04-02-08

02/02 the Mission WAS POSSIBLE !!!

AniTheMission

We keken er al lang naar uit, we hadden er al heel veel verhalen over gehoord, maar eindelijk was gisteren het grote ogenblik aangebroken : the Mission ! 20ste editie !

The Mission is een dropping vol avontuur en geheimzinnigheid die elk jaar toch een paar honderden mensen zover krijgt om deel te nemen. Vanop verschillende dropplaatsen moeten de deelnemers via bos- en veldwegen naar een centraal en geheim eindpunt zien te geraken.

Het begon eigenlijk allemaal al een paar maanden geleden.
Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad want ook om in te schrijven is het allemaal niet zo simpel. Geen overschrijvingsformulier of geen gele briefkaart, maar een knap staaltje van reaktiesnelheid en alertheid moesten ervoor zorgen dat we op 11/11 om 11u11 ingeschreven werden door een wakkere Fie. Niet om op te scheppen, maar 'tjeneverbendeke was door omstandigheden de enige groep die al over het genoegen van een voorinschrijving kon beschikken ...

En toen begon het. We werden bestookt met puzzels en vragen, met muziekjes en psalmen ... Nachtrust bestond niet meer en dank zij de inzet van vooral Fie en Jo geraakten we eindelijk aan trap 12 en konden we onze startplaats ontdekken.

Die startplaats bleek in Merksplas te zijn, en dat is dan ook de plaats waar wij - en met ons nog een 600-tal andere deelnemers gisterenavond heentrokken.

003_357x480

We hadden al wat vroeger afgesproken om de teamspirit wat aan te zwengelen en gezamelijk onze 'innerlijke mens' wat te versterken. In de gekozen taverne zag men ons graag komen (hoewel men inderhaast de kok nog van zijn zaterdagnamiddagdutje moest gaan halen). Een allegaartje van de beste dropspecialisten die dit land telt, kwam er samen om iets te eten. Wij als eersten, daarna kwamen de Azivoeters ons versterken, en als laatste kwam ook 'Allegaartje' zelf nog genieten van een croque of een spaghetti. Het keukenpersoneel zal zich wel iets anders voorgesteld hebben bij een rustige zaterdagnamiddag.

008_357x480

En toen ging het richting gevangenis. Stapschoenen werden uit de koffer gehaald, rugzakken werden gevuld. Fluo hesjes werden bovengehaald en de batterijen van onze zaklantaarns werden vernieuwd. De 'kapel van de kolonie' was 'the place to be' en we werden verwelkomd in een sfeervol ingericht decor met aangepaste muziek.
021_640x477

De groepen (dit jaar waren dit er 72) werden voorgesteld via een diavoorstelling, en we werden warmgemaakt alvorens de koude nacht in te trekken. Een enorm arsenaal aan bussen bracht ons naar het eigenlijke vertrekpunt en vanaf dat ogenblik moesten we ons behelpen met ons kompas en met de opgedane kennis van droppingtechnieken. Bolleke pijlke met kompas, visgraat, rechte lijn, ... we hebben ze allemaal gehad. Zelfs een witte vlek op een stafkaart deerde ons niet, en aan een aangenaam tempo werden de boswegeltjes en de voetpaden versierd met onze fluo hesjes en onze lichtjes.

024_640x477

Enkele discussiepunten zorgden voor de nodige animo (en de nodige kilometers), maar uiteindelijk haalden we toch de eindmeet. Een tas soep en boterhammen lagen klaar, en voor deze feesteditie werd een gratis t-shirt aangeboden aan de deelnemers.

028_640x477


Door de organisatoren voorzien aantal kilometers : 17,5 km
Door het jeneverbendeke effectief gelopen aantal kilometers : 22,5 km
Onze gemiddelde snelheid (volgens de organisatie, dus onze jeneverstops werden gewoon meegeteld ) : 2,7 km/u,
Onze gemiddelde stapsnelheid (met het pauzeknopje ingedrukt tijdens deze stops) : 4,89 km/u
Niet slecht, vooral als je weet dat er groepen waren die lang voor ons vertrokken zijn en pas veel later de kapel terug ontdekt hadden.

Een beetje speciale afsluiter van deze toffe nacht werd ons bezorgd door Diane. De grond van 'the mission' is naar het schijnt ondoorgrondelijk, maar zij heeft toch een poging gedaan om deze te ontdekken. Helemaal is dit niet gelukt, waardoor we toch al een lichte drang voelen opkomen om het volgend jaar opnieuw nog eens te proberen.

025_640x477


De speciale sfeer voor, tijdens en na de tocht, de aangename gesprekken en het heel leuke gezelschap, de lekkere pralines en de overheerlijke jenever, ... het waren allemaal factoren die van deze avond een prachtavond maakten. Ook de weersomstandigheden waren ideaal. Niet te warm, niet te koud ... kortom : ideaal droppingweer.

037_640x477


Blijkbaar kunnen we nog niet inschrijven voor de editie van volgend jaar, en zullen we het nog eventjes verder moeten stellen met de herinnering aan de twintigste editie ...

Fie, Kathy, Jo, Linda, Martin, Kathleen, Filip, Diane, Harry : bedankt voor het fijne gezelschap ... en tot drops !!!

PS Hieronder de groepsfoto die we ingestuurd hebben (dit was één van de opdrachten : een kunstwerk waar elke deelnemer op voorkomt). Wij kozen voor een werk van Warhol en hebben onze eigen gezichten erin gemonteerd (nog eens dank aan Zoeme hiervoor !)

 

tjeneverbendeke@themission_640x480

 

SeeYouNextYear

 

Commentaren

WAUWWW!!! Klinkt echt wel heel erg super hè...maar ook wel zwaar hoor! Leuk dat jullie het volbracht hebben...zal je goed hebben gedaan!
Leuke foto's hoor...je krijgt de sfeer echt wel te pakken zo! :-)))
Groetjesssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 05-02-08

The Mission Amaai, die bollekes, streepkes en pijltjes interpreteren ziet er mij toch nie simpel uit. Vind jullie kunstwerkfoto een zeer geslaagd en origineel idee.

Gepost door: Ambigirl | 06-02-08

De commentaren zijn gesloten.