22-05-10

De Doetjes doen het ...

Een weekje stilte ... met reden ... we zijn er eens vantussenuit geweest. Een verslagje volgt ... maar toch eerst even jullie aandacht voor het volgende :

 

Een wereld waarin iedereen een plaats heeft, ongeacht geloof, huidskleur of geslacht, zou dat niet mooi zijn ?

Een wereld waarin basisrechten voor iedereen gegarandeerd zijn, waar mensen samenwerken om via duurzame methodes sociale verbeteringen te realiseren, zou dat niet prachtig zijn ?

Een wereld waarin economische winst geen doel is, maar een middel om alle mensen gelijke kansen te bieden om zichzelf economisch, sociaal en cultureel te ontplooien, zou dat niet schitterend zijn ? 

Onder de motto's : 'Alle beetjes helpen' en 'verbeter de wereld, begin bij jezelf' werd de 'Oxfam Trailwalk' in het leven geroepen.

 

Oxfam trailwalk logo

 

Oxfam Trailwalker is een unieke teamuitdaging om armoede en onrecht uit de wereld te helpen. Het is een wandeltocht van 100 km door de Hoge Venen, afgelegd door teams van vier personen in maximum 30 uur. Bovendien zamelt elk team minstens 1.500 euro in ten voordele van projecten van Oxfam-Solidariteit in het Zuiden en het Noorden.

Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 vindt de derde Belgische editie plaats. Er kunnen maximaal 250 teams deelnemen. Met de Hoge Venen als decor voor deze wandeltocht zijn ze gezegend met een van de mooiste en meest ongerepte stukjes natuur in België.

Voor veel mensen is de Oxfam Trailwalker de kans om met familie, vrienden collega's een bijzondere sportieve prestatie te leveren. Voor anderen is de Oxfam Trailwalker dan weer de start om meer te gaan bewegen en gezonder te gaan leven. Velen beleven ook plezier aan de acties om fondsen te werven tijdens de maanden voorafgaand aan het evenement. Want daar draait het natuurlijk om: armoede en onrecht uit de wereld helpen!

 

de doetjes logo

 

Eén van die deelnemende groepen is 'De Doetjes' (team 66), die er ook in 2010 opnieuw een 'lap gaan op geven'.

 

De definitie van 'doetje' volgens het woordenboek :

Uitspraak: ˈducə het -woord doetjes Zelfst. Naamw. [Informeel] iemand die een te zacht karakter heeft en niet flink is. Synoniem: sul. Synoniem: watje. Synoniem: eitje

 

de doetjes groepMaar dat het geen watjes zijn, hoeven ze al lang niet meer te bewijzen. Daniel Steveninck, Martine De Vriendt, Clement Cocclez en Guy Verhelst wandelen deze 100 kilometer in de Hoge Venen ten voordele van Oxam Solidariteit.

Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 nemen zij namelijk opnieuw deel aan deze prachtige tocht !

Op sportief vlak kunnen ze het zeker aan. Dat weten ze van zichzelf, en velen kunnen het beamen : het zijn allemaal doorwinterde wandelaars, die je op alle mogelijke momenten en alle mogelijke parcours ten lande (en ver daarbuiten) kan tegenkomen.
Ook zij proberen minstens 1500 Euro in te zamelen voor Oxfam-Solidariteit. Jullie kunnen hun natuurlijk steunen in dit streven.

Het Oxfam-tellertje staat momenteel op 75117 euro, waarvan 612 euro's van De Doetjes, maar dat moeten er natuurlijk veel meer worden. Klik op onderstaande link en denk terwijl eens aan Oxfam

de doetjes teller

 

De belevenissen van Guy kunnen jullie trouwens steeds volgen op zijn blog : http://gwy.skynetblogs.be/. Heel veel mooie vertelsels over de belevenissen van een sympathiek wandelaar met het hart op de juiste plaats.

 

Ina, Gianni en ik gaan in elk geval onze duit in het zakje doen, en trekken maandag aanstaande (Pinkstermaandag) met wandelschoenen en goed hart richting Eksaarde (Lokeren) .
Niet voor 100 km, ... dat laten we aan de specialisten over, maar wel voor een gezellige, ontspannende benefiettocht, die hun kas wat zou moeten spijzen.

 

Start van 7 u tot 15 u
Startplaats: Stedelijke Basisschool
Dam 67,9160 Eksaarde, Lokeren
Afstanden: 7 – 12 – 21 & 27 km
Natuurwandeling om en rond de Zuidlede en de Verrekapel
Startkaart inclusief 2 gewone consumpties kost 4 euro.

 

Dus : Wandelschoenen aan, en ALLEN DAARHEEN !!!

 

22:33 Gepost door Thierry in In de kijker ... | Permalink | Commentaren (4) | Tags: wandelen, goed doel, oxfam, trailwalk, doetjes |  Facebook |

Commentaren

Doetjes Weet je?
Ik heb nog nooit in de woordenboek gekeken waar het woord "Doetjes" voor staat.

Gepost door: G.U.Y. | 24-05-10

Benefietwandeling Hartelijk bedankt voor de uitgebreide reklame voor onze actie.

Gepost door: Clement | 25-05-10

Heel goed van ze! Hoop dat ze het benodigde bedrag bij elkaar zullen krijgen!
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 28-05-10

Ik hoop ook dat ze er geraakt zijn ... en nu op naar de trial zelf ;-) Heel veel succes aan 'de Doetjes' (en natuurlijk ook aan alle andere deelnemende ploegen !!!)

Gepost door: thiery | 29-05-10

De commentaren zijn gesloten.