13-06-08

Ename koestert ...

Header image

Het is eindelijk zover. Vanavond wordt het startschot gegeven van een 100 km tocht in Zingem. De bedoeling was/is om zoveel mogelijk geld in te zamelen via sponsoring en dit om een prachtig initiatief te steunen.

Iedereen heeft een tijd van komen en van gaan. Op 'gezegende' leeftijd blijft dit 'gaan' natuurlijk erg, maar ergens is het normaal. Er zijn echter ook vele kinderen die veel te vroeg van ons heengaan.

Kinderen mogen niet sterven, dit mag niet gebeuren. Maar als de ziekte dan toch toeslaat, is het mede door de kennis, de inzet en de diepmenselijkheid van de artsen en verpleegkundigen dat patiënten deze ziekte overwinnen of dat ouders steun kunnen vinden bij het verlies van hun kind.

 

'Basile' uit de getuigenis die de eigenlijke aanleiding heeft gegeven tot onze tocht, heeft niet de tijd gekregen om chemotherapie zijn werk te laten doen. Maar andere kinderen, kunnen misschien wel genezen, mits er snelle en goede verzorging kan komen.

In het UZ Gent worden per jaar ongeveer 220 kinderen  met diverse soorten kanker behandeld.

Mag ik daarom ook jullie steun vragen voor het Kinderkankerfonds. Als jullie er zin in hebben, mogen jullie ons nog altijd steunen 

via rekening nummer 285-0305382-55

 

Wij gaan er in elk geval voor, ondanks onze eigen blessures en 'mankementjes'. Hoeveel kilometer we uiteindelijk zullen stappen, komen jullie zondag te weten, maar elke kilometer die we afleggen brengt hopelijk wel een 'positive vibe' met zich teweeg voor al diegenen die het kunnen gebruiken. Natuurlijk denken we niet enkel aan de kinderen met kanker, maar ook aan alle andere kindjes die te kampen hebben met één of andere kwaal.

 

Hier in elk geval nog wat meer info die verschenen is op de website van 'Ename Koestert'

Om 21u. vertrekken de moedigen die 100 km door de Vlaamse Ardennen stappen ; op 14 juni vanaf 6 u ’s ochtends is het de beurt aan de wandelaars van kortere afstanden.

Tijdens de Kinderfeesten van 2007 werd het plan opgevat om gesponsord te wandelen voor Koester. Een aantal vergaderingen verder hebben de deelnemers een sponsorkaart  waar u 1 euro per km. kan sponsoren.

U vindt hun namen hieronder :

Bernard Opsomer, Carlos Cambron, Dirk Van Durme, Eric Van Hecke, Filip Baeyens (tjeneverbendeke), Guy Delbeke (tjeneverbendeke), Jaco Vanderkimpen, Johan Sercu (tjeneverbendeke), Martin Goedertier, Patrick Vanhoorne, Pierre Wijnant, Sofie Schepens (tjeneverbendeke), Thierry Treinen (tjeneverbendeke), Steven Bruynooghe.

 

Als u Koester én de moedige wandelaars wil ondersteunen, wees dan mild en sponsor een paar kilometer. U kan hiervoor contact opnemen met Steven (0474/993966) of Dirk (0498/737875). Of u kan de stappers natuurlijk ook moreel ondersteunen door hen onderweg aan te moedigen of hen de laatste kilometers te begeleiden ; starten in Brouwerij Roman kan voor 22 km en vanaf Ename voor 12 km , tevens de laatste (zware) loodjes.

Meer info over het parcours op www.scheldestappers.tk of www.freewebs.com/comite2000.

 

Dat jullie steun geapprecieerd wordt, hoef ik natuurlijk niet te vertellen !!!

PS Zonet bereikte me het bericht dat we vanavond in rouw starten met een zwart lintje.'Wij waren allemaal geschrokken toen we in deze krant het stuk lazen over het ongeval in Baaigem waarbij Jo De Grauwe, de stichter van Koester, het leven liet. Toch willen wij het sereen houden, via een zwart lint en een kort woordje net voor de start willen wij overledene eer betuigen en ons leedwezen overmaken aan de familie'

Commentaren

Oei Thierry... dat is geen leuke start van je tocht...houden jullie de moed er allemaal maar in hè!
Ik ga duimen dat je voeten en knieën het allemaal gaan houden hoor! GO FOR IT!! VEEL SUCCES!!! ( ook de anderen helden die dit willen gaan proberen natuurlijk!) En in ieder geval...HAVE FUN!
Groetjessssssssssss!

Gepost door: mizzD | 13-06-08

Good luck!

Gepost door: nana | 13-06-08

oei neen, da's geen goed nieuws hè... Maar ik zal aan jullie denken hoor, en trek maar iets warms aan want 't weer is ons niet goegezind... take care!

Gepost door: Blah | 13-06-08

:-) ai... enkelproblemen... maar je hebt toch goed gepresteerd hè! En ja idd, prutske is thuis :-)

Gepost door: Blah | 15-06-08

De commentaren zijn gesloten.