25-06-07

Amai mijn voeten ...

Da's het minste wat momenteel kan gezegd worden over de toestand van mijn twee lieve onderdanen. Hoe het hen vergaan is tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag konden jullie al lezen in het voorgaande postje ('geeuw') en ik heb toen ook al een tipje van de sluier opgelicht over het verdere verloop van het week-end. Wel. Nadat Fie haar voetjes wat onder handen genomen waren door de sympathieke mensen van het Rode Kruis, vertrokken we weer huiswaarts. De meesten hadden wilde slaapplannen, maar ik moest natuurlijk nog de pijltjes gaan hangen voor het 'Cycle for Life'-evenement van zondag. Goh, 'k was weer ergens aan begonnen zenne ...

Een broeiende zon en hevige regenbuien wisselden elkaar af, en het pijltjeshangen ging toch niet zo snel vooruit als ik gehoopt had. Aangezien ik een heel landelijk parcours had uitgestippeld (5 km, 9 km en 14 km), en er daar heel weinig paaltjes staan, moet je wel improviseren en dan wordt elk stevig uitziend plantje gauw omgedoopt tot 'paal'.
Pijltjes hangen (Small)
Alles moest natuurlijk heel stevig vasthangen en met de pestkopkes van de voorbije nacht in gedachten, heb ik vele pijltjes nog met een extra veiligheid vastgemaakt. Dat kost natuurlijk tijd. Tijd die voorbij vloog alsof het niets was. Twee keer zag ik bijna de grond van nabij. Waarschijnlijk wat suikertekort, want na die inspanningen van die nacht, had ik nog geen deftige maaltijd binnen.  Beetje duizelend zijn alle pijltjes tenslotte geplaatst waar ze moesten geplaatst worden. Al zeg ik het zelf, 'k was heel tevreden over m'n eigen werk.  Om 22u was ik dan eindelijk thuis. Bedtijd ? Neen ! Aangezien ik ook in de organisatie van de 'Gordel' zit, en daar ook nog het één en het ander rond te gebeuren was, heb ik ook dit nachtje (het tweede op rij) 'doorgedaan'. Wel, ... eerlijk gezegd, ... niet helemaal. Een korte 'slaap'-pauze van twee uurtjes in de zetel braken het ritme.
Holle wegjes (Small)

Om 5u30 dan opnieuw richting Leuven, waar ik na een eerste parcourscontrole al opgewacht werd door Chantal (verantwoordelijke coördinator van Brand Event), Dries (verantwoordelijke van de helpende Scouts), Tine (mijn rechterhand voor vandaag, zij zal helpen aan de inschrijvingen), de verantwoordelijken van de fietsersbond, en enkele andere medewerkers.

Dat gemotiveerde mensen snel en efficiënt kunnen werken, werd alweer bewezen. Wat om 6 u nog een leeg plein was, stond om 7 uur volgepropt met tenten, tafels, stoelen, frigo's, enz. Indrukwekkend. 

Chantal in Aktie (Small)

Terwijl de briefing nog bezig was, kwamen de eerste ongeduldige wandelaars zich al aanmelden. Om 7u30 aub, en de officiële start was pas om 11 u

Velen zijn dus veel vroeger vertrokken en hebben het startschot gemist. Wel, ... startschot ... 't was jammer genoeg meer een losse flodder dan een schot. Het werd trouwens gegeven door Jan Hautekiet, waarvan we op de radio toch wel wat meer 'lawaai' gewoon zijn. Een tweede poging leverde wel wat meer geluid op, en met tientallen tegelijk vertrokken de 'stalen rossen' aan hun tocht.

Voorbereiding (Small)

Toen de fietsers het hoekje om waren (letterlijk), was het de beurt aan de nog overgebleven wandelaars, en ook zij verdwenen al snel aan de horizon.

Met een bang hart werd regelmatig eens naar de lucht gekeken, want die had alle kleuren van de regenboog, maar het zwart was toch de meest overheersende tint. Enkele hevige plensbuien zorgden voor een beetje gesakker, maar toch bleef iedereen heel optimistisch, zowel de medewerkers als de deelnemers. De noodtelefoon bleef opvallend rustig, en ook de walkie-talkie diende enkel om te vragen of de lunch al klaar stond.

Enkele sfeerbeeldjes ? Klikken op de foto en jullie krijgen een iets grotere versie !

Aandachtige toeschouwers (Small)

 

 

 

Enkele aandachtige toeschouwers

 

 Brugje (Small)

 

 

Brugje onder en er wacht een oase van groen !

 

 

 

Wandelen ... (Small)

 

 

350 wandelaars, maar toch altijd heel rustig parcours.

Net of je alleen aan het wandelen bent.

 

 

Afbeelding 043 (Small)

 

 

 

 

De 9 en de 14 km gingen ook doorheen 'Bertem-bos'

 

 

In de namiddag werden twee mensen afgevoerd naar het ziekenhuis. Iemand was ten val gekomen en werd met een hoofdwonde naar de spoed gebracht, en bijna terzelfdertijd kwam iemand ons melden dat ook hij onzacht kennis had gemaakt met de Leuvense bodem. Tja, ambulance was net weg met het andere slachtoffer, dus ... 100 bellen ? Neen, neen ! Dat was niet nodig. Meneer had nog 20 km gereden na zijn val, en is dan samen met mij, alweer op de fiets, naar de spoedopname gereden. Je moest ons daar zien aankomen. Alletwee met lachende gezichten (wat een paar moppekes niet kunnen doen hé, als iemand afziet), hoewel de blessure toch best pijnlijk zal geweest zijn. 'k Moest zelfs niet blijven wachten voor de papieren (verzekering), hij zou nadien zelf wel terug naar boven rijden (de start lag helemaal boven op de Kabouterberg), 'no problem'. Enkele uurtjes - en pleistertjes - later kwam meneer trouwens persoonlijk melden dat buiten enkele kneuzingen en wat last in de schouder, er eigenlijk niets ernstigs aan de hand was (en dus ook niet aan zijn benen, ellebogen en schouders)

Alsof mijn voetjes nog niet genoeg hadden afgezien de laatste dagen, is er op heel ongelukkige wijze nog een tafel op gevallen. Is er iemand tegen gelopen ? Is ze bezweken onder gewicht ? Niemand weet het met zekerheid, maar feit is dat de voet er helemaal onder zat. Een kleine zwelling en ietwat blauwe kleur maakten dat ik dus enkele ogenblikken later met een 'coldpack' op de voet met de tenen recht naar omhoog kon genieten van 10 minuutjes rust aan de Rodekruispost. Dat was echter allemaal van korte duur. Moest wel ... Zoveel te doen hé. Toen stond mijn besluit wel al vast. Deze avond worden de pijltjes niet verwijderd. Da's iets voor de komende dagen.

  Na het verorberen van een paar overheerlijke pannenkoeken (thanks Scouts !) en het proeven van een al even lekker kriekje van Lindemans (mjammie) begon de rust op het parcours ook stilletjesaan terug te keren. De deelnemers sijpelden één voor één of in groep binnen en werden er bij de laatste metertjes nog met een drankje verwelkomd aan een 'Aquarius'-standje. De vriendelijke man leek helemaal niet op de Cola-hunk die de reclamefilmpjes siert (foto hieronder), maar werd toch bekeken als 'reddende engel'.

De Cola-hunk ...  (sorry dames, hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii )

Heel veel mensen kwamen me feliciteren met het prachtige wandelparcours en de uitstekende uitpijling. Tja, met om de 50 meter minimum 1 pijl, kan je moeilijk nog verloren lopen ...  En dat deed enooooooorm veel deugd. De voorbije weken werd in dit evenement alweer heel veel energie gestoken, en als je dan die lovende woorden hoort, dan begin je echt te zweven hoor.Een groepje enthousiastelingen vroeg zelfs met aandrang om de pijltjes niet weg te halen, aangezien ze het zo een fantastisch parours vonden. 'k Heb hen mijn 'roadbook' als souvenir meegegeven zodat ze nog vele malen zouden kunnen terugkeren. En ook werd meteen een afspraak gemaakt voor volgend jaar.

Het afbreken van de accomodaties verliep al even snel al het opbouwen, en op een uurtje tijd was er van het hele evenement niets meer te zien. Tafels en stoelen, parasols/paraplu's, tapinstallaties, drankenvoorraden, ...  bestelwagens en auto's in ... alles weg !

Een vriendelijke chauffeuse (Tine) bracht me tot aan mijn voordeur, en ik kon om 21 u al in mijn bedje (eerst nog een uurtje in een ijsbad gezeten met de voet). In één stuk doorgeslapen tot vanochtend 8 u, wat wil zeggen dat ik maar liefst 11 uur ineens geslapen heb (en dit betekent dus méér dan mijn weektotaal van vorige week).  Ik hoef zeker niet te zeggen dat dit enorm deugd gedaan heeft ?

Nu hopelijk nog een paar daagjes rustig  werken (please, lieve klanten, niet te veel 'miserie' AUB), donderdagavond is er een 'event' voorzien voor ons key account team op het werk (een moordspel en wandeling en ... lekker eten !) en op vrijdagavond is het alweer zover.

Dan gaat het Jeneverbendeke nog eens op stap. Deze keer maken we Bassevelde onveilig tijdens de 50 kilometer lange 'Ezelstocht'

Ook hiervan krijgen jullie natuurlijk verslag van jullie reporter ter plaatse. Hopelijk is de voet tegen dan al wat beter, zodat ook dit zonder problemen zal verlopen.

Deze tocht is alweer ter voorbereiding van de fameuze 'dodentocht' die zal plaatsvinden op 10 augustus. We doen dit voor een goed doel, dus mensen, als jullie ook zo'n warm hart hebben, denk eens aan ons en vooral aan ons doel, en stort maar iets ! We danken jullie alvast van harte op voorhand !!!

En nu ga'k er nog ene drinken :

 

23:09 Gepost door Thierry | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

goeden morgen wij komen jou even een hele fijne dinsdag wensen.
groetjes van cor en gooske

Gepost door: wensbox | 26-06-07

ben komen bijlezen,was al de moeite,heel veel groetjes en tot de volgende!

een heel leuke vakantie toegewenst....
en veel liefs!

Gepost door: muziekoase | 26-06-07

Hoi Thierry;-) Gij zijt gewoon niet te volgen ! Jij bent precies als ik, pas in form als je de juiste stress hebt, zo ene waarvan je absoluut geen zenuwen krijgt, maar eerder stimulerend werkt, dan functioneer ik optimaal. Ik kan mis zijn ook hé, dan moogt ge dat gerust zeggen zenne !
Maar zie dat je geen roofbouw pleegt op je lichaam hé, dat moet nog lang mee ! Leer er naar luisteren (kijk wie dat het zegt;-)))
Enfin, ge snapt me wel hé !
En dat event met 't werk...ik wou dat ze zoiets bij ons ook zouden doen, maar tegenwoordig is iemand afbreken spijtig genoeg enorm in....komt helemaal de werksfeer niet ten goede !
Maak er nog een fijne avond, groetjes;-)

Gepost door: nicole | 26-06-07

ik kom je even een hele fijne woensdag wensen. wat een leuke hobby heb je
heel veel groetjes van kristalvrouwtje

Gepost door: kristalvrouwtje | 27-06-07

Hier nog even reageren... Tjonge Thierry...jij bent me er eentje hè...'heb 2x de grond bijna van heel dichtbij gezien'...man, je neemt echt veel te veel hooi op je vork hoor! Uitkijken daarmee!
Maar de tocht leek me geweldig mooi en alles is dan uiteindelijk toch goed verlopen hè! Op die tafel na dan...helaas! Hopelijk is die inderdaad snel weer de oude!
Ben blij dat je dan toch nog wat nachtrust hebt gekregen...dat zal zéker deugd hebben gedaan!
Mooi verslag hoor! :-)
Groetjessssssssssss!

Gepost door: mizzD | 27-06-07

De commentaren zijn gesloten.