09-06-07

When tears fall ...

When tears fall
(deze afbeelding is efkes 'geleend' van Nana & Frank ... thanks !)
 

In de eerste plaats wil ik iedereen bedanken voor de steunende woorden, berichtjes, postjes, reakties en mailtjes in verband met het overlijden van mijn grootvader. Vanmorgen is hij begraven in de stad waar hij werd geboren, Erpe-Mere. De kerkdienst had plaats in dezelfde kerk waar hij - bijna dag op dag 60 jaar geleden - huwde met mijn grootmoeder (twee jaar geleden overleden).

Op het bidprentje staat een foto zoals iedereen zich hem herinnert : op de fiets die hem overal heenbracht.  Enkele jaren geleden had hij net een zware rugoperatie achter de rug. De dokters hadden al beweerd dat hij 'nooit meer goed zou kunnen wandelen, laat staan fietsen'. De week erna zijn we hem mogen gaan halen in Gent (35 km verder). Hij was toch naar daar gefietst, maar geraakte niet terug.

Twee weken geleden nog heeft hij zich een spiksplinternieuwe tweewieler gekocht, omdat hij zijn vrienden, oude dorpsgenoten en kennissen nog allemaal wou bezoeken. De fiets is nog niet geleverd, maar de vrienden zijn vandaag allemaal wel tot bij hem gekomen.

'Een dappere lederlooier en schrijnwerker, met het hart op de juiste plaats', zo omschreef de priester hem, volledig naar waarheid. Altijd in de weer voor familie en vrienden, en nooit klagen (hoewel hij daar de laatste jaren eigenlijk wel recht op had). Zelfs na ontelbare onderzoeken hoorden we hem nooit klagen. Als hij - nog maar eens - was gereanimeerd, en lag te bekomen in een hospitaalkamer,  was het enige waar hij over kloeg de blauwe ribben en de flauwe koffie.

'Petjen' zal men nu dus niet meer met de fiets zien rondcrossen, deze keer is hij met een ander vervoermiddel vertrokken naar betere oorden.

Commentaren

Ach ja, maar ja, slappe koffie, da's 't ergste wat er is hé!!
Hihi!! En toch denk ik dat 'm al een of ander vehikel gevonden heeft om rond te crossen, en hier en daar een beetje een babbeltje te gaan doen, vrienden op te zoeken, en nieuwe vrienden te maken!!!

Gepost door: Jientje | 09-06-07

Mooi eerbetoon aan Petjen! Het leek me een prachtige kerel!
Lieve groetjessssss!

Gepost door: mizzD | 09-06-07

De commentaren zijn gesloten.