17-11-10

Tweeti

Ook in de wereld van Facebook bestaat er zoiets als 'het stokje', dat via bloggers al geruime tijd wordt doorgegeven.

 

tw.jpg

 

De nieuwste vraag is, om je profielfoto te vervangen door je favoriete cartoonfiguurtje. Voor mij natuurlijk een voor de hand liggende keuze, hoewel niet iedereen weet hoe ik eigenlijk aan de bijnaam 'Tweeti' (dus wel degelijk met een 'i' achteraan) ben gekomen.

 

Dit heuglijke feit dateert eigenlijk vanuit mijn legertijd (tja, ik was nog één van de gelukkigen die deze mooie periode 'mocht' meemaken).

 

Op onze kamer lag een allegaartje van verschillende oorsprong. Eén medestrijder des vaderlands kwam uit het verre West-Vlaanderen, een andere kwam uit het Antwerpse, er zat één Vlaamsbrabander, daarbij nog twee Oostvlamingen en een laatste landgenoot (of noemt men dat nog landgenoten eigenlijk) was een Limburger.

 

Mijn legertijd speelde zich af in de periode van een paar beroemde gevechts- en oorlogsseries, waar nogal duchtig werd omgesprongen met bijnamen en afkortingen. Kwestie van wat stoerder over te komen. Dat waren nog al eens tijden : GI Joe, BA, ... je moest wel zo'n 'stoere' naam hebben om het waar te kunnen maken aan 'het front'.

 

By the way, ik raad bij deze trouwens onze prins Joachim ook aan om zo'n bijnaam te verzinnen, en liefst vooralleer zijn kamergenoten dat gaan doen voor hem. Het lijkt me geen echt goed idee te zijn geweest om je eerste dag in het leger door te brengen aan het polleke van je moeder, en vooral ... met een roze broek aan.

Als ik mag kiezen voor een toepasselijke naam : 'Pinky' lijkt me wel wat ... Lachen

 

Maar we hadden het hier uiteraard over mijn eigen legerdienst, nu 19 jaar geleden.

Door die mengelmoes van verschillende origines, en daarbij horend natuurlijk ook verschillende dialekten, was de communicatie bij momenten hilarisch. Op een bepaald ogenblik waren we ervan overtuigd dat 'de Limburger' naar zijn broer (die daar ook gekazerneerd was) riep dat de TV bij zijn ouders kapot was en dat hij even naar hen moest bellen. Grote hilariteit toen bleek dat ze gewoon een afspraak gemaakt hadden om het komende week-end bij hun ouders live naar de voetbalmatch op TV te gaan kijken.

 

Uit dit soort communicaties en taalverwarringen is dan uiteindelijk mijn bijnaam 'Tweeti' ontstaan.
Onze Guy (inderdaad, onze trage medemens) wou mijn naam (Thierry Treinen) eventjes afkorten en op een professionele manier, én in mijn eigen dialekt (het Oilsjters). Gezien zowel mijn naam als de voornaam met de letter 'T' beginnen, wou hij dit afkorten naar 'Twee T's',

in het dialekt zou dit dus moeten worden : 'Twieë Teis', maar zijn Limburgse tongval wou niet meewerken er er kwam 'Twie Tie' uit.

 

De naam werd goedgekeurd en zo is het dan ook gebleven ... in de vriendenkring, in de bowlingclub, in de wandelclub, ...

 

Zo zien jullie maar ... eigenlijk heb ik met dat vogeltje niets te maken (behalve dan natuurlijk het uitermate lieve karakter, de hulpvaardigheid en vriendelijkheid, ...) en ben ik er pas een fan van geworden na een simpele spraakverwarring. De tI dus van het engelse 'tie' (T)

tweeti.jpg

 

Commentaren

Mooi verhaal! :-) En Facebook dus even zonder faces...tsss...hoe origineel! ;-)))
Maar goed dat ik niet facebook...ik heb eigenlijk geen favoriete cartoon..zou er echt heel diep over na moeten denken hoor!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 17-11-10

Met die 2 T's zal ik maar denken: Nomen est omen

Gepost door: G.U.Y. | 18-11-10

De commentaren zijn gesloten.