29-06-10

eindelijk

't Werd na de verschrikkelijk barre winter hoog tijd dat er iets gedaan werd aan de temperaturen. Nu ja, in ons Belgenlandje moet men natuurlijk altijd overdrijven hé ... De temperaturen schieten de laatste dagen naar ongekende hoogtes, binnenkort is het uitkijken naar verdwaalde kamelen en andere tropische diersoorten.

Mja, zo'n vaart zal het misschien niet lopen, maar hierbij toch een gesprek dat wij vorig week-end opvingen tijdens ons bezoekje aan de zoo van Planckendael.

Bij de kamelen :

- kameel 1 : zeg Julia, ik vraag me toch af zenne, waarom hebben wij eigenlijk zo'n lange kromme poten ?

- kameel 2 : tja Albert, da's natuurlijk handig om ons door de onmetelijke en hete woestijn te bewegen zonder ernstige letsels op te lopen

- Albert : jamaar Julia, en die lange wimpers dan ? Waarom hebben wij zo'n lange wimpers ?

- Julia : awel, da's gemakkelijk : da's om het brandend hete woestijnzand uit onze ogen te kunnen houden. Heel handig tijdens onze lange trektochten.

- Albert : aha, maar euh ... die twee bulten op onze rug ... waarom dienen die dan eigenlijk ? Volgens mij hangen die daar maar wat te hangen ...

- Julia : Jamaar Albert, da's onze watervoorraad hé ... om altijd een appeltje voor de dorst bij te hebben. De temperaturen in de woestijn kunnen heel hoog oplopen hoor, en dan is het altijd heel handig om een drankje bij de hand te hebben.

- Albert : Laatste vraagje toch Julia. OK, lange kromme poten om ons door de onmetelijke woestijn te kunnen bewegen, OK, lange wimpers om het woestijnzand uit onze ogen te houden tijdens lange trektochten, OK, twee bulten met watervoorraad om ons te bevoorraden tijdens de lange tochten doorheen de lange woestijn .... maar ... euh ... wat doen wij hier dan verdomme in de Zoo in een kooi van 10 x 10 ??

 

Aan alle studenten en schoolgaanden : een heel prettige vakantie gewenst.
Aan alle ouders : sterkte

 

Een zomers liedje om de vakantie goed en zonnig in te zetten

 

22-06-10

Bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

vuvuzela

Iedereen heeft er de mond (of zijn het de oren) van vol : de Vuvuzela ofte : de bijenzwerm die de oren van elk voetbalminnend persoon teistert.

Een vuvuzela is een blaasinstrument dat vooral in Zuid-Afrika populair is bij de voetbalfans, en nu in 2010, naar aanleiding van het wereldkampioenschap voetbal 2010, ook in veel andere landen aan bekendheid / beruchtheid wint.
 
Het instrument bestaat uit een rechte houten of plastic buis van ca. 62 cm met aan het uiteinde een kleine beker. Aan het andere uiteinde bevindt zich een mondstuk. De vuvuzela wordt op dezelfde manier als een trompet aangeblazen. Door de spanning op de lippen te veranderen kunnen andere natuurtonen worden voortgebracht. De vuvuzela produceert een geluid van circa 130 decibel.
 
De vuvuzela’s overstemmen echt alles in de stadions. De trompet produceert het geluid van een woedende olifant en maakt 'gewone' supportersliederen onverstaanbaar.
Het maakt het kijken naar de wedstrijden in de stadions en het luisteren naar het wedstrijdcommentaar op televisie vrijwel onmogelijk, of je moet al over solide stalen zenuwen beschikken ...
Een groot aantal televisiekijkers heeft inmiddels laten weten dat ze het commentaar bij de wedstrijden niet meer konden volgen en daarom zijn afgehaakt. Toch blijft de populariteit van het hebbeding enorm groeien.
 
De FIFA dacht er in eerste instantie aan om de vuvuzela zelfs helemaal te verbieden tijdens het WK, omdat hooligans er misbruik zouden van kunnen maken, maar de Zuid-Afrikaanse voetbalbond SAFA kreeg dat verbod ongedaan gemaakt, omdat het instrument onlosmakelijk verbonden was met het Zuid-Afrikaanse voetbal. Een beslissing waar de SAFA nu misschien al spijt van heeft, en niet omdat men er mekaar mee op het hoofd mept, maar omdat een 'rustig' avondje voetbal nu echt wel tot het verleden behoort.
 
Bestaat er nog iets dat ons de irritante geluiden van de vuvuzela kan doen vergeten ? Jawel hoor : een liedje over de vuvuzela (zonder bijhorende bijenzwerm)

 

Geef mij dan maar onze eigen 'Fredjen met zen trompetjen'

 

20-06-10

En toen was er Moen

effe de benen strekkenEffe de benen strekken ;-)

 

inderdaad, het is al (veel te) lang geleden dat hier nog iets bijgeschreven werd. Drukte op het werk, een panne waardoor ik blijkbaar geen toegang meer had tot Skynet blogs, en overvolle week-ends waren daar de hoofdoorzaken van.

Vorige week hebben we een kleine 'reunie' gehouden. Enkele van de 'oude' stappersbende besloten om nog eens samen de wandelschoenen aan te binden en een tochtje in de mooie natuur te maken.

Wat volgde was een mooie wandeling doorheen en rond het groene Moen, en dat geanimeerd met heel wat leuke gesprekken.

Door op de onderstaande foto te klikken kunnen jullie een fotoverslag bekijken van deze mooie dag.

Iedereen was het er trouwens over eens : dit was zeker niet de laatste wandeling die we samen maken ... er volgen er nog !

 

Trouwens, wie Moen niet kent ... hier volgt een duidelijke uitleg (voor de niet-westvlamingen : verander de 'g' door een 'h', en steek een warme aardappel in de mond, dan lukt het ongetwijfeld beter :)

 

Moen es en dorpsjen in de Belgische provincie West-Vloandern. 't Is een dêelgemêente van Zwevegem. Moen es gelegen langs 't Kanoal Kortrijk- Bossut, dat de Schelde met de Leie verbindt.

De gemêente teldige 2746 inwuunders op 1 januari 2006 en eit en ippervlakte van 1044 ectoaren.

Moen es gekend vô 't festival mini-rock Moen. Lanks de voart kundje schône wandlingsjes moaken en ne kêe me jen vélo tertn langs t joagpad.

 

Vertaald geeft dat dan dat Moen een deelgemeente is van Zwevegem en ligt in de provincie West Vlaanderen. Moen is gelegen aan het kanaal Kortrijk-Bossuit, dat de Schelde met de Leie verbindt.
De gemeente telde op 1 januari 2006 2746 inwoners, en heeft een oppervlakte van 1044 hectare. Moen is gekend door het mini-rock festival. Langs de vaart kan je mooie wandeltochten maken, en eens met de fiets langs het jaagpad rijden.

 

En nu ... klik op de grote foto voor het fotoverslag ....

DSCI1329

 

14:40 Gepost door Thierry in Wandelen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandelen, moen |  Facebook |

02-06-10

Te voet naar Scherpenheuvel

Jaarlijks stappen heel wat mensen naar Scherpenheuvel. Hoewel het aantal bedevaarders dat te voet naar daar gaat lichtjes is gedaald, blijkt de tocht toch nog heel aantrekkelijk te zijn. Ikzelf heb de tocht al enkele keren gedaan (vanuit Machelen is dit net 50 km, een mooie afstand, al zeg ik het zelf). Dit jaar heb ik het echter over gelaten aan Kamiel. Hieronder zijn video-verslag

 

En wat wordt er dan gezongen onderweg ?
Natuurlijk :