31-12-10

Haast en spoed ...

... zorgen ervoor dat het alweer bijna Nieuwjaar is ...

Prettige eindejaarsfeesten iedereen !

Nieuwjaarsdag.jpg

30-12-10

Cadeautje naar het buitenland ?

Cadeautje sturen naar het buitenland ?

 

Natuurlijk, maar hou misschien ook wel even rekening met het feit dat men daar vaak ook een andere taal spreekt, en ons 'Vlaamsch' of 'Nederlands' voor misverstanden kan zorgen.

 

Onlangs op het werk meegemaakt. Een ongeruste klant belt met de vraag waarom zijn kerstcadeautje blijkbaar geblokkeerd is door de Amerikaanse douane.

 

Even nagekeken ...  Blijkbaar is de zending tegengehouden wegens 'alkoholische inhoud' ...  So far, so ... euh ... good ...

 

unauthorized alcohol.jpg

 

 

 

 

Maar ... Dit kan absoluut niet volgens de klant, en die blijft bij zijn standpunt. Het enige maar dan ook het enige wat in het pak zit, is een pluchen beer.
Eventjes de exportfactuur opgezocht, en inderdaad ... een pluchen beer ... netjes met de vermelding dat het om een 'gift' gaat.

beer.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat wel is vergeten is dat de Amerikanen liever niet hebben dat hun klein grut met dit soort 'beer' speelt en dat onze vlaamse term voor een onschuldig speelgoedje voor hen een heel andere betekenis heeft.

Bij hen is 'BEER' maar toegelaten vanaf 21 jaar, en dan zijn de meesten bij ons natuurlijk de Pampers al ontgroeid.

 

Rare gasten hoor ... maar toch een tip aan diegenen die een faktuur dienen op te maken naar het buitenland : gebruik Engels ...  Stoer

 

 

29-12-10

Pöpcørn för mina svenska vänner

't Is nu misschien wel het seizoen voor Kalkoen,  maar hierbij toch even een leuke manier om Zweedse popcorn te maken ...

 

Kanske det är mer säsong för Turkiet, men vänligen hitta härmed en trevlig recepy för svenska popcorn

 

 

Hier misschien toch eventjes het originele, voor de echte muziekliefhebbers (the original version for real music-lovers) :

 

 

ENJOY THE HOLIDAYS !!!

28-12-10

Wiki Wiki Wiki

Jullie denken misschien dat ik ze niet helemaal meer op een rijtje heb (misschien terecht), maar ik zou toch het een en het ander willen verduidelijken over de titel. (bijna) iedereen heeft ondertussen waarschijnlijk toch al gehoord van enkele 'Wiki's' die onze wereld momenteel bezit.

 

Eerst was er Wickie de Viking,  een Japans-Duitse tekenfilmserie. Van de serie werden er 78 afleveringen gemaakt tussen 3 april 1974 en 24 september 1975.

Een aflevering duurt 22 minuten. In 2010 kreeg Wickie de Viking een film. In onder andere Duitsland en Spanje was deze een groot succes.

 

Als basis voor de serie diende het kinderboek Vicke Viking uit 1963 van de Zweedse schrijver Runer Jonsson, die hiervoor in 1965 de Duitse Jeugdboekenprijs ontving.

Wickie is het vaak angstige zoontje van Halvar, de leider van het vikingdorp Flake. Toch is het Wickie die altijd zijn vader te hulp schiet met vindingrijke oplossingen. Door met een vinger langs zijn neus te wrijven gaf Wickie aan dat hij een idee had.

Door zijn stem en zijn haar, denken veel mensen dat Wickie een meisje is. Dit is zeker niet het geval: in de serie wordt er consequent van 'hem' en 'zijn' of 'mijn zoon' gesproken. In de Nederlandse versie vertolkte Marianne Rector de stem van Wickie

Studio 100 kocht in 2008 het Duitse mediabedrijf EM.Entertainment over waardoor het programma nu in handen is van Studio 100. Sinds het najaar 2009 is het te zien op VtmKzoom. Op 31 maart 2010 kwam er een Wickie de Viking film uit. Hier vind je alvast de intro van de serie ...

 

Vervolgens hebben we Wikipedia.

Wikipedia-logo.png

Wikipedia is een project van de Wikimedia Foundation, een in Florida gevestigde organisatie zonder winstoogmerk. Het doel van Wikipedia is om in elke taal een gratis internetencyclopedie te creëren. Onder de paraplu van de Wikimedia Foundation bevinden zich diverse meertalige projecten waarvan Wikipedia het oudste, bekendste en succesvolste is. De naam Wikipedia is een samentrekking van het uit het Hawaïaans afkomstige "wiki" en het Griekse "encyclopedia".

De artikelen in deze op het internet vormgegeven encyclopedie worden onder andere geacht een neutraa standpunt in te nemen. Wikipedia is in principe door iedereen die te goeder trouw is te bewerken. Dat is ook een van de redenen dat Wikipedia geen garantie voor de juistheid en evenwichtige kwaliteit van de informatie kan geven. Daarnaast is vanwege het open karakter van het project vandalisme min of meer een probleem.

De Nederlandstalige versie is te vinden op nl.wikipedia.org en bevat meer dan 600.000 artikelen. De Engelstalige versie is het grootst met ruim 3.400.000 artikelen. In totaal zijn er op 15 januari 2010 meer dan 14.000.000 artikelen in 271 verschillende talen te vinden op heel Wikipedia.

 

De laatste tijd horen we ook meer en meer van het ophefmakende Wikileaks.

 

Wikileaks.pngWikiLeaks is een in 2006 opgezette website die bedoeld is als een plaats waar klokkenluiders uit overheidsinstellingen en bedrijven, waar ook ter wereld, anoniem documenten kunnen laten plaatsen (lees: lekken) teneinde misstanden aan de kaak te stellen. WikiLeaks zou zijn opgezet door wetenschappers, journalisten en dissidenten uit de Verenigde Staten, Europa, Zuid-Afrika en Taiwan, hoewel de details hierover niet bekend zijn. WikiLeaks is geen onderdeel van Wikipedia of de Wikimedia Foundation.

Een paar 'sappige' berichten :

  • Het Amerikaanse leger heeft zich meerdere malen misdragen in Irak en Afghanistan.
  • Kritiek op de militaire operaties van het Verenigd Koninkrijk in Afghanistan.
  • Claims van ongepast gedrag door een lid van de Britse koninklijke familie: prins Andrew.
  • Analyses van tal van leiders. Zo werd Mahmoud Ahmadinejad vergeleken met Adolf Hitler, wordt Vladimir Poetin vergeleken met een alfamannetje en Angela Merkel als iemand die "risico's vermijdt en zelden creatief is".
  • Vermeende banden tussen de Russische regering en de georganiseerde misdaad.
  • Angsten in Washington en Londen over de beveiliging van het Pakistaanse nucleaire wapenprogramma.
  • Een aantal leiders van Arabische landen,onder wie koning Abdoellah van Saoedi-Arabië, koning Hamad ibn Isa Al Khalifa van Bahrein en president Moebarak van Egypte, heeft er bij de Verenigde Staten herhaaldelijk op aangedrongen Iran aan te vallen om zijn atoomprogramma te vernietigen en te voorkomen dat Teheran een kernwapen kan vervaardigen. Voorts heeft Israël gehint, bereid te zijn een nucleair Iran aan te vallen.
  • Twijfel aan de geestelijke gezondheid van de Argentijnse presidente Cristina Fernández de Kirchner.
  • Er liggen Amerikaanse kernwapens in België en Nederland. In het telegram is sprake van "mogelijkheid van het terugtrekken van kernwapens uit Duitsland en misschien ook uit België en Nederland". Waarschijnlijk gaat het hier om de wapens op de vliegbases Kleine-Brogel en Volkel.

 

En nu is er ook een wandelwiki.

 

WandelWiki logo1.pngDe plaats bij uitstek voor wandelaars om hun ervaringen te delen, wandelingen te organiseren en plannetjes (al dan niet voor gps) op het net te plaatsen, zodat ook anderen er kunnen van genieten.

De opzet is hetzelfde als bij de andere 'Wiki's' ... het is gratis.

De oprichter is een zekere Jan De Wachter, zelf een fervent wandelaar. Hij geeft aan zijn website het moto 'voor wandelaars, door wandelaars' ...

Geregistreerde leden kunnen informaties gratis delen met anderen ...Wandelwiki kan teruggevonden worden via http://www.wandelwiki.be/

Ik heb me alvast laten registreren, net zoals die andere fervente wandelaar, GUY.

 

En nu is het uitkijken naar een nieuw wandeljaar (officieel reeds begonnen op 01 november, maar ik hou het hier bij de 'echte' jaartelling.


Prettige eindejaarsfeesten aan alle lezers !!!

01-12-10

Even de weg kwijt ?

... dan is er natuurlijk Google Maps om je op het juiste pad te brengen ...

Volgende wegbeschrijving is misschien wel helemaal correct, maar waar haal je nu zo maar onmiddellijk een jetski vandaan ?

‎1) Ga naar Google Maps

2) Klik op "Routebeschrijving

3) Geef bij A 'Japan' in en bij B 'China'

4) Bekijk route informatie nummer 42 in de lijst ... Koop een jetski en ga door naar informatie nummer 43

 

google maps.jpg