31-05-10

Manamana

Om deze week plezierig in te zetten :

Eén van de beste versies van dit ... euh ... lied

 

 

29-05-10

Tommeken

Het is intussen een beroemde kreet geworden : 'Tommeke, Tommeke, wat doe je nu ?' In dit geval ging het echter over Tom Boonen, de wielrenner die wereldkampioen werd.
Vanavond kan een andere Belgische Tom het volgens mij heel ver schoppen, maar dan in de muziekscène (zijn benen zijn misschien iets minder goed, over zijn stem valt in elk geval niet te discuteren ... die is prachtig).

Het Eurovisiesongfestival mag zich vanavond verheugen op een eenvoudige en rustig voortkabbelende song van Tom Dice, onze Belgische inzending voor dit jaar.
Met dit simpel, meeslepend liedje wil hij de harten van miljoenen europeanen verroveren en zich een plaats in de geschiedenis zingen. Voor het eerst in 6 of 7 jaar is er nog eens een landgenoot in geslaagd om mee te mogen doen aan 'de grote finale'; alle voorgangers sneuvelden reeds in de halve finale's en haalden zelfs de grote avond niet.
Hieronder het deuntje waarmee Tom het wil wagen, als je het mij vraagt : prachtig ... !!!

 

 

People always say
Tom, this has gone too far
But I'm not afraid to chase my dreams,
Just me and my guitar

And no one may ever know
The feelings inside my mind
'Cause all of the lines I ever write
Are running out of time

So maybe I should get a nine to five
But I don't want to let it go, there's so much more to life

Tell me that I've got it wrong
Tell me everything will be okay
Before I fall
Tell me they'll play my songs
Tell me they'll sing the words I say
When darkness falls
All of the stars will see
Just me and my guitar

I'm sure that I'll find my way
'Cause I'm not afraid to try
Even a world of love and hope can't guarantee that price

So maybe I should get a nine to five
But I don't want to let it go, there's so much more to life

Tell me that I've got it wrong
Tell me everything will be okay
Before I fall, oh no ...
Tell me they'll play my songs
Tell me they'll sing the words I say
When darkness falls
All of the stars will see
Just me and my guitar

Me and my guitar...

 

Mooi toch ???

Heeeeeeeeeeeel veel succes vanavond !!!

22-05-10

De Doetjes doen het ...

Een weekje stilte ... met reden ... we zijn er eens vantussenuit geweest. Een verslagje volgt ... maar toch eerst even jullie aandacht voor het volgende :

 

Een wereld waarin iedereen een plaats heeft, ongeacht geloof, huidskleur of geslacht, zou dat niet mooi zijn ?

Een wereld waarin basisrechten voor iedereen gegarandeerd zijn, waar mensen samenwerken om via duurzame methodes sociale verbeteringen te realiseren, zou dat niet prachtig zijn ?

Een wereld waarin economische winst geen doel is, maar een middel om alle mensen gelijke kansen te bieden om zichzelf economisch, sociaal en cultureel te ontplooien, zou dat niet schitterend zijn ? 

Onder de motto's : 'Alle beetjes helpen' en 'verbeter de wereld, begin bij jezelf' werd de 'Oxfam Trailwalk' in het leven geroepen.

 

Oxfam trailwalk logo

 

Oxfam Trailwalker is een unieke teamuitdaging om armoede en onrecht uit de wereld te helpen. Het is een wandeltocht van 100 km door de Hoge Venen, afgelegd door teams van vier personen in maximum 30 uur. Bovendien zamelt elk team minstens 1.500 euro in ten voordele van projecten van Oxfam-Solidariteit in het Zuiden en het Noorden.

Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 vindt de derde Belgische editie plaats. Er kunnen maximaal 250 teams deelnemen. Met de Hoge Venen als decor voor deze wandeltocht zijn ze gezegend met een van de mooiste en meest ongerepte stukjes natuur in België.

Voor veel mensen is de Oxfam Trailwalker de kans om met familie, vrienden collega's een bijzondere sportieve prestatie te leveren. Voor anderen is de Oxfam Trailwalker dan weer de start om meer te gaan bewegen en gezonder te gaan leven. Velen beleven ook plezier aan de acties om fondsen te werven tijdens de maanden voorafgaand aan het evenement. Want daar draait het natuurlijk om: armoede en onrecht uit de wereld helpen!

 

de doetjes logo

 

Eén van die deelnemende groepen is 'De Doetjes' (team 66), die er ook in 2010 opnieuw een 'lap gaan op geven'.

 

De definitie van 'doetje' volgens het woordenboek :

Uitspraak: ˈducə het -woord doetjes Zelfst. Naamw. [Informeel] iemand die een te zacht karakter heeft en niet flink is. Synoniem: sul. Synoniem: watje. Synoniem: eitje

 

de doetjes groepMaar dat het geen watjes zijn, hoeven ze al lang niet meer te bewijzen. Daniel Steveninck, Martine De Vriendt, Clement Cocclez en Guy Verhelst wandelen deze 100 kilometer in de Hoge Venen ten voordele van Oxam Solidariteit.

Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 nemen zij namelijk opnieuw deel aan deze prachtige tocht !

Op sportief vlak kunnen ze het zeker aan. Dat weten ze van zichzelf, en velen kunnen het beamen : het zijn allemaal doorwinterde wandelaars, die je op alle mogelijke momenten en alle mogelijke parcours ten lande (en ver daarbuiten) kan tegenkomen.
Ook zij proberen minstens 1500 Euro in te zamelen voor Oxfam-Solidariteit. Jullie kunnen hun natuurlijk steunen in dit streven.

Het Oxfam-tellertje staat momenteel op 75117 euro, waarvan 612 euro's van De Doetjes, maar dat moeten er natuurlijk veel meer worden. Klik op onderstaande link en denk terwijl eens aan Oxfam

de doetjes teller

 

De belevenissen van Guy kunnen jullie trouwens steeds volgen op zijn blog : http://gwy.skynetblogs.be/. Heel veel mooie vertelsels over de belevenissen van een sympathiek wandelaar met het hart op de juiste plaats.

 

Ina, Gianni en ik gaan in elk geval onze duit in het zakje doen, en trekken maandag aanstaande (Pinkstermaandag) met wandelschoenen en goed hart richting Eksaarde (Lokeren) .
Niet voor 100 km, ... dat laten we aan de specialisten over, maar wel voor een gezellige, ontspannende benefiettocht, die hun kas wat zou moeten spijzen.

 

Start van 7 u tot 15 u
Startplaats: Stedelijke Basisschool
Dam 67,9160 Eksaarde, Lokeren
Afstanden: 7 – 12 – 21 & 27 km
Natuurwandeling om en rond de Zuidlede en de Verrekapel
Startkaart inclusief 2 gewone consumpties kost 4 euro.

 

Dus : Wandelschoenen aan, en ALLEN DAARHEEN !!!

 

22:33 Gepost door Thierry in In de kijker ... | Permalink | Commentaren (4) | Tags: wandelen, goed doel, oxfam, trailwalk, doetjes |  Facebook |

14-05-10

13 mei, 16° Egmonttochten in Zottegem

Embleem egmont

Eerst twijfelden we nog een beetje; ... 's morgens hadden de weergoden al een kleine verwittiging gegeven in de zin van kleine regendruppeltjes, en zo tegen de middag was er van een blauwe lucht helemaal geen sprake. Asgrijs was onze hemel, en aangezien de fameuze 'wolk' tegenwoordig niet meer in deze streken verblijft, moesten we maar aannemen dat het om regenwolken ging.

Uiteindelijk hebben we toch onze moed en onze regenjassen bij elkaar geraapt en repten we ons richting Zottegem, waar de Egmontstappers reeds voor de 16° keer hun Egmonttochten organiseerden.

Bij het binnenkomen werden we vergast door enorme panelen die de geschiedenis van de club in beeld brachten. Ook een cactussenkweker, een kippenkweker en verzamelaars van treintjes en oude nieuwjaarsbrieven stonden ons op te wachten.

16e egmonttocht plan

In de startzaal heerste er een gezellige, maar overzichtelijke drukte. Eigenlijk hadden we meer volk verwacht. Dit bleek slechts schijn want uiteindelijk kon de club vandaag toch rekenen op 2481 stappers. Hiervan waren er 66 'Aalsterse Kadees', meteen goed voor een mooie zevende plaats in het klassement.

 

We vulden onze kaarten in en vertrokken vol goede moed (maar nog steeds zonder regen) aan onze 6 km. Meer leek ons momenteel nog iets te veel, gezien de volgende afstand (12 km) er uiteindelijk al 13,5 bleken te zijn.

 

Vertrekken deden we meteen al in het groen. Nog maar pas de zaal uitgekomen, werden we reeds vergast door een mooi pad dat recht richting domein van Breivelde leidde.

 

HPIM7068_320x238Het domein van Breivelde in Grotenberge is een 14 hectare groot park, met bijhorend kasteel, dat in 1970 door de stad werd aangekocht. Het park strekt zich uit van hier tot aan de Bevergemse vijvers, tot voor kort een drassig brongebied waar in 1970 het stedelijk sportcomplex werd ingeplant.
Omstreeks 1839 was het goed eigendom van Josephus Johannes De Rouck. Op dat moment spreekt men van een 'lustbos' en van een 'lustvijver', die beiden gescheiden zijn door een mooie dreef.
In 1852 erft August De Rouck het domein en hij laat op één van de hoogste punten van het park een landhuis bouwen. In 1887 komt het goed in handen van de Gentenaar Georges Henry. Hij laat in Breivelde een landschapstuin aanleggen. Het landhuis wordt in 1900 verbouwd door Philippe Planckaert. Hij verbouwt in Neo-Vlaamse Renaissancestijl.
In 1907 komt het park in nieuwe handen : ridder Van Male De Ghorain verwerft het goed en het blijft eigendom van deze familie tot het ogenblik dat de stad Zottegem het aankoopt.
 
HPIM7072_238x320

 

 

 

Centraal in het domein ligt een parkzone, de randen zijn bebost en als verbindingselement hebben we een parkbos. Water speelt een heel belangrijke rol in het domein. Samen met talrijke slingerpaadjes zorgen bochtige vijvers voor een mooie combinatie. Een tiental waterpartijen geven het geheel een allure van een Engelse 'watergarden'.

 

 

Vijvers, aangelegd op verschillende niveaus, staan met mekaar in verbinding en worden door mekaar gevoed. De hoogteverschillen laten zelfs het creëren van een 'bergriviertje' toe.

 

HPIM7085_240x320 Watervallen, bemoste keien en aangepaste oeverplanten geven het geheel een speels karakter. Het geheel wordt ook constant opgeluisterd door het gekwaak van honderden eendjes, en het gekwetter van nog meer vogeltjes.
Naast de prachtige zichten die we kregen op het water, konden we ook genieten van maar liefst 54 verschillende boomsoorten. Het Domein beschikt over een verzameling uitzonderlijke bomen, waaronder een 'gewone vleugelnoot', moerascypressen, drie blauwe Atlasceders, een Apeboom (conifeer uit Zuid-Chili) en Mamoetbomen (Seauoiadendron - die halen in California een hoogte van wel 150 meter).

HPIM7093_320x238

De Blauwe Atlasceders hebben een stamomtrek tussen de 320 en 430 cm en hebben takken die langs de grond verderlopen. Onder een hete zon zorgen deze bomen voor de dieren voor de nodige afkoeling, en als de voeten het wat te warm hebben, kunnen de takken ook zorgen voor een welgekomen rustplaats

 
HPIM7076_320x240kasteel breivelde logo
Het kasteel Breivelde is natuurlijk een droomlocatie voor wie na het verorberen van een maaltijd nog een wandelingetje wil maken. Wij hielden het enkel bij het wandelingetje.

Jammer maar helaas kwam er aan dit 'groene' menu een eind en we verlieten het park, samen met nog enkele honderden stappers.

16e egmonttocht II
Om al dat moois toch op een leuke manier te kunnen verteren, hadden de Egmontstappers gezorgd voor een verfrissing; die trouwens bij de meesten goed leek te smaken. Zo ook iemand die er al een tocht van Gent naar Zottegem had opzitten. Hij ging gisterenavond nog met de trein naar Aalter om daar nog een tochtje te doen, en tijdens het week-end staat er (natuurlijk)de tweedaagse van Kluisbergen (2 x 50 km) op het programma. Niet voor watjes

De tocht ging verder langs enkele mooie voortuintjes, en na 6,6 (droge !) kilometertjes konden we tevreden huiswaarts keren. We hebben de nodige vitamientjes alweer gekregen, met dank aan de Egmontstappers.

HPIM7085 (2)_320x240Ondanks het feit dat deze vergeetput meteen in het oog sprong, heb ik Ina toch op andere gedachten kunnen brengen, en zijn we samen huiswaarts gekeerd.

 
Nieuwsgierig naar een volgend verslag ?
 
Den diene hieronder ook
 
nieuwsgierige hond

 

 

13-05-10

Nationale Trots

 

Nadat 'onze' Herman Van rompuy eerder dit jaar door engels parlementsvoorzitter Jerzy Buzek uitgemaakt werd als 'natte dweil' lijkt het erop dat onze overzeese buren het toch niet echt hebben voor ons Belgenlandje.

 

Er is namelijk wat commotie ontstaan over onze 'andere' nationale trots : Manneken Pis.

 

In Engeland loopt momenteel een onderzoek naar een snoepje in de vorm van ons eigenste Manneken Pis, nadat de 23-jarige Lyz Parker naar eigen zeggen zo geschokt was toen ze 'het kleinood' in haar snoepdoos vond.

manneken pis

 

Toen ze de doos opendeed op het werk, schreeuwde ze het hele bureel bij mekaar. Ik kon mijn ogen niet geloven", doet Parker haar verhaal in The Sun, zo geschockeerd als ze was door de vorm van het snoepje.

Parker belde daarop de leverancier van de snoepdozen Candy King, maar daar dachten ze in eerste instantie dat er een flauwe grappenmaker aan de lijn hing. Gezien 1 april al een tijdje voorbij is, werd echter al gauw duidelijk dat het de vrouw wel degelijk menens is. 

 

manneken pis II

 

Ze is ondertussen een onderzoek gestart om te weten te komen hoe het snoepgoed in haar assortiment is kunnen belanden. Tja, ook onderzoekscommissies moeten kunnen blijven bestaan, niet ...  Ook Tesco, de supermarktketen waaraan Candy King levert, is verontwaardigd. "Wij verwachten toch iets beter gedrag van onze snoepjes", klinkt het daar, alsof de snoepjes een crimineel feit hebben gepleegd.

 

Kijk : Van een land waar de mensen nog steeds aan de andere kant van de baan rijden, kan ik dit nog begrijpen;

van een land waar de 'euro' nog steeds niet is doorgedrongen kan ik dit nog verstaan;

maar toch niet van een land die dit :

manneken bean

 

als nationale volksheld heeft zeker ???

 

 

12-05-10

29 mei BARBECUE - TOCHT WSV De Kadees Aalst

 

Natuurlijk zijn we het wandelen niet verleerd, noch vergeten. Ondertussen is het tellertje al opnieuw de hoogte ingegaan en zowel Gianni, Ina als mijn enkel houden het nog steeds goed vol

Na enkele mooie tochten in Burst, Opwijk, Haaltert, Asse, Heusden en Dendermonde, is het binnenkort opnieuw 'prijs' in onze buurt.

Onze eigen club, wsv de Kadees Aalst, organiseert op zaterdag 29 mei namelijk een Barbecue tocht.

barbeque

De startplaats kan teruggevonden worden in de Gemeenteschool te 9320 Erembodegem dorp (bij Aalst).

Het gaat over een 3 delige luswandeling, 7, 14 en 21 kilometer, met telkens controles in de startplaats.

Barbecueschotels zijn verkrijgbaar (anders zou het wat onozel geweest zijn om het een 'barbecue-tocht' te noemen natuurlijk), en dit aan zeer democratische clubprijzen (vooraf bestellen aan de kassa, en dan staat de schotel klaar voor consumptie tegen dat de wandeling voltooid is).

 
HPIM6798_320x238

 

 

De barbecue is natuurlijk iets profesioneler dan diegene hierboven (sfeerbeelden Aalst Carnaval)

Het parcours leidt langs de groene omgeving van Erembodegem.

Erembodegem is een deelgemeente van Aalst en wordt doormidden gesneden door de Dender. Het was tot 1977 een zelfstandige gemeente. In 1976 werd Erembodegem opgesplitst. Het andere dorp in de toenmalige gemeente, Terjoden, werd een deel van de fusiegemeente Haaltert.

Erembodegem heeft ook enkele bekende (ex-) inwoners :

 

 • Louis Paul Boon (Aalst, 15 maart 1912 - Erembodegem, 10 mei 1979), Vlaamse auteur. Kenmerkend voor Boon was zijn volkse aard, hij liep tot zijn 16de school en moest vader helpen als gevel- en pistoolschilder. Hij kon in zijn vrije tijd nog wat lessen aan de Aalsterse Academie voor Schone Kunsten volgen, maar door geldgebrek was ook dit van korte duur.'De Kapellekensbaan' en 'Menuet' zijn Boons meest vertaalde romans. De eerstgenoemde verscheen onder andere in het Duits (in drie vertalingen), het Engels, het Noors, het Zweeds, het Pools, het Frans en het Spaans. De laatstgenoemde in onder andere het Zweeds, Hongaars, Portugees, Duits, Deens en Italiaans.
 • Sabine Appelmans (22 april 1972), voormalig Belgisch professioneel tennisspeelster. Na haar tenniscarrière deed Appelmans een gooi naar het beroep van tv-omroepster maar dit werd geen succes. Momenteel is Appelmans actief als tenniscommentator bij de Vlaamse Radio en Televisie (VRT), treedt ze geregeld op in amusementsprogramma's en is ze coach van het Belgische Fed Cup team.
 • Patrick Bernauw (1962), Vlaams schrijver. Hij was radio-, tv- en stripscenarist, hoorspelregisseur en hoofdredacteur van de Historische Verhalen. Hij is nu docent Literaire Creatie en leidt een eigen productiehuis voor theater, dat zich de jongste tijd vooral heeft toegespitst op moordspelen en stadsspelen voor teambuilding e.d. Hij schrijft sinds 1981 romans, verhalen, essays, toneelstukken en radio- en televisie-scenario's - zowel voor volwassenen als voor de jeugd
 • Roger Moens (26 april 1930), is een voormalige Belgische middellangeafstandsloper, die gespecialiseerd was in de 800 m. In deze discipline behaalde hij vele prijzen. Zo werd hij tweemaal Belgisch kampioen, verbeterde het wereldrecord en vertegenwoordigde België op de Olympische Spelen
 • .Dom Modest van Assche (18 mei 1891 - Brugge, 30 oktober 1945) voormalig abt van de Sint-Pietersabdij van Steenbrugge te Assebroek. In 1903 trad hij in als novice in de Sint-Pietersabdij van Steenbrugge en ontving als kloosternaam Dom Modestus. Hij legde zijn plechtige geloften af in 1910 en werd te Brugge in 1913 tot priester gewijd.
 • Louis De Pelsmaeker, voormalig sportjournalist. Zijn vader en hij hadden een wielerclub en organiseerden in Erembodegem een beroepsrennerskoers. Toen hij al bekend was van de televisie stond hij nog steeds als seingever langs de weg. Momenteel houdt hij vaak lezingen ivm sport of zet hij spektakels op het getouw ...
 •  

  Misschien zien we jullie op deze (of een andere) wandeling terug ?

   

   

  Eerst gaan we echter wat genieten van een welverdiende vakantie ...

   

  logo kadees_480x480_320x320 

   

  .

  10:40 Gepost door Thierry in Wandelen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandelen, mei, aalst, 29, kadees, barbecuetocht |  Facebook |

  To fruit or not to fruit ...

  Na een paar heel hektische weken op het werk, is het nu tijd om wat te relaxen (eindelijk). De tijden van 'gauw gauw een boterhammeke opeten, terwijl nog druk doende met een dossier, en toch maar voortwerken', zijn nu eventjes de kast ingestoken. Nu dus opnieuw : deftig ontbijt, 's middags en 's avonds rustig eten zonder al te veel afleiding en ook de cola eventjes laten staan waar hij staat.

  Volgens de kleine is fruitsap toch zooooooo gezond (en wie ben ik om hem tegen te spreken). Daarom volgende uitleg !

   

    Donker druivensap zou volgens een onderzoek (Universiteit van Glasgow) naar de heilzame werking van vruchtensappen hét gezondste drankje zijn. In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, bengelt sinaasappelsap helemaal achteraan de lijst. Dranken op basis van fruit zijn de laatste jaren echt wel 'in'. De Belgen drinken tegenwoordig elk gemiddeld zo'n 30,9 liter vruchtensap per jaar. Dit is maar liefst 20 liter meer dan zo'n vijftien jaar geleden.

  De oorzaak hiervan is dat de drankjes steeds meer en meer in de publiciteit komen als zijnde mineralen- en vitaminenbommen. En met reden.
  Regelmatig donker druivensap, veenbessen- en pompelmoessap drinken kan ons helpen om ons te beschermen tegen chronische ziektes. Deze dranken bevatten namelijk grote hoeveelheden chemicaliën (polyfenolen) die dienst doen als anti-oxidanten en die de gevaarlijke stoffen in ons lichaam teniet doen. Ook de ontwikkeling van Alzheimer, kanker en hoge cholesterol wordt beperkt door het regelmatig drinken van bepaalde vruchtensappen. Afwisseling is nog steeds het beste en er moet wel opgepast worden met drankjes met veel suikers. Die hebben een eerder negatief gezondheidseffect.

   

  Waar zijn ze goed voor ?

   

  * Donker druivensap : bevat een hoge dosis flavonoïden, die een kankerremende werking zouden hebben.

  * Pompelmoessap : rijk aan vitamine C en lycopeen, dat ons lichaam moet beschermen tegen kanker en hart- en vaatziektes.

  * Granaatappelsap : Rijk aan hydroxycinnamate, wat helpt om een hoge cholesterol en hoge bloeddruk tegen te gaan.

  * Tropicalvruchtensap bevat heel veel vitaminen.

  * Sinaasappelsap : bevat zowat 75% van de dagelijkse dosis vitamine C die ons lichaam nodig heeft.

  * Veenbessensap : bevat onder meer een groot aantal pro-anthocyanidinen, zodat infecties aan de urinewegen kunnen voorkomen worden.

   

  En in de eerste plaats : vruchtensappen zijn gewoon lekker, en zijn een goede dorstlesser !!!

     Ik ga er ene drinken !  Schol !

  08:18 Gepost door Thierry in x Gezondheid/EHBO | Permalink | Commentaren (1) | Tags: vruchtensap, dorstlesser |  Facebook |