gepost door Thierry | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Cola ... of water ?

 Kijk, en vergelijk !

Water :

Een onderzoek aan de universiteit van Washington toont aan dat een glas water het hongergevoel tijdens de nacht wegneemt met nagenoeg 100 % van de personen die een dieet volgen.

Tekort aan water is de belangrijkste oorzaak van vermoeidheid tijdens de dag.

Verschillende studies tonen aan dat bij 80% van de mensen met rug- en gewrichtsklachten de pijn aanzienlijk vermindert door het drinken van 8 tot 10 glazen water per dag.

Een minimale vermindering van 2 % water in het lichaam kan de oorzaak zijn van aantasting van het korte termijngeheugen, problemen bij het rekenen en verminderde concentratie voor de computer of bij het lezen van een gedrukte tekst.

Het drinken van 5 glazen water per dag vermindert het risico op darmkanker met 45 % en kan het risico op borstkanker verminderen met 79  %

Drink jij dagelijks de hoeveelheid water die je lichaam nodig heeft ?

 

Cola :

In verschillende staten uit Amerka nemen de wegpatrouilles Cola mee om het bloed van de weg te krijgen na een ongeval.

Als je een beentje in een glas Cola legt, is het na 2 dagen zo goed als opgelost.

Om de wc te reinigen : giet een blik Cola in het toilet, laat een tijdje rusten en spoel dan door. Alle vlekken zijn weg ...

Roestvlekken op chroom (vb autobumper) wrijf je weg met een stukje aluminiumfolie dat je overvloedig in Cola dopt.

Het zuur in Cola helpt perfect om vlekken te verwijderen van borden, tassen, ...

Corrosievlekken van lekkende autobaterijen kan je oplossen door er een blik Cola over te gieten.

Om vetvlekken te verwijderen uit kleding volstaat het om een blik Cola in de wasmachine te gieten samen met de gevlekte kleding. Vervolgens gewoon wassen. Het zuur in de cola helpt het vet oplossen.

Cola is zelfs goed om de voorruit van je auto te reinigen

Algemene informatie :

Het aktief bestanddeel dat voor dit alles verantwoordelijk is, is fosforzuur. Het heeft een Ph-waarde van 2,8 en kan een stukje vingernagel oplossen in ongeveer 4 uur. Fosforzuur steelt bovendien calcium uit onze beenderen en is een van de belangrijkste oorzaken van het toenemend aantal gevallen van osteoporose. Enkele jaren geleden werd een Duits onderzoek gevoerd naar de oorzaken van osteoporose (botontkalking) bij kinderen van 10 jaar. Resultaat : overmatige consumptie van cola en gebrek aan controle hierop door de ouders.

De vrachtwagens die Cola vervoeren dragen allemaal het label 'gevaarlijke goederen' en ook in de luchtvracht wordt heel voorzichtig omgesprongen met het goedje. De verzenders moeten kunnen voorleggen dat alles heel professioneel is verpakt, en dat er voorzichtig wordt mee omgesprongen. Cola extract dat uitloopt zou ervoor kunnen zorgen dat er gaten komen in containers, en dan ook verder in de bodem van een truck/vliegtuig. En dan zijn de gevolgen natuurlijk niet meer te overzien.

Verdelers van coca cola gebuiken al meer dan 20 jaar cola om de motor van hun vrachtwagens mee te reinigen !

Nog een klein detail : Coca Cola Light wordt door artsen en onderzoekers nóg meer beschouwd als een tijdbom door de mengeling van coca en aspartaam (kunstmatige zoetstof) en wordt ervan verdacht een van de oorzaken te zijn van Lupus en degeneratie van het zenuwstelsel.

En tot slot nog een tip : poets nooit je tanden na het drinken van een glas cola. Je verwijdert het email van je tanden, voor altijd !

Voor wandelaars en andere sporters is een glas cola natuurlijk een goede aanvulling van het suikergehalte, maar een paar glazen water zijn zeker even goed !

En wat wordt het voor U ? Water ? Of cola ?

17:24 Gepost door Thierry in x Gezondheid/EHBO | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

28 april : Samen op weg naar Scherpenheuvel

(foto's volgen)  Inderdaad, gisteren was het zover. Om 5 uur 's morgens vertrok een groep enthousiastelingen (St Gertrudis Machelen en St Catharina Diegem)vanuit Machelen richting Scherpenheuvel. Ook 4 Parkvrienden waren erbij. De bedevaart, die dit jaar voor de 59° keer doorging, werd dit keer een iets specialere tocht, aangezien de (groot-)moeder van de organisatoren de avond ervoor overleden was. Normaal gezien had ze er ook bijgeweest, het lot besliste hier echter anders over. Tijdens de wandeling werd dus verschillende keren stilgestaan bij het overlijden en ook in de mis erna werd een extra woordje toegevoegd.

Om 5 uur vertrokken we dus. Eerst ging het aan een ongelooflijk snel tempo. Op bepaalde ogenblikken haalden we zelfs iets meer dan 6km/u ! Het was dan ook niet te verwonderen dat we om 6u49 al 12 km afgelegd hadden en we omstreeks 9u50 reeds konden melden dat we 'in de helft ' zaten.

Van toen af stegen de temperaturen en daalde het tempo recht evenredig. Van opgeven was er echter geen sprake. Iedereen bleef gemotiveerd en stapte - elk met zijn/haar eigen doel/overtuiging - richting bedevaartsoord. Mijn gedachten gingen vooral naar familie, Maggy, Ilse en Nana, mensen die voor altijd een plaatsje in mijn hoofd/hart hebben. Er werden slechts enkele afhakers geteld, maar die zetten de tocht dan verder met de auto.

Voor geoefende stappers van wandelclubs was dit misschien 'een makkie' (hoewel de temperaturen toch ook voor wat extra zweet zorgden), maar een dikke 'chapeau' voor al de deelnemers/-sters die deze tocht , al dan niet geoefend, uitstapten, met blaren en/of pijnlijke voeten en gewrichten, maar zonder geklaag en gezaag.

Iemand verwoordde het heel goed : 'Er zijn ergere dingen dan een paar pijnlijke voeten, ik ga Scherpenheuvel halen, al is het op mijn knieën !'

Uiteindelijk kwamen we onder tromgeroffel Scherpenheuvel binnen. Applaudiserende mensen kwamen ons begeleiden tijdens de laatste 500 meter. Een heel speciaal gevoel, en zeker ook voor de familieleden een heel emotioneel moment. We bereikten uiteindelijk de basiliek om 16:00. Het stappentellertje wees 48,7 km aan.

Een frisse douche, frisse pint of cola waren meer dan welkom en werden dan ook in dank aanvaard. Daarna ging het richting basiliek waar tijdens de eucharistieviering speciaal gebeden werd tot Maria - OLV van Scherpenheuvel.

 

Lieve vrouwke, ik kom niet om te bidden, maar om een poos bij U te zijn. Ik heb U niets te geven, niets te vragen deze dag. Ik bezit alleen de grote vreugde, dat ik U bekijken mag.

Lieve vrouwke, ik kom niet om te spreken, maar om een poos bij U te zijn. Ik heb U niets te zeggen, niet te vragen deze dag. Maar bewaar voor mij de grote vreugde, dat ik U bekijken mag.
Lieve vrouwke, ik kom niet om te zingen, maar om een poos bij U te zijn. Ik heb U niets te zeggen, niets te vragen deze dag. Maar ik denk dan aan de grote vreugde, dat 'k U moeder noemen mag.

Deze tekst kreeg natuurlijk een extra bijsmaak door het overlijden. Hierbij nogmaals

'innige deelneming' aan de familieleden. Dikke dankuwel om ondanks de omstandigheden toch te zorgen dat alles vlekkeloos verliep. De wens was om samen aan te komen in Scherpenheuvel, wel, de wens is uitgekomen ... het ga haar goed !

17:22 Gepost door Thierry | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Gezellige lentedag ?

venti5 Onder een wel heel warm lente (?)-zonnetje wordt eigenlijk verwacht dat men op een terras gaat zitten, zalig nietsdoen en genieten van het weer. Wel, voor ondergetekende was enkel het laatste waar. Sedert deze ochtend (heel vroeg, geeuw) ben ik al op pad om nog eens een controle te doen van de wandelparcours voor Cycle for Life. Kort na de middag had ik ook afgesproken met Chantal (Brand Event - coördinatie) om samen eens te bekijken waar de wandelaars op 24 juni zoal heen gestuurd zullen worden. Het werd een gezellige wandeling, de calorietjes vlogen er af ;-)  Het parcours staat nu op punt, nu enkel nog op papier zetten en vooral hopen op goed weer die dag.  We hebben deze keer gezorgd voor verschillende afstanden : 5 km, 9 km, 14 km en een binnenweg voor buggy's en rolstoelen aangezien een heel stuk van de wandeling in het Bertem-bos loopt.

Voor meer uitleg kunnen jullie altijd nog eens gaan terug kijken op deze blog hier : http://parkvrienden.skynetblogs.be/post/4379287/246-tvv-k... en natuurlijk op de officiële site van cycle for life.

  Wij hopen alvast op een grote opkomst. Excuses om niet te komen zijn niet mogelijk, er is voor elk wat wils en voor leden van wandelclubs : wandelboekjes zullen worden afgestempeld. Er kan gewandeld worden op verschillende parcours, er kan gefietst worden, en aan de start/aankomt is ruimte genoeg om er een gezellige dag van te maken. De scouts zorgen voor de ontvangst daar.

Alvast bedankt aan Chantal voor de schitterende coördinatie, en jullie ... : tot op 24 juni met de fiets en/of de wandelschoenen !!!

17:20 Gepost door Thierry | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10 mei Wereldlupusdag : allen daarheen !

 
blog Lupus Day

 

Lupus, nog onbekend, maar daarom niet minder belangrijk !

Ondanks het feit dat steeds meer mensen de diagnose te horen krijgen, is en blijft Lupus een ongeneeslijke en onbekende ziekte. Elk jaar is er op 10 mei wereldwijd een World Lupus Day. Om het grote publiek in België te bereiken organiseert de CIB Liga die dag een ludieke actie rondom het Centraal Station van Antwerpen. Vanaf 14 uur zullen ze er folders uitdelen. Vrijwilligers zijn hierbij altijd welkom. Om 16 uur wil men met zoveel mogelijk mensen tegelijk blauw/witte ballonnen waaraan het logo van Wereld Lupusdag en een folder van de ziekte hangt oplaten. Zij hebben jou dus nodig om de aandacht ook eens naar deze ziekte te trekken en hopen op een massale opkomst!

Eventueel te combineren met een wandeltocht doorheen Antwerpen ?

Hopelijk kunnen deze mensen rekenen op jullie steun ?

decoration Klik ook hier eens !

17:17 Gepost door Thierry | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Een voetganger of fietser = bonuspunt ?

  Heel vaak worden vrachtwagenchauffeurs verweten dat ze roekeloos of onverantwoord rijden. Deze discussies komen altijd terug boven als er alweer een zwaar ongeval is gebeurd met een vrachtwagen. Maar zijn het nu echt allemaal zo'n cowboys ? Neen ! Natuurlijk niet.  De andere weggebruikers (vooral fietsers en voetgangers) moeten ook eens leren omgaan met het feit dat een vrachtwagen niet ineens te stoppen is, hoe graag de chauffeur het ook zou willen. En ze moeten leren begrijpen dat het zicht in zo'n cabine niet altijd optimaal is.

Hét grootste probleem van deze bestuurders is 'de dode hoek'. Iedereen heeft wel al eens van het woord gehoord, maar wat is dat nu eigenlijk ? En vooral : hoe vermijd je dat een chauffeur je niet heeft gezien.

Een eerste, gemakkelijke, regel is eigenlijk : 'Als jij de ogen van de bestuurder niet kan zien, heeft hij jou ook niet gezien'. Simpel ? Inderdaad !

De dode hoek is de ruimte rond een voertuig die de chauffeur zonder hulpmiddelen vanuit het voertuig niet direct kan zien. In deze dode hoek bevinden zich vaak voetgangers, fietsers of andere voertuigen. Als we de ruimte vooraan en rechts van de vrachtwagen samentellen, gaat dit om maar liefst 70 m2 waarop de chauffeur geen of slechts een beperkt zicht heeft. Vooral de dode hoek aan deze rechterkant van het voertuig zorgt ervoor dat afslaan bijzonder gevaarlijk wordt.

Er bestaan technische hulpmiddelen om het zicht te verbeteren, maar niet alle vrachtwagens zijn er al mee uitgerust. Deze hulpmiddelen zijn hetvolgende :

- Dodehoekspiegel : een bolle spiegel die wordt aangebracht op de rechterkant van de cabine. Deze maakt de dodehoekzone rechts van de vrachtwagen zichtbaar voor de bestuurder. Hij is verplicht voor vrachtwagens met een massa van maximaal 3,5 ton en autobussen of autocars met een maximale massa van meer dan 5 ton (ingeschreven sinds 1 januari 2003).

- Dodehoekcamera : ook deze wordt rechts op de cabine gemonteerd. Hij is verbonden met een monitor in de cabine waarop de bestuurder beter kan zien wat er rechts naast en rechts voor de vrachtwagen gebeurt. De camera is (nog) niet verplicht.

- Vooruitkijkspiegel. Deze helpt de bestuurder om weggebruikers voor de cabine beter te zien. Hij wordt bovenaan op de voorruit aangebracht, bijvoorbeeld onder de zonneklep. Nieuwe vrachtwagens die vanaf 26 januari 2008 worden ingeschreven, moeten uitgerust zijn met zo'n vooruitkijkspiegel.

Op volgende tekening wordt het allemaal misschien nog iets duidelijker:

A = volledig zicht

B = beperkt zicht

C = geëist zicht met hoofdspiegels volgens de EU-normen

D = dode hoek

E = zicht met breedtespiegel (vervormd/verkleind)

Zo zien jullie maar. Een voetganger of fietser overrijden is voor een chauffeur zeker geen pretje. Het is dus een beetje geven en nemen.  Als wandelaar en fietser is het dus zeker belangrijk om de chauffeur in het oog te houden, zeker op kruispunten. Deze mensen zijn echt niet van slechte wil, maar het zicht is nu eenmaal beperkt.  Denk daar ook eens aan bij een volgende tocht !!!!!!

17:16 Gepost door Thierry in x Verkeer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Energieverbruik tijdens het sporten

  Bewegingen die we maken, kan iedereen zien. Maar wat niet zichtbaar is, is de energie die we verbruiken door deze bewegingen. Het grootste deel van de verbruikte energie wordt omgezet in warmte. Geen wonder dus dat tijdens het sporten heel veel gezweet wordt. Deze warmte is een goede maatmeter voor 'energie'

Bij diëten en vermageringsprogramma's spreekt men meestal over kilocalorieën (Kcal). Eén calorie komt overeen met de energie die nodig is om 1 gram water te verwarmen met 1°C. Eén kilocalorie is dus gelijk aan 1000 calorieën en komt dus overeen met de energie die nodig is om de temperatuur van 1 liter water met 1 graad te doen stijgen.  Het menselijk lichaam heeft energie nodig om te kunnen functioneren. Elke dag gebruikt het lichaam een minimum aan calorieën om levensnoodzakelijke lichaamsfuncties in stand te houden. Dit noemt men het basaal metabolisme. Om de energiewaarde van je persoonlijk basaal metabolisme te berekenen kan je gebruik maken van de volgende standaardwaarden :

10-18 jaar = 17,5 x  ..... kg + 651 =  ......  Kcal per dag

19-30 jaar = 15,3 x ...... kg + 679 =  ......  Kcal per dag

31-60 jaar = 11,6 x ...... kg + 879 =  ......  Kcal per dag

mensen ouder dan 60 raadplegen hiervoor best hun arts.

Mijn persoonlijk basaal metabolisme is dus  11,6 x 77 + 879 =  1772,2 Kcal per dag. Dit is dus energie die sowieso verbruikt wordt om het hart te doen kloppen, bloed te doen stromen, organen te doen werken.

Als je meer energie opneemt dan je verbruikt, ga je verzwaren. Sporten, en dus ook wandelen, kan je zeker helpen om je gewicht onder controle te houden. Als je heel rustig wandelt (3 km/u) verbruik je ongeveer 2,5 Kcal per uur per kg lichaamsgewicht. Voor mij zou dit dus betekenen 77 x 2,5 = 192,5 Kcal per uur wandelen aan heel rustig tempo. Voor de meer geoefende wandelaar (6 km/u) stijgt het energieverbruik al heel snel tot 5 Kcal per uur per kilogram lichaamsgewicht. Als ik mijn eigen voorbeeldje er dus weer bijneem, kom ik aan 77 x 5 = 385 Kcal na een uurtje goed doorstappen. Dat ik dus niet meer moet horen dat wandelen een 'tamme' sport is hé ...

De term energieverbruik is echter geen synoniem voor fysieke activiteit of oefening. Je kan evenveel energie verbruiken door een korte, hevige inspanning als met een lange, minder intensieve, activiteit die langer duurt en waar vooral het uithoudingsvermogen zal worden aangesproken. De effecten op de gezondheid van de twee activiteiten zullen echter wel verschillen. Bij een matige inspanning waarbij het uithoudingsvermogen wordt aangesproken (zoals bijvoorbeeld bij langere wandelingen), zal de energie komen uit de vetreserves, terwijl bij hevige inspanningen voornamelijk de koolhydraten worden verbruikt.
Wil je dus vermageren of iets aan je lichaamsgewicht doen, dan is het zeker aan te raden om aan uithoudingstraining te doen. Het is pas na een half uur wandelen dat de vetreserves aangesproken worden, en dat men dus aan gewichtscontrole of gewichtsverlies kan gaan denken.

De volgende dagen geef ik enkele simpele trainingstips mee voor wandelaars. Een eerste zal zijn voor de mensen die wandelen vooral doen om goede gezondheid na te streven en om aan gewichtsbeheersing te doen. Een tweede schemaatje zal het wandelen ter conditieverbetering behandelen, en een derde ten slotte gaat over wandelen als sportprestatie ...

    Maar, eender met welk doel jullie gaan wandelen, is het voor de conditie of voor het gewicht, vergeet nooit om te genieten van jullie tocht !!! De natuur heeft in elk seizoen wel wat te bieden en er zijn toch zoveel mooie plaatsen.

Veel wandelgenot !

17:13 Gepost door Thierry in x Gezondheid/EHBO | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ben ik te dik ? Of te mager ? Het vetgehalte

Graph bot  Zoals gisteren beloofd ... vandaag iets meer over het aandeel van het vet in je totale gewicht. Eenvoudig gesteld bestaat je lichaam uit twee volumes : een vetmassa en een magere massa. Het aandeel van vet ten overstaan van het totale lichaamsgewicht mag voor vrouwen 25-30 % bedragen en voor mannen 15-20 %. Om deze percentages te berekenen moet je beschikken over gespecialiseerde apparatuur. Dit nameten vraag je dus best eens aan je huisarts / diëtist(e). Maar niet alleen de hoeveelheid vet is belangrijk, ook de plaats waar dat vet zich bevindt, speelt een grote rol. We onderscheiden twee types : het appeltype en het peertype.

Bij het peertype stapelt het vet zich op ter hoogte van de heupen, terwijl dit bij het appeltype ter hoogte van de buik zal zijn. Het appeltype loopt een groter risico op hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en andere ongemakken. Om te weten tot welk type je behoort, kan je de meting 'taille/heupverhouding' doen. Met een lintmeter meet je eerst de omtrek van de taille ter hoogte van je navel (rond de ontspannen buik ! Niet intrekken !) Daarna meet je de grootst mogelijke omtrek van de heupen. Nu deel je de omtrek van de taille door de omtrek van de heupen (in centimeter uitgedrukt).

Als het bekomen resultaat bij een man groter of gelijk is aan 1, behoort hij tot het appeltype. Voor een vrouw is dit zo als de uitkomst groter of gelijk is aan 0,80 !

Ook het meten van de buikomtrek geeft belangrijke informatie over gezondheidsrisico's. Bij vrouwen ligt de grens op 80 cm en bij mannen op 94 cm.  Bij 80/94 cm bestaat er een gezondheidsrisico, bij 88 of meer (vrouwen) en 102 of meer (mannen) zelfs een verhoogd risico !

17:12 Gepost door Thierry in x Gezondheid/EHBO | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ben ik te dik ? Of te mager ? Berekening van het BMI

ja, als conditiecoach krijg je soms wel eens die vragen natuurlijk.

'Wat is mijn optimaal gewicht ?' of 'Hoeveel vet heb ik ?'. Hoor ik nu bij de 'dikke' of bij de 'dunne' ? Deze veelgestelde vragen hebben allemaal te maken met je lichaamssamenstelling en hoe je lichaam er uitziet.

Een eerste middel om een antwoord te vinden op deze vragen is het berekenen van je Body Mass Index (BMI). De BMI berekent of je te zwaar weegt in verhouding tot je lengte. Deze is te berekenen door je lichaamsgewicht in kilogram te delen door het kwadreaat van je lichaamslengte in meter. Deze formule geldt zowel voor vrouwen als voor mannen.Als ik mijn eigen voorbeeld erbij neem kom ik dus aan  76 kg / (1,86 x 1,86), wat het resultaat 22,02 geeft. Wat doe je nu met die uitkomst ? Wel, vergelijk het bekomen resultaat met de onderstaande tabel. Let op, deze waarden gelden enkel voor volwassenen en zijn niet van toepassing op kinderen !

 BMI is minder dan 18,5 :   Ondergewicht : je weegt te weinig in verhouding met je lengte.

 BMI is tussen 18,5 en 25 :  Normaal gewicht : je gewicht is ok, probeer het zo te houden ! 

 BMI is tussen 25 en 30 : Overgewicht : je weegt te veel. Probeer hier zeker iets aan te doen met behulp van  gezonde voeding en beweging indien  mogelijk 

 BMI hoger dan 30 : Obesitas : je weegt veel te veel. Raadpleeg zeker een dokter / diëtist(e)

Erg magere of dikkere mensen lopen zeker een gezondheidsrisico. Uit een recente studie van het "Steunpunt Sport, Beweging en Gezondheid", is gebleken dat, vanaf 40 jaar bij de mannen en vanaf 50 jaar bij de vrouwen, meer dan de helft van de Vlamingen kampt met over- of ondergewicht.

Wat is nu de 'optimale' gewichtszone' ? Wel, hiervoor volstaat het om het kwadraat van je lengte te vermenigvuldigen met 18,5 voor de ondergrens en met 25 voor de bovengrens.  In mijn persoonlijk geval wordt dit dus (1,86 x 1,86)= 3,45.   Mijn ondergrens ligt dus op 3,45 x 18,5 = 64 kg en mijn bovengrens op 3,45 x 25 = 86,25 kg.   'k Zit er dus juist middenin ... :-)

Een alerte lezer heeft het natuurlijk al opgemerkt. De Body Mass Index heeft één groot nadeel : het zeg niets over het aandeel van vet in het totaal gewicht. Nog geen paniek dus als bovenstaande cijfers je doen huiveren, misschien valt het allemaal nog mee.    Hiervoor vraag ik een beetje geduld. Morgen hierover meer !!!

17:12 Gepost door Thierry in x Gezondheid/EHBO | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Groen of rood ?

We weten allemaal wel wat deze kleuren willen zeggen in het verkeer, maar wisten jullie ook dat onze figuurtjes zoals wij die in België kennen, er in andere landen wel anders kunnen uitzien ?

 

  'Sofie' in Nederland

Het Nederlandse vrouwtje dook voor het eerst op in Amersfoort in het jaar 2000. Toen had een lolbroek over de mannetjeslichten een sjabloon met vrouwelijke vormen gekleefd. Waarschijnlijk haalde hij zijn inspiratie uit het Duitse stadje Zwickau, dat vroeger al het 'oversteekmeisje' geïntroduceerd had in het stadsbeeld. De stad besliste om bij alle voetgangerslichten die vernieuwd moesten worden, deze aanpassing te doen, en het mannetje te vervangen door een vrouwtje. In 2004 nam Utrecht dit idee over, en een jaar later volgde Haarlem. De Nederlanders gaven ook meteen een naam aan hun nieuwe 'lieveling'. Het werd Sofie. Het vrouwenontwerp zou meer licht doorlaten en meer in het oog springen.

  'Ampelmann' in Duitsland

In het vroegere Oost-Duitsland verscheen in de 60'er jaren een mannetje met een hoed in het straatbeeld; Het ontwerp was een idee om het hele verkeerslichtensysteem met duidelijkere tekens veiliger te maken. In 1974 werd het 'Ampelmännchen' als standaard vastgelegd. Daarna werd het mannetje ook gebruikt om de DDR-kinderen op een speelse manier de verkeersregels bij te brengen. Na de val van de muur werd beslist om alle verkeerslichten met Ampelmännchen te vervangen door het klassieke mannetje dat ook bij ons gekend is. Een actiecomité (ja, voor alles zijn er actiecomités deze dagen) kon er echter voor zorgen dat het mannetje mocht blijven, en nu is te zien dat er zelfs hier en daar weer nieuwe geplaatst worden.

 Rood voetgangersverkeerslicht     Groen voetgangersverkeerslicht

Tja, eender welke vormgeving, de kleur blijft overal hetzelfde : rood is wachten en groen is overgaan ... sommigen blijken zich echter nog altijd te vergissen in de kleuren (er zijn er nochthans maar twee) ...

17:10 Gepost door Thierry in x Verkeer | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

ICE

Wie te contakteren bij een ongeluk ? Heel nuttige tip voor wandelaars die vaak alleen op pad zijn !!!

Een verpleger heeft onlangs opgemerkt dat bij een ongeluk het urgentiepersoneel dikwijls niet weet welke persoon uit de lange lijst met telefoonnummers te contakteren. De gsm's kunnen vaak tientallen, honderden nummers onthouden, dus wordt het een hele klus om iemand te bereiken om hem/haar op de hoogte te brengen van een ongeval.

Daarom wordt voorgesteld om een standaardnaam - internationaal erkend - in te voeren, zodat hulpploegen meteen het juiste nummer terug kunnen vinden.

Zo werd 'I C E' geboren. Als iedereen het nummer van een te contakteren persoon opslaat onder de naam 'ICE' (In Case of Emergency) weten politie, ambulanciers, dokters, enz onmiddellijk wie te bellen.

Indien U verschillende nummers wil opslaan, gebuikt U de namen ICE1, ICE2, ICE3 enz.  Dit is heel gemakkelijk te realiseren, kost niets en kan zeker een verschil maken als het snel moet gaan.

Doen !

17:08 Gepost door Thierry in x Gezondheid/EHBO | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Cycle for Life 2007

 

Wat is Cycle for Life ? Hoor ik jullie al vragen. Wel het is een sportief evenement waar fondsen bij elkaar worden gefietst en gewandeld ten voordele van het kankeronderzoek in België.

Tot op vandaag is kanker nog steeds de tweede belangrijkste doodsoorzaak en overlijdt ongeveer 1 op 4 mensen aan de gevolgen van deze verschrikkelijke ziekte. Wetenschappelijk kankeronderzoek en de zoektocht naar nieuwe en betere behandelingsmethoden moeten daarom een topprioriteit zijn en blijven. In België zijn er op dit moment heel wat veelbelovende onderzoeksprojecten in verschillende universitaire centra, maar onderzoek is duur en vraagt veel tijd.

Cycle for Life wil patiënten en onderzoekers daarom zowel moreel als financieel steunen in hun strijd tegen kanker. Wetenschappelijk onderzoek is en blijft immers heel belangrijk om deze ziekte te kunnen overwinnen.

3 jaar geleden lanceerden de laboratoria Roche en 7 Belgische universitaire centra dit unieke initiatief. Sindsdien worden er op de laatste zondag van juni vanuit deze 7 locaties fiets- en wandeltochten uitgezet. Op deze manier krijgt het onderzoek een nationale belangstelling.

In 2006 mobiliseerde Cycle for Life maar liefst 5500 deelnemers, een verdubbeling van het aantal tegenover de start in 2004. Het was dan ook de eerste keer dat ook de wandelaars konden deelnemen aan dit unieke evenement.

Financieel leverde dit een heel mooi bedrag op voor het kankeronderzoek. Alle 7 universitaire centra kregen een cheque uitgereikt door de labo Roche ter waarde van 10000 euro voor een prodject in het kader van het onderzoek. Daarenboven ging het inschrijvingsgeld van 5 euro van elke deelnemer integraal naar hetzelfde doel, en werd het bovendien nog eens verdubbeld door Roche.

   VANZELFSPREKEND WORDT DIT INITIATIEF OOK VERDER GEZET IN 2007. NOTEER DUS AL ZEKER 24 JUNI 2007 IN JULLIE AGENDA !

Nieuw dit jaar is dat ook de wandelboekjes zullen afgestempeld worden met de officiële Aktivia-stempel, en dat de tocht dus aanzien wordt als 'officiële' tocht. Daardoor wordt uiteraard ook gemikt op de wandelaars die elke zondag hun wandelschoenen aantrekken.

Ikzelf sta in voor het wandelparcours te Leuven (Gasthuisberg) en ik wil jullie nu alvast al uitnodigen om die dag zeker eens langs te komen.

Meer informatie kunnen jullie vinden op de site van Cycle for Life zelf :

http://www.cycleforlife.be/ maar bij deze zijn jullie ook al op de hoogte;

met vriendelijke wandelgroeten,

en ... tot dan ????

thierry

17:04 Gepost door Thierry | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |