21-04-08

boshyacinten in het Hallerbos

We hadden er lang naar uitgekeken, maar gisteren was het dan eindelijk zo ver. Een tocht doorheen het Hallerbos. De laatste weken was het bang afwachten en de weerberichten werden nauwlettend in het oog gehouden. De hyacinten zijn namelijk maar gedurende een heel korte periode op hun mooist en daar moesten wij natuurlijk van kunnen genieten.  We hadden zeker het goede ogenblik afgewacht. Een week van afwisselend wat zon en wat regen, ideaal voor deze bloemetjes.

De plant is afkomstig uit Zuidwest Europa, het huidige verspreidingsgebied beslaat noord-Frankrijk, Luxemburg, België, Nederland, Noord-west-Duitsland en Groot-Brittannië. In België en Nederland komt de plant niet zo heel veel meer voor. De favoriete standplaats is in loofbossen, en vooral in de binnen-duinen.

De plant vermeerdert zich door zaadvorming en vegetatief door bijbolletjes.

Het Hallerbos is een heel gekende plaats, en jaarlijks trekken honderden mensen dit bos in om te kunnen genieten van deze natuurpracht.

Jullie willen even meegluren ? Druk gewoon op onderstaande foto en wandel met ons mee ...

119_640x477

 

22:47 Gepost door Thierry | Permalink | Commentaren (7) | Tags: hallerbos, boshyacinten, wandeling |  Facebook |

Commentaren

:-) ik rij daar elke dag door, ik heb 't geluk vlak aan het bos te mogen wonen :D Maar pak het van me aan, zondag heb ik een andere wandeling gemaakt, véééél te druk op een zondag nu in 't bos!!! Ik vind ook dat het dit jaar weer niet normaal is: de bosanemoontjes staan nog veel te duidelijk terwijl de hyacinten al volop in bloei staan. Meestal zijn de 'witte' weg voor de 'blauwe' er helemaal staan. dit jaar is 't echt vreemd.... Enfin, je hebt genoten, da's prima dus :D

Gepost door: Blah | 21-04-08

de drukte viel enorm mee hoor. Wij waren met een groepje van een 15-tal mensen, en we liepen constant alleen (zie je wel op de foto's ook). We hebben er dus zeker van genoten ...
tja, de natuur is iets raars ... en het wordt steeds maar ingewikkelder ...

Gepost door: thierry | 21-04-08

Ik zou ze ook graag zien, maar vrees dat ik mss te laat zal zijn, ik kan niet voor de 4de mei? Zal er met zijn pootjes uithangen vrees ik!

Gepost door: Jientje | 22-04-08

Gooooh Blah... die schreef dat ze nog niet op hun mooist stonden maar als ik dit zo zie heb ik spijt dat ik afgelopen zondag toch ook niet gegaan ben! Nu zit het er voorlopig helemaal niet meer in helaas. Hopelijk volgend jaar een keertje...en voor dit jaar geniet ik dan wel van de foto's van anderen! :-)))
Groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 22-04-08

Blauwe nevel Ik heb er al zoveel over gehoord, gelezen en foto's gezien. En het lijkt me echt de moeite. Zou het nog altijd even mooi zijn om komende zondag te gaan?

Gepost door: Ambigirl | 23-04-08

Hallo Geniet jullie maar van die mooie wandeling in het bos
Groetjes Rita

Gepost door: Rita | 24-04-08

:-) volgens mij stonden ze het voorbije weekend het mooist, de bosanemoontjes zijn bijna weg zodat het blauw van de hyacinten meer doorkomt :-) Maar ik heb makkelijk praten he, ik woon er vlak tegen :D:D

Gepost door: Blah | 29-04-08

De commentaren zijn gesloten.