14-04-11

MS STEUNAKTIE 25 MEI 2011

English Version : click here

 

 

ms, multiple sclerosis, march, brussels, 25th may, media, national register, support - Misschien hebben jullie al horen praten over MS (Multiple Sclerose) ?

 

- Misschien kennen jullie persoonlijk iemand met MS ? 

 

- Of misschien zie je jezelf elke dag zelf geconfronteerd met MS ? 

 

In elk van deze gevallen vragen we jullie voor jullie steun !.MS is een ziekte die, hoewel niet altijd zichtbaar, het langzaamaan moeilijk, en later zelfs onmogelijk, maakt voor een patient om nog op een 'normale' manier te functioneren - zowel op fysiek als op mentaal gebied.

Meer informatie over MS kunnen jullie terugvinden door HIER te klikken ...

 

MS tast de zenuwcellen in de hersenen aan, alsook het ruggemerg, zodat deze niet meer met mekaar kunnen communiceren. 

De gevolgen zijn dat de patient steeds meer en meer afhankelijk zal zijn van hulp van derden.


België hinkt achter bij zijn strijd tegen MS en de impact die deze ziekte heeft op het leven van de patient, zowel op sociaal als op financieel gebied. 

 

>> Er is geen nationaal register.

>> Financiële hulp blijkt ontoerijkend.

>> Er is niet genoeg media-aandacht voor deze ziekte. 

>> ...

 

MS.jpgEén van deze patienten (Isabella) en haar moeder (Lydia) brengen dit naar voren in de media zodat de wereld een beter zicht kan krijgen op wat MS patienten dagelijks doormaken en natuurlijk vragen ze de politiekers ook om steun en hulp.

 

Er wordt ook een march georganiseerd om de politiekers te wijzen op hun gebrek aan verantwoordelijkheid en om hen steun en hulp te vragen.

 

Diegenen die willen helpen (er wordt niet naar geld gevraagd, enkel jullie aanwezigheid) worden gevraagd om hun aanwezigheid te willen bevestigen via facebook (http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=185481214803061) of via inschrijving op http://www.ms-steunactie.be/index.php?option=com_content&...

 

We komen samen :

25 Mei 09 AM : Brussel Zuid (treinstation) : Frankrijkstraat

25 Mei 12h30 PM : Brussel Zuid (treinstation) : Frankrijkstraat

 

Van daaruit wordt er verder gegaan (via vervoer) naar de kabinetten van enkele ministers  (Jo Vandeurzen, Fadila Lanaan, Elio Di Rupo, etc hebben al hun toezegging gedaan).

 

Alstublieft mensen, jullie hulp en aanwezigheid zullen heel erg geapprecieerd worden door alle MS patiënten, hun familieleden en vrienden. 


Zien we jullie allen op 25 Mei ?

 

ms, multiple sclerosis, march, brussels, 25th may, media, national register, support

 

Commentaren

Bedankt Thierry om de MS-steunactie op deze blog te willen delen! Echt SUPER!!!

Gepost door: isa | 14-04-11

Ben chauffeur van taxi Hendriks. Ik rij bijna alle dagen met patienten die MS hebben. Van Melsbroek naar hun thuis.
Ben echt tevreden dat ik mijn steentje kan bijdragen op woensdag 25 mei.
Ben trouwens vrijwilliger om die dag te rijden te dienste van jullie.
Goede moed!
Anne

Gepost door: Anne Stultjens | 20-05-11

Hallo Anne, alvast bedankt voor je voorstel. Kan je me aub je gegevens bezorgen ? Dan breng ik je in kontakt met de mensen die dit alles organiseren. Alvast bedankt op voorhand !!!

Gepost door: thierry | 20-05-11

hallo, even een heel kleine correctie. de samenkomst in de voormiddag begint om 9u maar het zwaartepunt van de actie situeert zich op het Luxemburgplein vanaf 13u. Het is dus de bedoeling dat de pendel gebeurt tussen Frankrijkstraat (Hortaplein) en Luxemburg tussen 9u en 12u45. vanuit de luxemburg vertrekt er een delegatie met het busje naar de verschillende kabinetten. De sympathisanten blijven op het plein om dan tegen 16u naar het Europees Parlement te gaan (in de directe omgeving)
het is echt niet de bedoeling dat er een voettocht gehouden wordt. Het is meer een ludiek, gezellig samen zijn van alle sympathisanten. meer info op de website

Gepost door: de smet lydia | 20-05-11

De commentaren zijn gesloten.