02-02-08

the mission

AniTheMission

 

Vanavond en vannacht is het eindelijk zover. Maandenlang hebben we er naar uitgekeken maar het grote ogenblik is bijna aangebroken : the mission.
Wat is dat voor een beest ? 'k Hoor het jullie al vragen.
Wel 'the mission' is eigenlijk een enorm grote dropping.

Het doel van The Mission, een + 15 km lange nachtdropping vol avontuur en geheimzinnigheid, is in eerste plaats mensen samen te brengen. The Mission leidt teams van avonturiers vanop verschillende dropplaatsen via bos- en veldwegen naar een centraal geheim eindpunt.

 

Mankedrop, 2003De "missie" begint vanaf het moment dat een team is ingeschreven. Via de pre-Mission begint het lokaliseren van de geheime vertrekplaats vanwaar The Mission zal vertrekken op "M-day".

Op "M-day", de bewuste zaterdagavond, begint de echte Mission pas echt: Vanop een geheime centrale vertrekplaats (codenaam: "Poepkapelle") worden de teams per bus naar één van de vele "drop-zones" ergens in het land gevoerd. Eens gedropt zijn de teams aangewezen op gezond verstand, doorzettingsvermogen en vooral teamwork, om de verschillende opdrachten en technieken zoals beschreven in het roadbook te ontcijferen, en -- te voet -- de eindmeet te halen. 

Eens gedropt krijgt elk team een roadbook. Technieken zoals kompaslezen, stafkaart,  nachtoriëntatie, bolleke-pijl, oleaat, visgraat, rechtewegschets, en meer leiden alle teams naar de centrale doch onbekende eindbestemming.

animatie the mission

 

Een systeem van noodbrieven en controlepunten zorgt er voor dat iedereen de eindmeet haalt, maar worden wel in rekening gebracht voor de score.

Het belooft deze nacht koud te worden, dus de handschoenen, sjaals en dikke pull-overs liggen al klaar.

 

Duimen jullie mee ???

14:27 Gepost door Thierry | Permalink | Commentaren (3) | Tags: the mission, dropping, tjeneverbendeke |  Facebook |

Commentaren

Oei dat wordt even spannend! Veel succes en plezier met jullie dropping.
Fijn weekend.

Gepost door: Chris | 02-02-08

Hehehe... ja ja...-4 graden is er voorspeld...maar wel droog dus dat lijkt me dan mee te vallen...of niet?
Heel veel succes in ieder geval Thierry en bovenal...heel veel plezier natuurlijk! Laat het geen Mission Impossible worden hè! hahahaha!
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 02-02-08

Origineel ! Hopelijk is alles goed afgelopen. Wel een origineel idee om al wandelend de nacht door te gaan. Ziet er wel niet simpel uit. Ben benieuwd naar je verslag !

Gepost door: maaike | 03-02-08

De commentaren zijn gesloten.