07-04-10

Mens of Robot ?

De lijn wordt steeds dunner.

Onderstaande moet je echt eens proberen.
Enkele ingenieurs van het vroegere spraaktechnologisch bedrijf Lernout & Hauspie hebben in de VS de kans gekregen om hun spraaktechnologie te verfijnen.

 

Lernout & Hauspie was een door Jo Lernout, Pol Hauspie en Nico Willaert opgericht spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie Speech Products.

Het bedrijf was gevestigd in Ieper in de zogenaamde Flanders Language Valley waar ook verwante bedrijven zich hadden gevestigd, en speelde een rol in de ontwikkeling van spraakherkenning en spraaksynthese.

Het bedrijf kwam in opspraak na onderzoek door de The Wall Street Journal omtrent het bestaan van spookbedrijven en boekhoudkundige onregelmatigheden met het doel de koers van de aandelen de hoogte in te jagen. De aandelen van het bedrijf kelderden in nauwelijks een half jaar tijd en uiteindelijk ging L&H failliet in 2001. De spraaktechnologie-afdeling van L&H werd overgenomen door het Amerikaanse Scansoft, nu bekend als Nuance.

Op maandag 22 mei 2007 startte het proces tegen Lernout en Hauspie, het grootste fraudeproces ooit in België. Op 9 oktober 2007 werd voor de oprichters een celstraf van 5 jaar geëist waarvan 2 voorwaardelijk, alsmede een 'strenge geldboete', aangezien zij door fraude menig bedrijf én investeerder in moeilijkheden hadden gebracht.

 

Jo Lernout heeft altijd beweerd dat hij een tiental jaren nodig zou hebben om een spraaksysteem in te voeren dat zou gebruikt kunnen worden op velerlei gebied. Hij heeft nu blijkbaar ook gelijk gekregen.

 

Klik eerst op onderstaande afbeelding, kies voor 'Dutch' en geef zelf een tekst in (dit mag zelfs in het dialekt zijn). Klik daarna op 'say it' en luister maar.

Kies voor 'Ellen' als je Vlaams wil horen, anders krijg je de Nederlandse Saskia te horen.

 

L & H gratis en voor niks !

 

spraaktechnologie

Commentaren

:-) Zag 'm al vaker...is wel grappig hè!
Groetjessss!

Gepost door: mizzD | 07-04-10

¿Qué tal? Ik heb het Spaans opgezocht. Kwestie van de uitspraak te leren en te oefenen.

Gepost door: G.U.Y. | 07-04-10

De commentaren zijn gesloten.